ABBA The Museum – populärt och dansant

Tack för musiken Björn, Benny, Agneta och Frida! Är du för ung att veta vilka de är så kan du ändå alltid dansa och sjunga med.

ABBA The Museum är ett dansant museum som får det att svänga i kroppen. Gör du besöket med barn är aktiviteterna där du kan interagera roligast och mest uppskattat.
Med barn på Abba The MuseumMed en 9-åring och en 3-åring på Abba – The Museum.

Turistintressant museum med tidsbokning
Jag har inte besökt ett museum tidigare som erbjuder, och också rekommenderar, tidsbokning för besöket. Men nu förstår jag varför och ger samma rekommendation. En högsommardag i Stockholm när majoriteten människor borde ligga på stranden, är det trångt i Abba The Museum och med lång kö vid biljettförsäljningen. Detta är onekligen ett museum som intresserar både svenska och utländska turister. Som tur är bokade vi biljetter i förväg (det känns alltid vanskligt att boka en så precis tid när är på utflykt med barn, men vi fick starka rekommendationer).

Enligt fasta klockslag (var 15e minut) är därefter insläpp i museet. Innan detta ges en kort introduktion enligt nedan.

KOM IHÅG
* spar inträdesbiljetten för hela besöket. Biljetten används vid de aktiviteter som kan göras.
* vid aktiviteterna görs filminspelningar (!) och fotografering, vill du kunna se dessa på hemsidan sedan tryck JA/YES när du startar aktiviteten.
* ta med biljetten hem. På den finns en kod som du använder för att kunna se din/a inspelning/ar på hemsidan.

Abba The MuseumWaterloo, Brighton 1974. Om gruppen inte vann skulle de i alla fall bli ihågkomna genom sina kläder.

Poppigt välkomnade ger gåshud
Välkomnande till Abba The Museum görs i en nersläckt salong. Hastiga filmsekvenser av gruppen fladdrar förbi  på en storbildsskärm till höga toner av gruppens många musikhits. Denna introduktion ger i alla fall mig gåshud på armarna. Dottern 9 år tycker dock att det är tråkigt, liksom två andra jämnåriga flickor i publiken säger. Lillebror 3 år säger att han vill se mer.

Därefter följer en kavalkad fullmatad med bilder, textinformation, kläder, LP-skivor, material i inspelningsstudio, vid sminklogen etc. Jag tycker att de verkligen har lyckats bra med att berätta framgångssagan om ABBA.
Abba med barnLär dig hela historien om Abba, ända från början med Hep Stars med mera.

Abba The Museum med barn
Det blir ganska trångt på Abba The Museum. Med små (korta) barn kan det kännas lite läskigt att gå själv och trängas bland så många mycket större (längre). Jag får bära lillebror 3 år under nästan hela besöket. Barnvagn är av utrymmesskäl inte tillåtet på museet (det finns lås och regnskydd att låna i biljettkassan). För yngre barn finns det möjlighet att låna en bärsele.
Barn på Abba The Museum
Bild till höger, en av mina favoriter av Abbas låtar

Aktivt museum med vågade gäster
Roligast på Abba The Museum, särskilt om du vill locka med barnen i utforskandet av museet, är de aktiviteter där du själv kan delta. Sjung in en egen version i en ”riktig” inspelningshytt, dansa loss på det glittrande dansgolvet, dansa och sjung på scen som den femte medlemmen i Abba, spela in en egen musikvideo med mera. Nästan lika roligt som att göra det själv är att se andra härligt modiga och glada som svänger och sjunger loss. Abba väcker känslor hos många!

Det finns verkligen hur mycket som helst att uppleva på Abba The Museum, se här! Med yngre barn kan det vara svårt att hinna med allt, med köer och trytande tålamod. Men du som har möjlighet – kolla in allt det som erbjuds!

Musik förenar och ger glädje
Farmor dansar loss på Abba The MuseumSällan har jag sett så många  varma leenden mellan främmande människor och hört så härligt fnitter som när varierande bra sång- och dans nummer framförs. Musik förenar. Musik ger glädje och sprittande energi. Jag har en fantastisk video på min iPhone när svärmor dansar loss. Den ger glädje.

Fakta
Pris: Entréavgifter se här. Cirkapriser: 195 kr/vuxen (över 15 år), 145 kr/barn 6-15 år eller 50 kr/barn (max 1 barn/vuxen), gratis för barn upp till 6 år. Se aktuell information via länk. Dyrare entré med ”audiovideo guide”.
Med barn: Barnvagn får inte medtas. Lås och regnskydd till vagn lånas ut. Bärsele kan lånas utan kostnad.
Adress: Djurgårdsvägen 68 (mycket begränsat med parkeringsplatser i området)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *