Rida häst i Thailand

I åtta år var hästar mitt allt. Praktiskt taget varje dag av alla dessa hängde jag i stallet. Intresset svalnade i tonåren så som det ofta kan göra. På en strand i Thailand många år senare sitter jag i sadeln igen.

Phuket Horse Club, Thailand
Efter 20 år sitter jag i sadeln igen! På fina Chokolate, på en strand i Thailand.

Phuket Horse Club
Tänk dig att galoppera fram i vattenbrynet på en gyllengul sandstrand. Jag uppfyllde den drömmen i Thailand. Som den gamla hästtjej jag är, var det med viss oro och skepsism jag begav mig till Phuket Horse Club. Var hästarna säkra/trygga (jag hade inte suttit på en häst på 20 år) och var hästarna välskötta (lika viktigt!)?

Jag undersökte så gott jag kunde om Phuket Horse Club. Det är oerhört viktigt för mig att hästar (djur) omhändertas på ett bra sätt. Redan vid första kontakt fick jag en positiv upplevelse. Min mailförfrågan besvarades raskt och kommunikationen fram till bokning var smidig. Upphämtningen på hotellet var på plats redan när jag steg in i receptionen. Taxichauffören såg mig före jag upptäckte honom – det är inte många turister i Thailand som bär långbyxor.

Phuket Horse Club, Thailand
Det är varmt att rida på stranden i Thailand – men åå så härligt.

Hästarna på Phuket Horse Club
Phuket Horse Club ligger i Bangtao, knappt 10 minuter med bil från Sunwing Bangtao Beach (min hotellpresentation) och drygt 15 minuter med bil från Sunwing Kamala Beach (min hotellpresentation)

Hästarna såg fina glada och pigga ut. Jag kommenterade dock om en häst som togs fram för ridning som verkade ha ont i hovarna. De lovade att den skulle undersökas nästa dag, vilket de påtalade igen när jag kom tillbaka från ridturen. Att det uppmärksammade igen uppskattade jag. Och det som gjordes senare, kändes ännu bättre! Jag återkommer till det.

Phuket Horse Club, Thailand
Hästridning i Thailand. Just så härligt som det ser ut.

Rosita reser testar Phuket Horse Club
Utan någon som helst sponsring, beslöt jag mig för att två gånger (tester) är mycket bättre än en (1). Men såklart för att jag ville rida igen – så bokade jag ytterligare en ridtur med Phuket Horse Club.

Hämtningen var lite försenad denna gång. Jag mailade vid upphämtningstiden då jag ville säkerställa att det inte blev för stor försening. Snabbt fick jag bekräftande mail om att de var på väg. Skönt. Det bästa var dock att jag vid ankomst fick information om att den häst jag tidigare påtalat om hade ont i hovarna, hade fått ordinerat vila i två veckor. Att de kände igen mig när jag kom men framförallt kom ihåg de synpunkter jag framfört, kändes mycket bra.

Phuket Horse Club, Thailand.
Rida häst på stranden innebär avstigning för att plocka upp hästbajs. Guiden sköter det.

Info Phuket Horse Club (2019)
– Plats: ligger i Bangtao, 10 minuter med bil från Sunwing Bangtao Beach
– 1,5 timme ridning 1.700 Bath/person.
– Sunset riding eller morgon (start fr kl 08). Jag testade båda. Morgonturen blev varmare och lite jobbigare, jag tänker även på hästen här.
– Du rider ca 15 minuter längs trafikerad väg för att komma till stranden (och tillbaka till stallet). Vilket innebär ca en timme på stranden.
– Privat guide eller i grupp. Jag bokade ensam och fick privat guide vid båda turer. Dricksa gärna guiden – utan guiden kan du inte få de fina bilderna.
– Ridstövlar och hjälm fås på plats.
– Olika ridnivå. Jag valde ”Medel” utan tillägget ”strong”. Därför blev jag förvånad över att jag första gången fick en häst som var rejält het (pigg) och stark. Det krävdes mod, styrka och viss erfarenhet att hantera Jessica. Min senare häst, Chokolate, var istället väldigt trög (lat). Personligen gillade jag de olika ridutmaningar jag fick. För en mer osäker ryttare – som ändå väljer medelgod – hade det varit svårt. Framförallt den heta hästen som bockade och ”försökte ta bettet och sticka” så fort jag samlade tyglarna för trav eller galopp. Du kan också få en guide som håller din häst från marken.

Phuket Horse Club, Thailand
Fina eldiga hästen Jessica på en solnedgångsritt på Bangtao Beach..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *