Kolmården – upplevelser och möten som känns i hela kroppen

Skogen gapar tom på djur. Jag sväljer besvikelsen och förbannar dumheten att ha lovat döttrarna få stå öga mot öga med vilda lejon. Vår guide höjer händerna och klappar taktfast tre handslag. Fortsatt bara höga barrträdd framför oss. Tre mer handslag. Jag sänker moleket kameran och hinner tänka att det är lustigt att guiden tror sig kunna locka fram lejon med det där. Sen tappar jag andan. Och kameran.

Rakt emot oss galopperar ett tiotal vilda lejon med den styva svansen i vädret. Vildmarkssafari i Kenya? Nä, vilda möten är möjliga strax utanför Norrköping. Vi befinner oss i det innersta gömslet i lejonens hägn Kolmårdens djurpark, det som kallas Lejonkulan. Döttrarnas ögon är stora som tefat, munnarna gapar stumma när de har djurens konung mitt framför näsan. Endast ett järngaller skiljer oss ifrån de väldiga käftarna som smäller ihop runt köttbitarna som de matas med.

Jag börjar fungera normalt igen efter den plötsliga – och mäktiga – närkontakten och halar upp kameran som lyckligtvis har klarat fallet mot marken.

På smått darriga ben fortsätter vi uppleva parken. Vi passerar öppna vidder med antiloper, zebror, gnuer, noshörningar som ser ut att strosa nästan helt fritt. På den senare bilsafarin knackar en nyfiket närgången struts på bilrutan.* Nära djuren

Fler vilda möten
Delfinshowen har hela familjen sett fram emot och när vi överraskar döttrarna efter showen med ett personligt delfinmöte vet deras glädje inga gränser! Jag erkänner, mamman var lika pirrigt förtjust att för första gången i livet få klappa en delfin. Det var ett magiskt ögonblick. Delfiner känns som de våta gummistövlar vi fick låna.

Besök Vildmarkshotellet och Delfinariet på Kolmårdens djurpark

Kolmårdens Vildmarkshotell
Vi har besökt Kolmården två gånger. Vid vårt andra besök har familjen utökats med lillebror som är sju månader gammal. För att undvika transportsträckan Stockholm två gånger samma dag väljer vi att övernatta i Kolmården. Med stor erfarenhet att semestra familjeanpassade hotell utomlands och är nyfikna på om Kolmårdens Vildmarkshotell kan leva upp till våra förhoppningar.

Rummet är fräscht och funktionsenligt med två enkelsängar, en våningssäng som är fäst i väggen och med lite plats över till lillebrors spjälsäng. Från balkongen har vi vacker utsikt över sjön Bråviken, det är ro för kropp och själ efter en händelserik dag. Men det är inte slut på upplevelser.

utsikt över sjön Bråviken - Med familjen på Kolmården
Utsikt från vårt rum på Kolmårdens Vildmarkshotell

African Spa & Relax

Badavdelningen African Spa & Relax är fördelad på två avdelningar och bidrar till att det är rimligt gott om plats. Det finns en stor utomhusterrass, vänd mot Bråviken, med solstolar där några familjer väljer att ligga omslutna de enhetliga morgonrockarna som finns på hotellrummet.  Döttrarnas favorit är dock strömpoolen som driver dem flytande runt, runt.

Till slut lyckas vi locka dem därifrån för att uppleva mer, I lekrummet ryms roliga aktiviteter för små och större barn. Döttrarna spelar PlayStation och lillebror hitar saker att leka med.

När barnen trivs, trivs föräldrarna
Vildmarkshotellet påminner om det barnvänliga familjekoncept som vi har provat utomlands. I anslutning till restaurangen finns tv-rum, vid vårt besök (påskhelgen) arrangeras aktiviteter för barnen som t. ex ansiktsmålning, lekrummet och i restaurangen finns barnvänlig meny. Barnens bästa är helt enkelt i fokus. Det är smart, trivs barnen trivs föräldrarna.

Kul på Kulmården

Morgondagen erbjuder karuseller att åka, kameler att rida, glass att äta, skoj och bus i den jättestora lekparken Kulmården och mycket mer.

Nästa gång vill vi prova Safari Camp. Det måste vara den mest ultimata vilda djur- och naturupplevelse som går att uppnå i Sverige.

En spännande resa  - Kolmården ett familjeäventyr
Så här trött kan man bli efter en Kolmården-weekend.

*Safarin upplevs numera i glasade vagnar som transporterar dig 2,6 km genom de vilda djurens land på höjdnivå 2,5 till 20 meter ovan mark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *