Matupplevelser i Rom

Kulinariska Rom är en fröjd för gommen. Rosita reser tipsar om två favoritrestauranger, en oförglömlig picknick i stadens gröna lunga och om en smakrik utflykt.

En kort promenad från din sightseeing i området av Fontana di Trevi finns den trevliga och välsmakande Angelina a Trevi. Inredningen går i rustik industriell design och det är endast inomhusservering. Ett tillhörande café finns runt hörnet med några få sittplatser utomhus längs trottoarkanten.
Angelina a TreviAngelina a Trevi, på kort promenadavstånd från Fontana di Trevi.

Gott på Angelina a TreviUndertecknad med sällskap avnjuter en mycket god middag med olika italienska delikatesser varav den självklara pastan – med varierande såser – som huvudrätt. På Angelina a Trevi är de med rätta stolta över sin pasta som de tillagar själva.

På söndagar serveras en stor och varierande brunch. Du betalar per tallrik så se till att fylla upp den ordentligt med de italienska läckerheter som erbjuds.
Brunch Angelina a TreviBrunchtallrik á la Angelina a Trevi.

Modernt kök i charmiga Trastevere
Den charmiga stadsdelen Trastevere är ett måste att besöka under Rom-besöket. Passa då gärna på att inta din måltid i snygga L’Invincible som serverar gudomligt god mat. Det enda i tre rätters-menyn som inte föll mig helt i smaken var desserten, men i övrigt mycket goda smaker och snyggt serverat.
TrastevereTrastevere – ett självklart besök under Rom vistelsen.

Picknick i Villa BorghesePicknick i Villa Borghese
En av mina bästa matupplevelser i Rom är picknick i den vackra parken Villa Borghese. Inhandla din picknick på matmarknaden i Campo de Fiori eller i en mer närliggande livsmedelsaffär. Gå upp för Spanska trappan och ytterligare strax därovan hittar du Villa Borghese, som en avkopplande grön lunga mitt i staden.

Spanska trappan, RomOvanför Spanska trappan hittar du Villa Borghese.

Eating Italy
Slutligen, upplev Rom med dina smaklökar på en fantastisk utflykt genom matlandet Italien. ”Eating Italy” arrangerar en gående utflykt med smakbitar av italienska delikatesser. Läs Rosita resers recension om utflykten här.
Pizza i RomUpplev Rom med smakbitar av italienska läckerheter med ”Eating Italy”.

Upplev kulinariska Rom och Italien genom dina smaklökar på flera olika sätt. Buon appetito!
Dessert Angelina a Trevi

2 thoughts on “Matupplevelser i Rom

  • Hej Elin,
   tack för din hälsning. På utflykten ”Rome food walking tour” är ett av stoppen vid en gelateria med supergod äkta italiensk gelato (glass). På den utflykten får man även lära sig hur att se skillnad på en ÄKTA gelato och en ”fake turistlockande gelato”. Så därefter är det bara att hålla utkik efter det 🙂 Det blir helt säkert fler Rom-besök för mig och bara jag skriver om glass nu gör mig sugen.

   Jag besökte också Disney-butiken och den stora GAP-butiken på El Corso, för att köpa presenter till mina barn. Du kommer senare kunna läsa ett inlägg från mig på Flygstolen.se med ”allmän” Rom-inspiration, håll utkik!

   Hälsningar Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *