O.B.C – trendigt Sunwing light på Kreta

Trendiga Ocean Beach Club i Makrigialos på Kreta passar barnfamiljen som vill ha ett lugnt, och gärna också snyggt resortliv och samtidigt ha Sunwing Resorts fördelar. Låter det som dig? Kanske är O.B.C ditt nästa semesterhotell!

Design, ljus, hav och harmoni = O.B.C

Sunwing (de)light på O.B.C
Vi reser med en 12-åring, en blivande 11-åring och en blivande 5-åring. De två äldsta har vuxit ifrån Vings maskotar Lollo & Bernie sedan länge och yngsta barnet har aldrig varit lika intresserad av detta som storasyskonen.

Vi uppskattar fortfarande det som erbjuds på Sunwing-hotellen (ja vi är en Sunwing-familj): Fina och praktiska lägenheter, bra kvalitet på maten, bra allmänna faciliteter som pooler, svalkande lekrum – för den yngsta -, tweenieaktiviteter -för de äldsta – samt bra personal och service.  På Sunwing-hotell väljer vi att bo på lugnare delar av hotellområdet och föredrar stranden och mer stillsamma poolområden än huvudområdet med livlig atmosfär. På O.B.C behöver vi inte välja, här präglas hela hotellområdet av en lugnare atmosfär.

Poolliv på O.B.C med utsikt över havet.

  Ja tack för ett lugnt och barnvänligt resortliv. 

O.B.C – hav, himmel och harmoni
Inledningen är bakgrund till varför vi sommaren 2016 väljer Ocean Beach Club framför ett Sunwing Resort. Vi väljer alltså: Sunwings fördelar, inklusive lugnet. Eller ”de tre H” som Ving presenterar i hotellbeskrivningen för O.B.C, ”Njut av hav, himmel och harmoni”.

  

Tweeniedöttrarna med kompis på O.B.C.

Goda grannar
O.B.C är granne med Sunwing Makrigialos Beach, med en strandremsa mellan hotellområdena. Så om barnen, eller du, saknar MiniLand, Lollo & Bernie, barn- och kvällsshowerna – ja då är det bara att traska över dit. ”Dit”, är två svettiga backar via strandvägen. Längs huvudvägen på framsidan är det uppförsbacke med trottoar. Sträckorna tar knappt 10 respektive 5 minuter.
 På andra sidan stranden ligger Sunwing.

… korsa stranden och uppför ytterligare en backe/trappa.

Barntillåtet i snygg design och med soft loungemusik
Men raskt tillbaka till O.B.C, där vår familj älskar att hänga. På O.B.C är det lugnare. Samtidigt som nästan alla gäster är barnfamiljer. Vid poolområdet spelas soft loungemusik och det är inga problem att faktiskt höra det trots många barn i poolen. Varför detta lugn och denna harmoni har troligtvis flera anledningar. Min känsla är att det beror på att: poolerna är mindre, de har inga vattenrutchbanor samt att hotellet säljs med beskrivningen att passa dem som vill ha ett lugnare resortliv. Jag upplever också att det finns stor respekt hos våra rumsgrannar som delar poolaccess – och det är såklart ömsesidigt. Och sen älskar jag designen och ”snyggheten” av hotellet.
Ocean Beach Club, O.B.C trendigt och barnvänligt på samma gång
Trendigt och barnvänligt på samma gång = O.B.C

Skönt ”privat” poolliv när du har poolaccess. 

Bra, bättre, bäst
Vi bor i en rymlig trerumslägenhet med poolaccess till delad pool. Bästa stunden på dagen, är när jag sen eftermiddag gärna efter ett svettigt träningspass, sitter på uteplatsen med ett kylt glas Retsina toppad med Sprite och ser ut över havet. Har du möjlighet att kosta på att boka en rumstyp med utsikt mot poolområde eller hav, gör det. Utsikt mot den trafikerade vägen är inte lika trevlig (såklart …).
Ocean Beach Club, Makrigialos Ving
O.B.C Makrigialos poolaccess

Restauranger med härlig utsikt
Restaurangerna på O.B.C är två och bjuder på härlig utsikt. Huvudrestaurangen serverar frukost- och lunchbuffé samt middag med kombinerad buffé och begränsat menyval samt en liten a la carte-meny. God mat (jag hör flera gäster berömma kockarna) och god action hos personal som ser till att bufféfaten alltid är välfyllda. På stranden finns Manolis Beach Bar, en taverna som serverar enkla och goda rätter till lunch. Du kan också äta på Sunwing Makrigialos Beach restauranger, bufférestaurangen samt den lugna a la carte-restaurangen Iakovo’s Kitchen & Grill. Men Sunwing-gästerna kan inte äta på O.B.C huvudrestaurang.
 Huvudrestaurangen serverar frukost, lunch, middag.
 På Manolos Beach Bar äter du lunch med fötterna i sanden. 

 Grekisk tallrik på Iakovo’s Kitchen & Grill.

Långgrund sandstrand
Stranden är underbar. Finkornig sand,  långgrunt, mjuk botten och oftast inga vågor för de yngsta barnen. Här finns ett begränsat utbud av vattensporter. Solstolar och parasoller kostar en slant.

Strandliv på O.B.C. För mer inspiration kolla #obcmakrigialos på Instagram.

Semesterliv i lilla Makrigialos 
Resmålet Makrigialos är en grekisk liten fiskeby som ligger längst ner i Kretas sydöstra hörn. Här finns inte värst mycket men det är ett mysigt litet centrum med en strandpromenad kantad av tavernor. Vi gjorde också två utflykter. Restaurangtips och barnvänliga utflyktstips i ett senare inlägg! Vår semester i Makrigialos och på O.B.C var en ”må-bra-semester”. Vi tränade massor på SATS-pass och i gym, unnade oss spa-behandlingar och njöt av god mat och dryck.

Varför eventuellt inte Makrigialos …
Vings båda familjehotell i Makrigialos har så höga värden i kundnöjdhet så det torde inte vara tveksamhet över om de är bra hotell. Det är troligtvis transfern från flygplatsen som avskräcker huruvida att boka en resa till Makrigialos, eller inte. Busstransfern tar lite drygt två timmar, med komplettering för cirka 15 minuter kiss- och vattenpaus. Våra tre barn klarade resan bra (att jämföra slingrigare vägar vid en utflykt. Presenteras senare). Tips: Packa plastpåse och hushållspapper om ditt barn skulle bli åksjukt (eller hjälp en annan förälder som kanske har missat att vara förutseende). Ibland är trötthet en större bidragande orsak till illamående, än vägarna, därför valde vi inför denna resa att checka in på Clarion Hotel Arlanda för en bekvämare start på resan (flyget går tidigt på morgonen). För oss blev busstransfern också en möjlighet att få se en del av Kretas vackra natur. Att sedan landa i detta paradis var värt resan.
Trendiga O.B.C sällskapsutrymme

O.B.C konkurrens om familjens favorithotell
Du som följer min blogg känner till familjens förkärlek för Sunwing Kallithea Beach. På bloggen finns flera Rr recensioner och presentationer om Sunwing Kallithea Beach och som du ser av bilden nedan så är det populära artiklar. Jag/vi har svårt att välja vilket av hotellen vi ska välja vid en senare semester. Därför tänkte jag skriva ett inlägg med + och – för de två hotellen. Här får du mer detaljer om boendet, pooler, maten (restaurangerna). Med mera. För att hjälpa oss själva att välja, och för att förhoppningsvis också hjälpa Dig!
Populära artiklar Rosita reser

5 thoughts on “O.B.C – trendigt Sunwing light på Kreta

  1. Hej Rosita! Tack för ett strålande inlägg. Jag har väntat, är så sugen på OBC Kreta. Är nöjd och bekväm med kallithea men tänker att vi ska ta oss utanför comfort zone nästa höst och köra OBC Kreta eller sunwing Sandy bay. Är som ni, gillar lugnare delarna av sunwing. Trivs som fisken i vattnet på triton kallithea, avresa från flygplatsen nära hemma (avresa om ca 30 dagar nu)Men nästa höst är lillebror 2,5 år och då kör vi från Arlanda igen. Vilket skulle du välja Sandy bay eller OBC Kreta. Tack för att jag så mycket inspiration. Med vänlig hälsning, Cilla

    • Hej Cilla, och tack för dina fina ord! Är glad att du har sett fram emot inlägget Sunwing Kallithea är ju också verkligen härligt. Familjen velar fortfarande vad att välja … Men vi ska se över en ” + och – lista” och försöka komma överens. Jag har faktiskt aldrig bott på Sandy Bay på Cypern. Men jag har besökt hotellet – och ätit middag/sett shower där – när vi semestrade på annat håll. Tja, jag är ju mer förtjust i Grekland än i Cypern (framförallt inte Ayia Napa). Men hotellet där är ju supermysigt med de låga byggnaderna och närheten till strand. Bra också att det har renoverats för det var delvis slitet då vi var där för fyra år sedan.
      TACK Cilla för att du skickar en hälsning här! Må så gott och varma hälsningar, Rosita

  2. Det verkar vara ett riktigt bra hotell, speciellt om man är en familj som åker. Skulle jag haft barn så skulle jag inte tveka på att åka dit. Gillar att det är ett lite lugnare alternativ. Och underbara bilder!

  3. Hej Rosita! Den listan ser jag fram emot. Magkänslan säger Kreta. Det som tilltalar med Cypern är att vi kan åka på höstlovet och det underlättar för mig som är lärare. Har varit på Cypern tre ggr innan barnen, ett bra tag innan barnen och då festades det en del i stället så fokus var inte på barnvänliga resorts direkt. Tror det blir en tripp till Kreta nästa höst. spännande att följa dig i höst/vinter mörkret och drömma sig bort till olika platser. Att planera och fundera innan är halva grejen. Att längta och vänta. Mvh Cilla

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *