Bokrelease Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester”

En brinnande lust parad med vånda, skrivkramp och det stora farthindret – för lite tid. Om man ändå envist gnetar på i nästan två år för att genomföra en dröm, då bör både författare och bok firas.
Bokrelease Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemester
En bok och en författare som firas.

Bokfest – javisst!
Jag ville ställa till med en bokfest för att fira att jag hade rott iland att skriva ett manus och lyckats ta en av nålarna i höstacken som får  chansen att ge ut sin bok hos ett förlag. Jag ville såklart fira min debutbok, Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester.

Charmiga Hartwickska huset på Södermalm passade perfekt för min bokrelease. För lokalhyra sponsrade Aruba turistbyrå. På Aruba har familjen haft ljuvliga semestrar och naturligtvis presenteras Aruba i min bok, också med hotelltips.
Bokrelease Hartwickska husetBokrelease på Hartwickska huset.

Bokfest med resetema
Bokfesten gick i resandets tecken med stämningsfullt juliga inslag. Det bjöds på läckerheter från  Wijnjas ost & vinkällare. Här bjöd Spanska turistbyrån i Stockholm på både snacks och dryck. Spanien är en semesterfavorit för vår familj och i boken presenteras tre barnvänliga resmål dit vi återvänder gång på gång.
Spanska smaker från Wijnjas på bokreleaseSmarriga snacks med resetema när det vankas bokrelease.

För barnen och för sötsugna vuxna så bjöds det också på juliga saffransmuffins, pepparkakor och skumtomtar. Naturligtvis med resetema också här.
Saffransmuffins med flaggorJuliga saffransmuffins med resetema.

Ving och Arubas turistbyrå bidrog med resekänsla i lokalen och med gåvor i gästernas goodiebag. Också Visit Berlin bidrog till goodiebag. Stort tack och särskilt tack till Spanska turistbyrån och Arubas turistbyrå som möjliggjorde denna min bokfest!
Goodiebag ArubaAruba turistbyrå, Ving och Visit Berlin bjöd på goodiebag med resetema.

Resan till en bok
Jag har inte gjort den här resan själv. Familj, vänner, bekanta, ”Rosita reser-följare” runt om i världen har följt mig på den här resan. Med idel pepp, support och hejarrop. Fantastiskt. Tack! Vid min bokrelease bjöd jag upp bokens två redaktörer på scen, Jennie Jensen (t.v) och AnnCharlotte Jägberg. Två mycket kompetenta kvinnor inom mediabranschen och inte minst, otroligt snälla och generösa som har möjliggjort för mig att våga och kunna ge ut en bok.
Tack till redaktörerna, Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemesterTack till suveräna yrkeskvinnorna och mammorna Jennie och AnnCharlotte.

Snyggaste reseboken
Minns du hur min bokresa började? Bloggvinsten hos Supersaver Travel Travel Blog Awards i januari 2013 innebar ett litet presentkort hos självpubliceringsförlaget Books on Demand. I detta återstod mycket arbete med formgivning och mer. För mig var det viktigt att min bok skulle bli den snyggaste, mest glossiga och härliga reseboken i bokhyllorna. Det hade jag aldrig fixat att göra själv. Jag är så glad för att suveräna Sandra Stridh formgivare på Idus förlag har gjort min bok ännu snyggare än jag hade vågat hoppas på. Bokförlag Idus har genom förläggare Ulrika Slottner och formgivare Sandra Stridh visat mig massor av hjärta.

De superfina illustrationerna i boken har suveräna Sara Lindholm gjort.

Ett minne för livet
Boksignering Malin Gramer Jessica LassesTack för att Du ville komma och fira tillsammans med mig! Jag hade så kul jag hoppas att du som min gäst hade detsamma. Fler bilder från min bokrelease och bokfest ser du på Instagram och Facebook (Rosita reser) under hashtag #rositareserbok
BILD: Jessica Lasses & Malin Gramer minglade och skriver om det här.

Tips & trix för din bokrelease
Om du lyckas med bedriften att skriva och att ge ut en bok så ska du naturligtvis fira det!Här är mina tips för en lyckad bokrelease.
Dignande bord från Spanska turistbyrån
En lycklig författare på sin första alldeles egna bokrelease.

Var kan jag köpa boken?
Idus förlag
Adlibris
Åhléns Stockholm City
Åhléns Göteborg
och fråga gärna efter boken på din lokala Åhlénsbutik!
Klackenbergs böcker & papper (Vällingby)

Dubbelt firande
Jag har firat min bok två gånger och bjöd också in till en bokfest i min barndomsort Valbo. Det blev en härlig eftermiddag med många kära gäster som serverades bubbel och juliga drycker och smarriga godsaker från Diléns saluhallbageri Kavlat & Klart och Gusto Giusto. Lundins Säljlager sponsrade med uppläggning för mat och dryck. Tack alla! Många gäster lämnade bokfesten med både en och flera böcker.
Bokrelease med snacksSmarriga snacks på bokfest nummer 2.

I min barndomsort har båda lokaltidningar Gefle Dagblad och Arbetarbladet upppmärksammat min bok med varsitt fint uppslag (två sidor). Så roligt!

2 thoughts on “Bokrelease Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester”

  • Hej Marlene,
   tack snälla! Så glad jag blir för din hälsning. Ja tillslut blev min dröm uppfylld, och idéen verkställdes genom min vinst hos er. Den fick mig att äntligen ”ta tag i saken”.

   Så glad jag blir att du vill beställa min bok – och också till kontoret, jippie!

   Än en gång, stort tack!
   Varma hälsningar, Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *