Alfons Åberg på Rica Talk Hotel

”- Mamma ska bara …”. Känns uttrycket igen? Ska bara hänga tvätt, plocka undan, ska bara … Familjen behöver komma bort från alla ”hemma-måsten” men semester och ekonomi räcker inte till för något extravagant. Här är ett tips till dig som söker prisvärda aktiviteter för barn i Stockholm!

Minns du barnböckerna med den busige Alfons Åberg? Som ”Var är bus-Alfons?” om en 7-årings pirr inför skolstart. I ”Aja baja Alfons” där en uttråkad Alfons, med en pappa som bara vill se tv, lånar pappas verktygslåda i smyg. Av några bräder blir det en helikopter och Alfons låtsas att han reser genom djungel. När pappa ser upp från tv´n vill han följa med på resan. Alfons är lycklig att pappa vill leka med honom.

2012 firar den folkkära barnboksfiguren Alfons Åberg 40 år. Vi var med på kalaset på Rica Talk Hotel i Älvsjö Stockholm.

På jubileumskalaset fick barnen träffa Alfons och pappa Bertil ”i verkligheten”.

Alfonsteater på Rica Talk hotel

Alfonslandet på Rica Talk Hotel
I hotellets, för jubileuemshelgen utökade, lekland Alfonslandet fanns möjlighet till aktiviteter som bollek, mini disco, lek med lego m.m. och filmvisning. Notera att delar av året består Alfonslandet av en begränsad lekyta i lobby-området. Jag föreslår att du om planerar en vistelse på Rica Talk hotel frågar hotellet hur omfattande Alfonslandet är under aktuell period. Det är en viktig aspekt att uppleva hotellet med rätt förväntningar.

Smart Rica Hotel
På Rica Talk hotell finns en särskilt anpassad barnvänlig buffé serverad på lagom nivå för barnen att själva se och hämta sin mat. Smart Rica hotel! Jag vill tipsa föräldrar att det är smart att restaurangträna med barn även i yngre år. Till exempel inför stundande utlandssemester. Semestermåltiderna på restaurang blir inte enklare än måltiderna hemma och övning ger färdighet. Vad passar bättre än att restaurangträna barn i barnvänlig miljö.

En bra start på dagen
En bra start på dagen är Rica Talk´s generösa frukostbuffé. Det bästa med helgen var att mamma och pappa inte behövde säga ”jag ska bara …”, för när man bor på hotell så finns det inga måsten.

Mer av mina tips för en stor semester i litet format hittar du här.

Dubbelrum Rica Talk Hotel med sköna sängar

Rica Talk hotell – Alfonshotellet
Rica Talk Hotel ligger i en skyskrapa och har placerats sig på listan över de 25 trendigaste hotellen i Sverige, enligt Tripadvisor Travellers’ Choice Hotel Award 2012.
Bild lånad från Rica Talk hotel

På Alfons-hotellet trivs hela familjen. Vissa perioder på året är Alfonslandet hela 450 m2 stort med innebandyplan, biorum m.m. Kontakta hotellet för mer information.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *