Olympic Lagoon Resort – Cypern

Barnvänliga Olympic Lagoon Resort utanför Ayia Napa erbjuder avkoppling med All Inclusive i grönskande omgivningar och full fart i fantastiska poolområden. Kvaliteten är övervägande hög, hotellpersonalens bemötande vänligt och långgrunda sandstranden Golden Beach en kort promenad bort.

Olympic Lagoon Resort ingår i familjekonceptet FamilyGarden och har en mycket barnvänlig atmosfär. Utrymmen på hotellet är stora och är lättillgängliga med ramper. Personalen är mycket trevlig, med fördel i restaurangerna. De bidrar gärna med att locka de små gästerna till ett skratt om det behövs eller deltar i leken med brummande bilar.

Internationell engelsktalande barnklubb
På hotellet arrangeras dagliga aktiviteter med engelsktalande personal. De yngre barnen, 4-12 år har ett stort, ljust lekrum med gratis aktiviteter. Barn/tonåringar 9-17 år har tillgång till ett internetcafé med stort utbud av spel och andra aktiviteter, mot avgift.

Det finns också ett förtjusande lekrum för de yngsta barnen. Som svensk förälder med erfarenhet att semestra på skandinaviska familjeresort med ”Öppet hus” blev jag och pappan smått förvånade och lite besvikna att tillträde till detta rum – liksom till övriga två barnklubbar – inte inbegriper föräldrarna. Vi hade gärna sökt svalkande skugga med möjliget till rolig lek tillsammans med vår lilla kille (då knappt två år) utan att behöva lämna honom till barnvakter.

Matupplevelser dröjer sig kvar framförallt på Captains Deck med cypriotiskt kök som serverar en god variation av mezerätter, utan menyval. Restaurangen ingår i All Inclusive två gånger under vistelsen (bordsreservation).

Bäst läge i en avskild och lugnare del av hotellområdet har den japanska restaurangen Kiku. Show-cooking och god mat med genomgående asiatiskt tema. Restaurangen ingår i All Inclusive en gång under vistelsen (bordsreservation).

Snygg dessert på Kiku.

Rockigaste restaurangen har amerikanskt tema med stora idolbilder på Elvis Presley och James Dean, jukebox och serverar hamburgare i trådkorgar. Rock ´n Roll ingår obegränsat i All Inclusive.

Hotellets huvudrestaurang, bufférestaurangen har rymlig servering både inomhus och utomhus och jag upplever den aldrig kaotisk eller högljudd. Det är ett rimligt bra utbud av maträtter där jag endast saknar ett större utbud av kött. Fördrinken inför middag intar vi med fördel på den härliga terrassen med utsikt över del av poolområde.

Internationell publik med trivsam atmosfär
Den övervägande publiken på hotellet är tydligt engelsk och därefter tycker jag mig höra mest svenska samt norska. Atmosfären är trivsam och behaglig. Utlåtandet baseras bland annat efter att ha upplevt en EM-match England-Sverige med helt lugn stämning. Kvällsunderhållningen med många glada ”entertainers” på scen ljuder ofta till strax efter kl 23.

Barnvänligt och vuxenro
Det kryllar av barnfamiljer på Olympic Lagoon Resort men det finns också många gäster som reser utan barn. Ett separat poolområde är avsett vuxna gäster utan barn och så kan barnfamiljer njuta vid det härliga stora poolområden som välkomnar alla barn. I den 35 cm djupa barnpoolen med skepp, vattenrutschkanor och ”tunnel” stortrivs lillebror. Ros till de fantastiska badvakterna som vänligt ser till att det är säkert för alla barn här.

Vid ett annat poolområde (se bild nedan) kan vuxna, äldre än 18 år njuta av lugn och ro. På Olympic Lagoon Resort finns något för alla.

300 bröllopspar varje sommar
Vi ser bröllopspar och -gäster dagligen och får veta att 300 bröllopspar vigs på Olympic Lagoon Resort varje sommar. Hotellet har onekligen stor erfarenhet att arrangera bröllop så funderar du på ett bröllop utomlands på rimligt flygavstånd (från Skandinavien) är Olympic Lagoon Resort säkert ett bra alternativ.

I min reseberättelse från Cypern kan du också läsa om strand- och utflyktstips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *