Mind the gap – en annorlunda reseguide till London

London är för många en favorit bland storstäder. Reseguiderna om staden är otaliga, men ingen visar ett London så som ”Mind the gap” gör. Hitta pärlorna som londonborna håller för sig själva.

London ligger ständigt i topp på svenskarnas önskelista av storstäder. Efter ett eller några besök i den brittiska huvudstaden är du troligtvis nyfiken på om London är mer än Big Ben, vaktavlösningen vid Buckingham Palace och öppettiderna för Madame Tussauds. Och såklart är London mycket mer än det! Författare Sara Starkström har sammanställt en unik guidebok som berättar om de roliga, spännande, annorlunda och välsmakande platserna som londonborna gärna håller för sig själva.
Mind the gap - en annorlunda reseguideFå annorlunda tips om svenskarnas favoritstad London.

Det finns en mängd guideböcker om London. Därför behövs det något nytt om guideboken ska locka (till köp) och sticka ut i mängden. I Mind the gap består kapitlen av rubriker som ”Hemliga hotell”, ”Osynliga oaser”, ”Mystiska museer”, ”Lustiga London”, ”Annorlunda affärer” med flera. Här får du lösenkoden till baren vars entré är genom ett kylskåp. Du guidas till secondhandbutiken där Lady Gaga brukar förnya sin garderob och var du kan flanera med flamingos i imponerande trädgårdar. Och mycket, mycket mer.

För den här webbplatsens forum (resor och utflykter med barn) finns det några få barnvänliga tips. På Disco Loco kan du ”söndagsklubba” med dina telningar. Här finns medryckande musik för både stora och små, snacks, dryck och sällskapsspel. Plats för barnvagn, skötbord, barnmeny och naturligtvis är ljudnivån strikt kontrollerad.

Allt du behöver veta
Mind the gap består av korta texter för respektive tips, kompletterad med faktainformation som adress, webbadress, telefonnummer, öppettider, priser, ja allt du behöver veta av praktisk information. Majoriteten tips har utöver namnet på restaurang, affär, museum etcetera, också en kort inforad som ”Bondgård mitt i stan”, ”Bli jagad av zombies”, ”Herrekipering om James Bond får välja”. Några tips saknar denna vilket jag tycker är synd, för den hjälper om du vill ”skumma igenom” innehållet för att snabbt hitta vad som intresserar dig. Som skribent tycker jag också att det är lite tråkigt att när erbjuder så ”personliga” tips konsekvent använda tilltalet ”man” istället för ”du”. Men det är bagateller i en mycket bra totalupplevelse av guideboken.


Mind the gap är dessutom i ett synnerligen behändigt format och får plats i handväskan, samtidigt som den har hårt omslag och därmed räcker till flera(s) Londonresor utan att se tummad och tråkig ut. Längst bak i boken finns plats för anteckningar, och varje uppslag har en liten fråga om London – så får du också en massa smått och gott och onödigt men roligt vetande.

Let´s Go to London!
Planerar du eller har bokat en resa till London tycker jag absolut att du ska investera i den annorlunda guideboken Mind the Gap. Den ekonomiska investeringen är dessutom blygsamma149 kr (eller billigare). Finns i din bokhandel och via webbeställning. Let´s Go to London!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *