Makalösa Furuviksparken – djur och tivoli i natursköna omgivningar

Tivoli med fartfyllda karuseller, exotiska djur och naturskön avkoppling – på Furuviksparken behöver du inte välja. Den anrika parken uppfyller hela familjens önskemål och är suverän för en tregenerations-uflykt. Furuviksparken är helt enkelt makalöst bra.
Sköna Furuviksparken
Välkommen till natursköna Furuviksparken.

Allt och litet till – för alla
Djur- och nöjesparken Furuviksparken ligger vid havet strax utanför Gävle. Från Stockholm tar du bil eller tåg på under två timmar, och stannar praktiskt taget utanför entrén. Furuviksparken kombinerar alla goda ting från storebror Gröna Lund och Skansen i Stockholm. Men här kan du få allt det – och mycket mer – i ett och samma besök. Barnen vill åka karuseller, föräldrarna vill ha lite lugn och skönhet runt sig – samtidigt som de gärna också vill uppfylla barnens önskemål. Av vackra omgivningar och rofylldhet mår själen bra och och när hela familjen får som de vill – även med helt olika önskemål – ja då blir det makalöst bra. Dessutom har vi vid flera besök upplevt hur passande Furuviksparken är för en tregenerationsutflykt!
KarusellInget tivoli utan denna vackra karusell.

Furuviksparken – där Sverige är lite extra vackert
Furuviksparken består av ett tivoliområde med 13 karuseller och ett stort djur- och naturområde. Naturens gratis prakt i stilla hav, grå klippstenshäll och mörkgrön skog är en lisa för själen. Och Furuviksparken bjuder in till att du tar med en picknickfilt och egen matsäck. Det finns också flera restauranger, från snabbmat och grillrestaurang på tivoliområdet till asiatiska smaker och fiskrestaurang vid havet. Och det är så himla skönt att inte behöva trängas någonstans!
Furuviksparken där Sverige är lite extra vackert
Furuvik är en plats där Sverige är kanske lite extra vacker.

Karusell-kul, främst för de små
Tweeniedöttrarna hänger helst vid Extreme, Rocket och Disco, som är de tre mest fartfyllda karusellerna. Mycket mer finns inte att välja på för lite äldre barn. Så det ska noteras att för barn från 10-årsåldern så är karusellutbudet klent. Men för lillebror 4 år, som har passerat de magiska 110 cm i höjd, är det magi att få prova på karuseller som berg och dalbananan Rocket, ”stora uppskjutet” och småbarnsvänliga karuseller som kaffekopparna, den lilla berg och dalbanan ”larven” och att få prova på att köra bil helt på egen hand.

Mellan varven provar vi lyckan i chokladhjul och lotteri. Allt är bekvämt centrerat på hyfsat liten yta så att familjen inte riskerar att tappa bort varandra.
Karusellkul med morfar
Extra kul är det att åka karusell med morfar.
Karusell på Furuviksparken
Extra kul är det när både mormor och morfar vill följa med på åkturen.

Närkontakt med djur
Furuviksparkens område är jättestort och det är, vid alla våra besök under flera år, aldrig någon trängsel. På promenad möter vi flera djur, allt från nordiska välbekanta djur, där barnen kan få närkontakt med getter och små ponnys, till wallabys (små känguruer), kameler, orangutang, shimpanser och mer.
Att träffa en kamel
Att träffa en kamel.
Santino Furuviksparken
Att prata med en apa.
Barnens zoo på Furuviksparken
Närkontakt med söta getter och killingar.
Orangutangerna på Furuviksparken
Orangutanger på Furuviksparken.

Fler bra saker med Furuviksparken
I en tunna på vatten glider vi i sakta mak runt Furuviksparkens svar på Amazonas med betande lamor, nyfikna strutsar och rosa flamimgos.


Furuviksparken har också ett äventyrsbad utomhus, camping med havsläge och på Äventyrsön (där Wild Kids spelades in) får vi gnugga geniknölarna. Du som vågar kan stiga ner i underjorden och in i kalla krigets dagar på 50-talet. På flera ställen i parken finns personal som gärna berättar om det vi ser – all eloge till den engagerade och trevliga personalen!
Tack Furuviksparken från Rosita reser
Tack Furuviksparken, ni är fantastiska.

På återseende när Måns kommer!
Furuviksparken konkurrerar med Gröna Lund med stjärnspäckade konserter. Sommaren 2015 uppträder Eurovision Schlager-vinnaren Måns Zelmerlöv, Sandviken-sonen Tomas Ledin, barnens favorit Sean Banan och många fler.

Furuvik räcker till flera besök. Nästa gång vill jag ha två dagar och kombinera med Furuviks boende. Jag vill hinna njuta av en längre picknick vid klipporna, ett kylt glas vitt på Furuviks brygga, åka karusell, utmana barnen på Äventyrsön och avsluta med en favoritartist på scen.
Natursköna Furuviksparken
Natur på Furuviksparken
Tregenerationsutflykt på Furuviksparken
Furuviksparken är perfekt för en tre generations-utflykt.
Rött hus på Furuvik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *