Barnvänlig utflykt från Makrigialos

Barnfamiljer vallfärdar till Makrigialos på Kreta. Dragplåster är barnvänliga hotellen Sunwing Makrigialos Beach och O.B.C. Resmålet ligger avsides men visst kan du göra utflykter!
 Utflykt till palmstranden, Vai Beach.

En utflykt per semestervecka
Man bör leva som man lär! I min bok peppar jag barnfamiljer att göra minst en utflykt per semestervecka. Den utflykten går inte till ett vattenland och utflykt är bra även om fokus och behov är vila och avkoppling. Ni får ett stort mervärde att uppleva landet.
  Kreta bjuder på höga berg och djupa dalar.

Marknad och caféhäng i charmiga Sitia
Vi bokar en halvdagsutflykt med Ving som tar oss till en liten ort som heter Sitia (40-45 minuter körtid längs kurviga vägar). Här bjuds det på en lokal marknad. Det ska tillstås att marknaden inte är mycket att hänga i julgranen. Vi tar en snabb titt bland färsk frukt och grönsaker, strandkläder, leksaker och diverse annat innan vi promenerar vidare till Sitias gemytliga hamn. Här tar vi en paus med frappe och färskpressad apelsinjuice. En del butiker finns här också. Det här tycker hela familjen är mysigt.
  
    Charmiga Sitia.

 Hamnen i Sitia.

En frappé i värmen.

Palmstranden Vai Beach
Resan går vidare till Vai Beach, även kallad palmstranden. Här underlättar det, än mer än tidigare på utflykten, att inte ha anlag för åksjuka. Vägen är ordentligt kringelikrokig i 30 minuter. Resan belönas med den palmklädda stranden Vai Beach – palmstranden.

Bounty reklam på Kreta
Vai Beach sägs vara skådeplats för Bounty-reklamen Taste of paradise. Jag upplever inte stranden så exotisk som förväntat, men den bjuder på vacker inramning och svalkande, klart vatten. Solstolar för det korta besöket inklusive lunch (2,5 timme) är dyrt, 9 euro för två stolar och ett parasoll. En bonus är den trevliga restaurang Palm Beach med magnifik utsikt och trevlig, om än lite långsam, service.
  Utsikt över Vai Beach.  Selfie med Vai Beach i bakgrunden.

Mer utflykter
Den lilla utflykten ger mervärde till semestern, än att bara hänga på hotellet. Två veckor semester i Makrigialos innebär två utflykter, visst! Familjens favoritutflykt presenterar jag senare.

Du vet väl vad det bästa sättet är att inte missa reseinspiration, tips, hotellrecensioner med mera? Klicka och prenumerera på inläggen via e-post.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *