Familjesemester på Aruba

Glöm sardinburk-trängsel och intensiva försäljare på stranden. Föreställ dig istället sand vit och len som potatismjöl, eldiga salsatakter och känslan av ett totalt lugn som sprider sig i kroppen.

Klockan är sex på morgonen. Mörkret lättar över palmträden med karaktäristiskt vitmålade stammar. Vinden prasslar i kronornas gröna blad. Låga karibiska toner blandas med lågmälda samtal över en kopp kaffe i hotellobbyn. Vågorna hörs dovt rulla mot den breda, kilometerlånga och rena stranden. Adam 13 månader ser till att vi upplever arla morgonstund i paradiset tillsammans med morgonpigga amerikanska pensionärer.
Familjesemester på Aruba över höstlovet är alldeles ljuvligt

Första gången vi besökte Aruba, januari 2010 undrade vi huruvida semesterupplägget utan skandinavisk barnklubb och aktiviteter skulle tilltala döttrarna. De försjönk dock snabbt i en bok eller Nintendospel i hängmattan, badade och njöt av lugnet lika mycket som vi föräldrar. Knappt två år senare återvänder vi till samma hotell, Divi Aruba All Inclusive. Hotellet som nu har ett svenskt barnkoncept (SunGarden) lockade på höstlovet flera svenska barnfamiljer. Tillsammans med nyvunna kompisar roade döttrarna sig i egna lekar och deltog i flera av barnklubbens aktiviteter med engelsktalande personal.

Dagarna ägnas strand- och pool-liv. Jag stiger barfota ut från terrassdörren. Gräset kittlar under fotdynorna och några steg längre fram sjunker fötterna ner i mjuk sand som inte ens mitt på dagen blir för varm för barfotaliv. Solstolarna på stranden är få och parasollerna ser ut som toppiga torkade stråhattar, fjärran bilden av färgglättiga och reklamfyllda parasoller vi är vana att se på andra resmål. Jag känner hur lugnet rinner som balsam genom kroppen.

Ett resmål i min smak
Loja lässtunder i skuggan, som flertalet medresenärer ägnar sig åt, får för oss dock stryka på foten för sandlek, bad och bus med 1-åring. På kvällen klär vi gärna upp oss innan fördrink och middag på en av hotellområdets sex restauranger som ingår i All Inclusive-konceptet. Sushi, italienskt, internationellt och karibiskt – det finns något för alla smaker och allt är av god kvalitet. Även barnen har oxfilé på sin á la carte-meny! Jag tilltalas av att Aruba har en naturlig balans mellan avslappnat barfotaliv och lyxig elegans. Ett resmål i min smak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *