Kavalas speciella ljus

Grekiska vänner säger att målarkonstnärer älskar ljuset i Kavala. Och visst är det ett särskilt skimmer över staden på det grekiska fastlandet. Kavala besöker du smidigt från charterön Thassos

Kavala Greece

Kavala på grekiska fastlandet, utflyktstips från Thassos

Dagsutflykt från charterön Thassos 
Vi semestrar på den grekiska ön Thassos, en stillsam och vacker ö-pärla för dig som vill uppleva det genuina Grekland. Trots att Thassos är en ö som trafikeras av flera charterbolag, så är turismen mycket begränsad. Det kan troligtvis förklaras av att ön saknar flygplats och turisterna landar på fastlandet och Kavala Airport. Passa på att uppleva fastlandet när du är så nära! Du kan resa över med båtfärja och ta hyrbilen med (ca en timme) och ankommer då ca 30 minuter utanför Kavala. Så gjorde vi och med facit i hand så borde vi ha valt passagerarfärjan istället (drygt 90 minuter) eftersom det är svårt att hitta parkeringsplats i Kavala. Väljer du passagerarfärjan så ankommer du hamnen på promenadavstånd till centrum

Utflykter förhöjer semesterupplevelsen !

Kavala och ljuset
Jag förstår vad våra grekiska vänner menar – det är ett speciellt ljus i Kavala. Här kommer du nära det lokala livet. Vi strosar på gågator kantade av affärer och barer och njuter en god prisvänlig lunch med grekiska bordsgrannar.
  

Kavala, Grekland

Kavala-borgen med gamla anor 
Kavala är en gammal stad. Du kan fortfarande se ringmuren högt uppe på berget och delar av den även nere vid hamnen. Med barn i resesällskapet är det alltid lika spännande att samtala om ”hur tror ni att det var på den tiden?”.

Ett litet turisttåg kör från hamnen och upp till toppen av berget. Om du har hyrbil med dig, från Thassos, kan du ta dig upp för egen maskin (bil) – om du har goda nerver för att köra längs branta, smala vägar – med mötande lokal trafik (mer modiga greker …).

Grekland i sommar
Grekerna hade ett tungt år 2015 med ekonomisk kris och flyktingströmmar. Trots små ekonomiska resurser och oro, uppvisade den grekiska befolkningen MEDMÄNSKLIGHET OCH VÄRME när de tog emot människor som flydde över havet, framförallt till Kos, Symi och Lesbos. Grekerna behöver oss och de behöver att turisterna fortsätter att komma. På Rositareser.se kan du läsa om sex grekiska öar, Kreta, Lesbos, Rhodos, Symi, Thassos och Tilos.

Genuina, vackra Lesbos

Genuina, vackra Lesbos

5 thoughts on “Kavalas speciella ljus

  • Å jaa, Kavala är en härlig utflykt från Thassos!
   Tack, ja 2015 var ett fint år med både härliga resor och spännande tv. Nu ser jag fram emot nytt och spännande år, på jobbet framförallt.
   Njut Thailand – och ååå så fantastiskt med Kambodja!!
   Kram

 1. Atendelen av Svenska Institutet har ett hus i Kavala som svenska kulturarbetare kan få bo i med stipendium eller utan. Pappa gjorde det en sommar. Tips för fotografer, författare m.m.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *