Hotel Birger Jarl för din Stockholmsweekend

Ett Stockholmshotell som bär namn av huvudstadens grundare, Birger Jarl, kan bara vara en fullträff för en weekend i stan. På Hotel Birger Jarl samsas trendig inredning med personlig service och centralt läge i Vasastan. Vi checkar in på en favorit i repris.

När man är många i en familj så är det så viktigt – och uppskattat – med tid på tu man hand, för mamma och pappa, eller för en förälder och ett barn. Jag och Emilia 10 år checkar in på Hotel Birger Jarl för 28 värdefulla timmar på tu man hand när vi turistar i vår egen hemstad.
Hotel Birger Jarl www.birgerjarl.se
Välkommen till Hotel Birger Jarl. Bild lånad från hotellets webbsida.

Cool och hemtrevlig
Hotel Birger Jarl är cool och trendig, utan att vara det minsta skrytsam. Jag gillar verkligen det och trivs i den känslan. Vi tas emot med härliga leende och den manliga receptionisten lyssnar och frågar intresserat om dotterns besök på Gröna Lund (incheckning görs nämligen först kl. 15). Det första vi gör när kommer in på rummet är att sparka av oss skorna och lägga oss raklånga i den sköna sängen.
Mia slappar på rummet Hotel Birger Jarl
Skönt boende på Hotel Birger Jarl.

Lugnt cityläge
Det viktigaste på en citysemester är ändå hotellets läge. På Hotel Birger Jarl bor du centralt samtidigt som du är i lugna och gröna omgivningar. För det är ju också viktigt att få sova gott efter en intensiv sightseeingdag på stan. Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan med en station till Hötorget.
Adolf Fredriks kyrka

På hotellet finns en snygg restaurang och bar. Men om du vill komma utanför hotellet har jag några restaurangfavoriter helt nära. Vi promenerar smidigt till New York-svenska Marcus Samuelssons restaurang American Table. En annan restaurangfavorit ligger bekvämt på samma gata – restaurang Tradition som serverar svensk husmanskost på ett lite mer exklusivt sätt. Gillar ni sydamerikanska smaker ska ni promenera till Supper på Tegnérgatan.
American Table Stockholm
Trivsamma och välsmakande American Table.

Supper, Tegnérgatan Stockholm
Heta, fräscha och syrliga smaker på Supper.

En bra start på semesterdagen
Något annat som också är viktigt med ett hotell är dess frukost. På Hotel Birger Jarl smörjer vi kråset med olika brödsorter, en mängd pålägg, äggröra, bacon, pannkakor, juicer, kaffe med mera. Härefter checkar vi ut för mer sightseeing i stan med Strömma. Att checka in på hotell ger mersmak. Tack Birger Jarl för en viktig del i min och Emilias miniweekend på tu man hand. Vi kommer gärna tillbaka!
Frukost Hotel Birger Jarl
Frukost på Hotel Birger Jarl.

Rosita reser tipsar
Att som flerbarnsföräldrar unna sig tid på tu man hand med bara ett barn är verkligen guld värt! De flesta barn har ändå för mycket saker. Ge vid födelsedag eller julafton, istället ett dygn på tu man hand med en förälder. Alltså, den glädjen döttrarna visade när på julafton öppnade kuvertet innehållande en inbjudan med: ”Hotellweekend på stan med mamma”/ respektive ”med pappa” och en shoppingslant, miljoner värt att få uppleva! Med framförhållning kan man ofta göra bra klipp på hotellpriser. Och dessutom sitter känslan efter en sådan här helg, kvar längre än en ”leksak”.

FAKTA
Bra att veta om Hotel Birger Jarl
Närmaste t-bana: Rådmansgatan (nästa Hötorget)
Rummen: Välj mellan olika standard och prisklasser.
Dubbelrum standard Birger Jarl
Check in dubbelrum standard på Hotel Birger Jarl.
Badrum Hotel Birger Jarl
Badrummet i vårt dubbelrum standard.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *