Drömma bör man

Månadsvila på bloggen är avslutad. Att pausa är viktigt. Återhämtning ger tid till eftertanke. Av reflektion kan väl underbyggda beslut tas. Det har jag gjort. Nu kommer det …!

Andas in, andas ut - njut av livet.

Andas in, andas ut – njut av livet.

Resans start – och slut
Min bloggresa började på Mama.nu 2009, som Globetrotter Mama (sista ordet stavades enligt angivet). Efterhand uppgraderades min blogg till Premiumbloggare. Men det kostar att ligga på topp, med dagliga inlägg. 2010 föddes mitt tredje barn. Jag var föräldraledig, men med bebis och två skolbarn med idrottsaktiviteter så var jag inte mycket ledig.

Våren 2011 slutade jag därför blogga på Mama. Dessutom hade mina äldsta barn blivit för gamla för att profileras i en personlig blogg. Men jag ville fortsätta att skriva och framförallt att reseinspirera. I samma veva skapade jag Globetrottermamma.com Tanken var, ”reseforum istället för blogg”. Med förhoppning om mindre förväntan från läsaren, på frekventa inlägg . Mitt varumärke stärktes. Jag ville få det att växa mer och i eget namn. 2012 skapas Rosita reser.

December 2014 kom min bok Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester. 2015 var jag med i TV4, radio och flera tidningsmedia. 2016 ger blogg nytt jobb. Jag har banne mig Sveriges mest stöttande och peppande läsare – TACK! Och jag vet att ni finns runtomkring i världen och att inte alla är svenskar, men också från Norge, Danmark och Finland.

Dream on, dream big

Dream on, dream big

Ett långsamt farväl
Rosita reser finns kvar obestämd tid 2016. För att jag, när tid ges, vill dela med mig av min stundande New York-resa i sällskap med min då nyblivna tonårsdotter samt tweeniedottern. Jag vill ta er med att uppleva Världens största fartyg, Harmony of the Seas. Jag kommer att göra fler fartygsbesök i vår. Jag vill ge dig som är nyfiken men kanske lite osäker på kryssning, mer kött på benen. Precis som många Rosita reser-läsare tidigare har uppskattat mina hotellpresentationer.

Mer än det blir det nog inte. Jag har varken tid, energi eller vilja att prioritera Rositareser.se framför familj, vänner och fritidsintressen. Inte längre. När jag gör något, vill jag göra det bra. Jag har, liksom du, inte mer än 24 timmar per dygn. Dessa timmar fylls av ordinarie avlönat jobb (nu heltid som jag inte har jobbat sedan 2003) ”och allt det här andra” ovan. Jag vill inte kompromissa mer på det. Och jag vill läsa fler böcker, träna mer regelbundet … Dock inte se mer på tv 😉

Sociala medier går snabbare. Fortsätt följa mig på Facebook & Instagram. Vill du inte missa de få nya inlägg på Rositareser.se så kan du prenumera via BlogLovin.

Drömma bör man
Att skriva har varit mitt intresse sedan barnsben. Längre än jag har älskat att resa. Om jag får tid över hoppas jag att i framtiden förverkliga Drömmen om en barnbok.

TACK för att Du har gjort den här resan också rolig och utvecklande. Nu är den på sluttampen – och det känns skönt.

Varma hälsningar
Rosita

Vi väntar på våren

Vi väntar på våren

9 thoughts on “Drömma bör man

  • Tack Lisa! Jag känner att, för att behålla en blogg/webbplats ”stor” (eller öka) så krävs mer tid än jag är beredd att lägga – på bekostnad av annat, vilket inte inkluderar tv-tid. Den har jag knappt, eller behöver mer av, förutom tv-mys med familjen framför Mello, Idol, Let´s Dance osv och det är ju UMGÄNGE med barnen för det som de vill se tillsammans på. Avundas er som bara behöver kompromissa med tv-tittandet.

   I alla fall, det är ett skönt beslut – mer LIVE, mindre cyberrymd
   Kram och lycka till du!!

   • Ja det är klart, och du har ju äldre barn med andra tider också kom jag på. Och visst är det som du säger att det tar tid inte minst om man har mål och ambitioner med den. Det är en grym resa du gjort med och med hjälp av bloggen!
    Skönt att det känns som att beslutet landat rätt. En hobby ska ju vara just rolig osv så länge den är en hobby. Det finns många intressen att lägga sin tid på – den är himla värdefull.
    (Fast vi vill höra om NY och fartyget! 😉 )

    • Mmm, Lisa det är just det. Bloggandet har förändrats för mig under ”livets gång”. Med äldre barn har jag (de 3) 6/7 idrottsaktiviteter per vecka (!) PLUS matcher vissa helger. Tv är bortrationaliserat sedan länge. Ändå är det också just det jag IBLAND vill ha lite mer tid – att dela en bra serie i soffan tillsammans med maken, istället för att sitta med näsan i datorn … Låter mer sunt relationsliv, visst 😉 Och som sagt, lite NY och kryssning/fartyg blir det ändå ⛴

  • Tack snälla Camilla! Visst är det så, allt har sin tid. Nu är den här över. Tja, bara lite härlig New York- och kryssningsinfo och inspo jag gärna vill dela med mig av ⛴

 1. En sådan fin, berörande och klok sammanfattning av både blogg- och livresa.

  Vi har ju ”talats vid” utanför bloggen men jag vill även skriva här att jag tycker du tar ett klokt beslut. Allr har sin tid – och varje steg är betydelsefullt på den resa som är livet självt.

  Du har mycket att vara stolt över – såväl i backspegeln som nu och i framtiden.

  Varmt lycka till med allt, Rosita! Och självklart gläds jag lite extra med dig åt New York-resan … 😉

  • Tack kära Anna! Också för ”samtalen” utanför bloggen. Mm, det finns ingen tvekan. Allt har sin tid – så är det. Jag har haft mycket glädje av bloggen. Jag är stolt för vad jag gjort och tacksam för vad det (den) har givit mig. Men nu tar det slut. Och det känns bra. Looking forward New York!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *