Barnsligt kul på Disneyland® Paris

Till Paris, till Paris ska jag rida på en gris. Också som vuxen bli du barnsligt glad på Disneyland® Paris. Askungens rosa slott tronar över en magisk plats där barns drömmar blir verklighet och en lekfull vuxen får ett härligt leende på läpparna. Svischa, virvla och snurra i de häftigaste attraktioner. Och upplevelserna fortsätter på Disneys egna hotell!
Disneyland® Paris
Tweenie Emilia på Disneyland® Paris.

Disney är proffs när det gäller underhållning och Disneyland® Paris är inget undantag. Här träffar du Musse och alla hans kompisar, prinsar och prinsessor i vart och vartannat hörn och kittlande karuseller för alla åldersgrupper. Det är lätt att dras med i ivern och även som vuxen blir som ett barn på nytt.
Disneyland® Paris
Välpolerade Disneyland® Paris.

Big Thrills not to be missed
Den nya attraktionen (2014) med Nemo är den 10-åriga tweeniedotterns absoluta favorit. Pappan är rejält skakad efter den hisnande åkturen mer erkänner att det är en upplevelse, eller som Disneyland® Paris beskriver: ”Big Thrills, Not to be missed”. Och det finns ju så mycket mer!
Big Thunder Mountain Disneyland® Paris
Berg-och-dalbanan Big Thunder Mountain i bakgrunden får också tummen upp.


Glada barn är glada föräldrar

Tänk att få träffa prinsessan Bell när har klätt sig i matchande klänning. Det var pure magic när döttrarna, då ca 4 och 6 år gamla träffade favoritprinsessorna i verkligheten – då i Floridas motsvarighet Disney World, i Orlando. Min 4½-åriga son skulle älska att ”träffa” Blixten McQueen och hans vänner.

Disneymagin fortsätter till hotellen
Disneyland® Paris bjuder på sju trevliga hotell med varierande tema, standard och prisklass. Alla hotell undantaget Disneys Davy Crockett Ranch® har promenadavstånd (ca 5-25 minuter) till parkerna. Det finns också fri transport till och från parkerna regelbundet under hela dagen (undantaget för Davy Crockett Ranch®). Bokar du ett Disneys temahotell med en researrangör så ingår dessutom inträde i parkerna och Extra Magic Hours som innebär att du får tillträde till parkerna en timme innan de öppnar. Viktigt tid då du med fördel skyndar dig till de mest populära attraktionerna.

Hotellrecensioner
2010 hade jag möjlighet att genom mitt arbete besöka Disneyland® Paris temahotell och presenterar för respektive hotell korta hotellpresentationer här. Jag förbehåller mig rätten för ändringar sedan hotellbesöket gjordes. Kontrollera alltid hotellfakta med din researrangör eller med hotellet.
Disneyland® Paris
Magiska kvällar på Disneyland® Paris.

Stig in i filmens värld
Walt Disney Studios® Park och Disney Village® Walt Disney Studios® Park tillhör huvudparken. Stig in i filmstaden Hollywood och se hur Disneys filmmagi skapas. Här finns några åkattraktioner och motor stuntshow. Disney Village ligger mellan nöjesparkerna och hotellen, med ett stort utbud av souvenirbutiker, restauranger, biografer och barer. Disney Village har längre öppettider varför du kan vidare uppleva Disneymagi även när nöjesparkerna har stängt.
Walt Disney Studios® Park
Stig in i filmstaden Hollywood med kända filmer.


Allmänna tips:

Några praktiska och goda råd på vägen.

Tranpsort: VEA Expressbussar går från flygplatserna Challes de Gaulle och Orly till Disneyhotellen. Resan tar cirka en timme till det första hotellet. Biljetter kan förköpas på VEA: s hemsida, vid VEA:s servicedisk på flygplatsen (Roissy Charles de Gaulle terminal 2E/2F) eller direkt på bussen. Notera att sista avresa med expressbuss från flygplatsen avgår ca kl. 20.25, därefter hänvisas till tåg via Paris city (tågstationen vid Disneyland Paris heter Chessy Marne-La-Vallee) eller taxi. Reser ni som ett mindre sällskap (t. ex 2 eller 3 stycken) så lönar det sig ekonomiskt att beställa en så kallad ”delad taxi”. För mer info, kontakta din researrangör eller via lämpliga hemsidor.

Mat: Det finns ett stort utbud av restauranger, caféer och korvkiosker. Och det är dyrt. Räkna med att en enkel måltid på restaurang/café kostar inklusive ca 130 kronor. För en enkel varmkorv med läsk får du betala runt 80 kronor. Ofta har skandinaviska researrangörer erbjudande om gratis eller rabatterad helpension – kolla upp det, det kan spara både tid och pengar!

Väntetid på Disneyland® ParisUndvika köer: Du vill resa på helgen eller på skollov för att spara på semesterdagar eller att ens ha möjlighet att resa (med lite äldre skolbarn). Samma sak tänker de flesta andra. Därför är det betydligt lugnare i parken på vardagar än helger, och särskilt i jämförelse soliga helgdagar vår och höst – då strömmar Parisbor till parken. Undantag för sol och tillströmning av besökare är gissningsvis på sommaren då det kan bli ordentligt varmt. Mer smarta tips och trix likt ovan presenterar jag i min bok Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester. Det kapitlet heter ”Så får du råd!”.

Billigast är bäst?: Bokar du en paketresa eller paketerar du din egen resa till Disneyland® Paris? Flera researrangörer erbjuder inträde till parkerna i paketpriset. Beräkna in detta när du gör prisjämförelser.

Någon som är sugen på att vara lite barnslig tillsammans med barnen och skratta av hjärtats lust på Disneyland® Paris?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *