Ilidi Rock Beach – Tilos, Grekland

Ilidi Rock Beach på idylliska Tilos är harmoni med havsutsikt från varje lägenhet. Värdfamiljen tar hand om sina gäster på bästa sätt och vi har stortrivts på lägenhetshotellet tre gånger.

Med utsikt över Livadias hamn och havet synes hotell Ilidi Rock Beach klättra längs berget. Det lilla hotellet, med 47 lägenheter, består av flera vita byggnader med fem lägenheter i varje.
Tilos Ilidi Rock BeachIlidi Rock Beach ser ut att klättra längs bergsvägen. Notera hotellets privata strand med solstolar och parasoll.

Skönhet och harmoni
Lugnet rinner som balsam genom kroppen på mig, när jag besöker Tilos. Den vidsträckta utsikten från balkongen, den behagliga tystnaden och de skirt rosa blommorna har jag valt att återvända till igen och igen.
Tilos utsikt Ilidi Rock BeachAlla lägenheter på Ilidi Rock Beach har utsikt mot havet.

Det är många trappor på hotellområdet och vid våra två första besök, med barn som inte hade behov av barnvagn, hade vi totalt 80 trappsteg (!) till vår lägenhet. Desto mäktigare utsikt (se bild ovan). Vid det tredje besöket och med 8 månaders bebis fick vi en lägenhet där vi kunde rulla sulkyn hela vägen fram till lägenheten utan trappor. Fortsatt med utsikt över havet (bild nedan).
Ilidi Rock Beach, TilosTill höger i bild skymtar vägen som leder till lägenheterna på bilden som nås utan trappor.

Bekvämt boende
Lägenheterna är ljusa, fräscha och trevligt inredda. Sovrum, ofta med dubbelsäng queen size, och ett kombinerat vardagsrum och pentry med extrabäddar i väggfast soffa. Det är nivåskillnad (ca tre trappsteg) i lägenheterna.
Ilidi Rock Beach sovrumSovrum i vår tvårumslägenhet med utgång till balkong från både sovrum och vardagsrum.

Hotellet har ett fåtal faciliteter med reception, bar och ett enkelt gym. Receptionen är högt belägen och nås via trappor, alternativt med bil.  Här finns fåtöljer och soffor för umgänge både inomhus och på långsträckt terrass med utsikt över havet.

Bekväma avstånd

Ilidi Rock Beach är beläget ca 350 meter från hamnen där färjan från och till Rhodos ankrar. Strax bortanför börjar strandpromenaden i Livadia, kantad av stenstrand med solstolar och parasoller, restauranger och bakom huvudpromenaden några minimarkets och souvenirbutiker.
Tilos 002Hamnen där färjan från Rhodos ankommer och avgår. Bild från Ilidi Rock Beach.

Privat strand
Nedanför hotellet finns en privat strand (stenstrand) med solstolar och parasoll utan avgift. Förtöjd ute i vattnet finns en flytbrygga för privat solplats.
Strand Ilidi Rock BeachPrivat stenstrand med kristallklart vatten nedanför Ilid Rock Beach.

Transport till och från Tilos
Färjan till och från Tilos, från Rhodos, tar ca 1,5-2 timmar. Det finns enkel försäljning ombord av dryck, choklad och chips som du intar vid din stol. Tv-apparater på flera ställen vid stolsraderna visar informationsvideor om Tilos och humor med Mr Bean (ja de har haft samma film med Mr Bean vid alla våra tre resor). Det finns avställningsytor för bagage samt wc.

Ombord- och avstigning från färjan gör du via en smal, ranglig ramp och med hjälp av båtpersonal. Sulky/barnvagn får du fälla ihop och bära.
Båtresa till TilosPå väg till Tilos med mormor och morfar!

I hamnen möts du av personal från Ilidi Rock Beach som transporterar bagaget till hotellet om du har en lägenhet som är högre belägen. Har du blivit tilldelad en lägenhet som nås utan trappor tar du själv ditt bagage dit eftersom det inte finns bilväg till dessa lägenheter. Se bild högre upp för promenadvägen till dessa lägre belägna lägenheter.

Tregenerationsresa till Tilos och alla trivs
Tilos är harmoni för både liten och stor. Även våra ”Sunwing-ungar” kommer ner i varv och njuter av friden och stillheten. Här är långt från barnklubbar och minidisco, men är lika bra för det (och ibland bättre). En gång reser vi till Tilos i sällskap tre generationer. Mormor och morfar älskar Tilos lika mycket som vi gör. Vill du läsa mer om vad familjen kan göra på Tilos, kika här för tips på tavernor, stränder och sevärdhet.
Bar Livadia, TilosTilos är långt från barnklubbar och minidisco, men lika bra för det.

Kombinationssemester för störst familjefrid
Våra barn är dock bara nöjda om vi också lovar Sunwing Family Resort. Därför har vi kombinerat alla våra tre Tilosvistelser med Rhodos och Sunwing Kallithea Beach. Just denna kombinationsresa tycker vår familj är mycket lyckad. Den bevisar också att charterresande kan vara ganska flexibelt och erbjuder ett bra utbud av olika semesterupplevelser.
Strand Livadia, TilosStenstrand i Livadia, Tilos.

6 thoughts on “Ilidi Rock Beach – Tilos, Grekland

 1. Vilken underbar beskrivning av Tilos. Minns dessa underbara dagar på den ön tillsammans med er. Längtar tillbaka

  • Visst var det en underbar resa. Den skumpiga bilresan ner till stranden Eristos Beach och den fantastiska lunchen i Megalo Chorio. Och lika varma är minnena från frukost på balkongen på Ilidi Rock Beach, eller de svalkande doppen direkt nedanför hotellet. Så stilla. Sådan avkoppling. Trots 8 månaders kille. Och det mycket tack vare mormor som nog mest hade lillebror i knäet 😉

 2. Åh vilken härlig resa och härlig ö 🙂 är nu inne på Sunwing kalithea och läste precis om din beskrivning, vilken byggnad rekommenderar du som bäst? Alcudia är så fullbokat…:( Hoppas allt är bra m dig o dina resor varit toppen? Vi har ju vart i Mexico nu 2v och kom hem igår, helt underbart. Ha en mysig påsk, kram Lina

  • Hej Lina,
   jag har följt er härliga resa i Mexico – vill verkligen åka dit någon gång! Men jag vill att lillebror är äldre för vi tycker om att göra en del utflykter på semestrarna, och det ges det ju verkligen möjlighet till i Mexico. Men jag tycker att lillebror behöver vara äldre för att kunna göra de utflykterna.

   Har du läst min hotellrecension för Sunwing Kallithea, där beskriver jag de olika byggnaderna. Inklusive berättar vilken/vilka som är mina favoriter 🙂 http://rositareser.se/sunwing-resort-spa-kallithea/

   Sunwing Kallithea är också väl bokat. Vi bokade exakt sex månader i förväg och hade inte möjlighet att få pool access-rum (byggnaden) Triton för hela perioden. Så vi byter byggnad under semestern. Det blir OK och vi ser verkligen fram emot att återse Sunwing Kallithea och dess fantastiska personal.

   Kram & Glad Påsk!

 3. Hej,
  Vad inbjudande du skriver om Tilos. Jag ska dit på min första resa snart och ser fram emot det.
  En praktisk fråga-kan vi betala med kort?

  • Hej Camilla,
   beklagar sen återkoppling. Jag trodde denna sida var avslutad … Och jadå, visst går det att betala med kort på Tilos.
   Bästa hälsningar, Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *