Article written by

2 Responses

 1. Lina
  Lina at | | Reply

  Tror du det funkar att resa med en 3 åring till Berlin? Eller är han för liten? Funderar på om vi sk göra det i sept.
  Kram Lina

  1. Rosita
   Rosita at | | Reply

   Hej Lina,
   jag svarar både här och på din blogg – så får ev. andra intressenter också mina intryck.

   Jag tror absolut att Berlin funkar med 3-åring. MEN det ska betänkas att Berlin är till ytan en stor stad. Bor du i stadsdelen Mitte så har ni rimligt nära till de stora sevärdheterna, men det kräver nästan ändå vissa kommunala transporter. Om han inte är tålmodig att sitta länge i vagn för promenad. Det finns flera platser att röra sig på bra utan särskilt mycket trafik, t. ex kring Brandenburger Tor och ”Unten der Linden”. Kring Alexanderplatz är det både en del trafik men också torg i samband med shoppingvaruhusen.

   I Charlottenburg (där vi bodde på lägenhetshotell) finns breda boulevardpromenader för rastlösa ben. Förvisso trafik vid sidan, men som sagt en bred promenadväg.

   Som sagt så är det svårt att ge ett helt entydigt svar. Det beror nog också på att jag tycker att det var så roligt att uppleva Berlins historia med ett barn som faktiskt kunde tillgodogöra sig den. Jag är ju lite ”junkie” som gärna UPPLEVER och LÄR på mina resor (särskilt cityresor) och då är en 10-åring ett fantastikt sällskap.

   Kram Rosita

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: