Lek & Bus – Stockholms största lekland

Vad gör du en ledig helg när årstid eller klimat inte lockar till utomhusaktivitet och barnen klättrar på vägarna där hemma? Du behöver en inomhusaktivitet. Besök leklandet Lek & Bus.

Mitt första intryck av leklandet Lek & Bus i Infra City, Upplands Väsby är att det är väldigt fräscht. Utrymmena är stora (4 200 m2) och det känns välordnat, rent och snyggt. Med erfarenhet från flera halvrisiga, mörka lekland blir jag positivt överraskad.


Ljust och fräscht på Lek & Bus i Infra City, Upplands Väsby

Separata underhållningsytor för de yngsta – och de äldsta – gästerna
För de yngsta barnen (0-3 år) finns ett separat inhägnat litet lekland med bollhav, rutschkana, nät att klättra i och ”skumgummi-klossar” att bygga med. Här kan de yngsta gästerna ha roligt utan att bli störda av de äldre barnen. Innanför entrén finns ett café som erbjuder generösa bakverk och enkla måltider. Det är gratis WIFI och flera föräldrar med äldre barn nyttjar detta tillsammans med en kaffe medan barnen roar sig i leklandet.

Talande bild av en 1½ åring som inte vågar och behöver hjälp …

Vulkanen – en hal historia med kul rutschkana

På Lek & Bus finns också bollhav, studsmattor, klätterställningar, cykelbanor, basketplan m.m.

Bild lånad från Lek & Bus


Bild lånad från Lek & Bus

Alla är nöjda och glada
Både jag och tre barn i varierande ålder är mycket nöjda med Lek & Bus. Det uppskattas att priserna har förändrats något och att de yngsta barnen (upp till 2 år) betalar en mindre summa. Så gällde inte på Lek & Bus vid tidigare besök (april -12)

FAKTA (december 2012)
ÖPPET
dagligen kl. 10.00-19.00
PRIS 120 kr/barn från 2-17 år fri lek, 60 kr/barn 1-2 år. Vuxna gratis
ADRESS Kanalvägen 3B, Upplands Väsby

3 thoughts on “Lek & Bus – Stockholms största lekland

  1. Men är det väldigt högljutt? Jag tänker på mina öron… Men jag kan ju ha de rosa hörselkåporna på 😉 Gud jag är så snål när det kommer till sådant där. 120 spänn för att leka…. men jag vet samtidigt att det är värt pengarna för killarna har bara varit på sådana där ställen två gånger och de ÄÄÄÄLSKADE det!

  2. Kul att höra om leklandet, vi har inte testat det ännu. Jag är pappa med en son på 5 år och har en samlingssida på nätet som seriöst gör anspråk på att vara Sveriges största och mest kompletta samlingssida för lekland i Sverige.

    Här kan du finna lekland i närheten var du än är! Leklanden är uppdelade utifrån regioner och städer. T.ex. Lekland Stockholm, Lekland Göteborg o.s.v.

    Hjälp oss finna nya lekland eller finn en ny favorit du med genom oss!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *