Nireus – toppen läge på Symi

Från balkongen på hotell Nireus ses det mörkblå Medelhavet. En ljusblå båt guppar förnöjsamt förtöjd vid en boj. De vita parasollen på kajen fladdrar mjukt ovanför sällskap som intar lunch. Runt kröken av hamnpromenaden lägger färjorna till. Nireus har ett toppen läge.
Nireus med havsutsikt, SymiUtsikt från våra två rum på hotell Nireus, Symi.

Bo bekvämt med barn på Symi
Symi är både varmt och vackert. Reser du med barn är det särskilt bekvämt att bo ”nere i byn” av Symi. Då har du nära till bad och taxibåtar. Och det svalkar i alla fall lite ibland även mitt på dagen. Hotell Nireus ligger på hamnpromenaden i byn och bekvämt precis runt hörnet ankommer och avreser passagerarfärjor och -katamaraner.

Vår familj på fem personer checkar in i två dubbelrum med havsutsikt. Det finns också dubbelrum mot baksidan, utan utsikt. De 32 luftkonditionerade rummen är fräscha och trevliga, med ett enkelt wc- och duschrum av äldre modell. Vill du surfa i cyberrymden får du gå ut på balkongen eller till hotellets allmänna utrymmen för att få uppkoppling. Men då är det också gratis.
Dubbelrum Nireus, SymiDubbelrum för två personer med havsutsikt.

Njut skådespelet på havet
Hotell Nireus har en á la carte-restaurang med servering utomhus på kajen, på hotellets trevliga terrass eller inomhus. Hotellet har en bar inomhus med fåtöljer.
Hotel Nireus, SymiUtsikt från rum. Från hotell Nireus matservering vid kajkanten kan du njuta av skådespelet på havet.

Bekvämt promenadnära läge
Strax utanför hotellet finns små platåer längs hamnpromenaden där du kan bada från stege. Har du icks simkunniga barn i reseföljet så kan det vara lite svårt. Då är det lättare att promenera till den stenstrand som finns cirka 400-500 meter från hotellet. Badskor rekommenderas för denna strand. Eller varför inte ta en taxibåt till en mer avskild strand. Taxibåtar avgår inte långt från Nireus. Runt hörnet från hotellet kantas hamnpromenaden av små butiker, tavernor och caféer. Allt du behöver finns på bekvämt promenadavstånd från hotell Nireus.
Hamnpromenaden SymiVad Symi erbjuder av shopping längs hamnpromenaden

Börja dagen bra
I  priset ingår frukostbuffé som består av olika brödsorter inklusive baguetter, äggröra, starka korvar, joghurt, diverse pålägg och grönsaker samt kaffe, kakor och juice.
Nireus, SymiFrukostbuffé, syskonlek i rum och bus i korridoren när man bor i två olika rum.

Upplev Symi med barn
Vad gör man då på Symi med barn? Kika in på min resmålspresentation HÄR.
Svampar på SymiShoppa torkade svampar på Symi, som en egen souvenir eller till blomvakten där hemma.

2 thoughts on “Nireus – toppen läge på Symi

  1. Mysig utsikt från balkongen – ser ut att vara perfekt för en kopp kaffe och en bit bröd med marmelad. Älskar Grekland, har varit där rätt många gånger som liten. Men även en gång som vuxen – då besökte jag ön Thassos. Den var mysig och mycket lugn.

    • Du träffar mitt i prick där Mattias! Även om balkongen är lite väl liten. Men hotellet har frukostservering på den härliga terrassen eller direkt vid kajkanten. Riktigt mysigt!

      Thassos har jag ”alltid” önskat att besöka. Min make har varit där flera gånger och har verkligen lovordat ön. Men det är lite väl omständligt att ta sig dit med yngre barn … Särskilt när det finns andra grekiska pärlor mer nära. Jag kan också varmt rekommendera ön Tilos, också helt nära Rhodos. Reseberättelse finns på Rosita reser.

      Soliga hälsningar, Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *