Du följer väl med till Marseille!

Vill du ha miljöombyte när septembers vindar sveper svalare över norra Europa. Följ med till Provence ”huvudstad”! Marseille är Frankrikes äldsta stad, och näst störst efter Paris. Jag tar dig med via cyberrymden på min fyra dagars tripp.

Bilderna lånade från Fransk Turism & Utveckling.

Europas kulturhuvudstad 2013
Marseille-Provence är utnämnd till Europas kulturhuvudstad 2013. I samband med det bjuder Marseille turistbyrå 18 bloggare från 10 olika länder att uppleva staden. Fransk Turism & Utveckling i Stockholm har inviterat mig som svensk representant.

Programmet för de fyra dagarna är späckat. Det blir mycket kultur på resan med museumbesök, men också picknick i den vackra parken Palais Longchamp garden, citytur och uppleva olika områden av Marseille,  en ljud- och ljusshow i den mäktiga fästningen If Castle och naturligtvis blir det massor med god mat av bland annat Guide Michelin-kända kockar.


Bilderna lånade från Marseille turistbyrå och Fransk Turism & Utveckling.

”A room with a view”
Efter späckade dagar med många nya intryck landar jag på Hôtel La Résidence. Och jag är säker på att jag ska trivas med både utsikt och inredning. Naturligtvis kompletteras Marseille-temat av artiklar med en hotellrecension som sig bör.
La Résidence du Vieux Port, MarseilleHôtel La Résidence, Marseille. ”A room with a view”.

Följ med mig på resan!
Den 5-8 september kommer du att kunna följa med resan på Facebook, med bilder och lite text. Gilla Rosita reser på Facebook här, så är du med på resan till Marseille och Provence. Efter resan uppdaterar jag webbsidan med artiklar från Marseille. Du kan prenumera på inläggen via e-post, det gör du här.
Rosita_Lincoln_2_150dpiRosita reser, till Marseille och Provence den här gången. FOTO: Matina Tsogas

2 thoughts on “Du följer väl med till Marseille!

  1. Vad roligt! De inviterade helt rätt person! Skulle gärna följa med på riktigt, var där på en snabbvisit under en kryssning. Härligt ställe, ser framemot att läsa mer ! Önskar dig en jättetrevlig resa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *