Om Rosita

Kul att du har hittat hit!
Jag är en resglad trebarnsmamma, skribent och författare med 21 års erfarenhet från resebranschen och (snart) 16 års erfarenhet att resa med barn.

OBS! Sidan är INAKTIV men eventuellt på uppvaknande. Här finns dock massor med inspirerande material sedan tidigare.  

Professionell reseblogg direkt från resebranschen
Jag har jobbat i resebranschen i 21 år. 19 år hos Ving (1997- januari 2016). Därefter har jag arbetat 2,5 år på det världsledande rederiet Royal Caribbean (feb. 2016- aug. 2018).

Med gedigen yrkeserfarenhet från resebranschen har jag en stor profesionell resekunskap. Dessutom älskar jag att resa också på min fritid. Jag har tips för dig, oavsett om du är berest eller sprillans ny förälder som ska ut på ditt första reseäventyr med barn.

Jag älskar också Sverige – och skriver också om utflykter och aktiviteter i mitt vackra hemland.

Rosita Lincoln. Foto: Mats Öun, TallinnWeekend i Tallinn. Foto: Mats Öun, Tallinn.
Rosita Lincoln med döttrar i TV4 Vardagspuls
Jag har tipsat om resor med barn i TV 4 Nyhetsmorgon och Vardagspuls.

Resebloggare och resebokförfattare
Rosita reser har fått flera priser och utmärkelser och jag har har medverkat i flera tidningsmedia och i TV4. Jag har också skrivit en bok Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester. Med en trio barn, födda 2003, 2004, 2010 och med +50 utlandsresor med barn har jag stenkoll, inte bara vart du ska resa men också hur du fixar den bästa upplevelsen för både barn och vuxna. I boken hittar du mycket mer än vad som finns på bloggen.

Reseinspiration både i bok och som e-bok!

Reseinspiration både i bok och som e-bok!

Vilande reseforum – men inspiration finns!
Rosita reser har varit som ett virtuellt resemagasin. Jobb, familj och andra prioriteringar har dock inneburit att Rositareser.se är vilande. Nya inlägg kommer sporadiskt och sällan. Du hittar mig på Instagram (Rosita reser) för en aktiv profil. Följ mig för inspiration för både resor, träning, familj och att njuta av guldstunderna i vardagen.
Surin Beach, Phuket Thailand

Varmt välkommen till min upplevelsevärld!
Rosita

29 thoughts on “Om Rosita

 1. Hej! Grym sida, här kommer ja följa dig framförallt som att de för oss i jan väntar en tre månaders resa med två barn (3/6 år) till Thailand, Singapore, Australien och Bali. Alla tips är så klart välkommet:)

 2. Hej Linda, så roligt att du skickar en hälsning! Och vilken fantastisk resa ni har framför er. I skrivande stund är jag i Australien (Sydney) så det kommer jag kunna tipsa om snart (efter hemkomst mitten november). Innan det kommer en artikel med barnvänliga utflykter i Sydney med omnejd från en AUS-bosatt tjej, så håll utkik.
  Följ gärna Rosita reser på Facebook, jag uppdaterar lite från AUS-resan där.

  Soliga hälsningar,
  Rosita

 3. Verkar vara en riktigt bra resesida detta då jag också reser med barn, ser fram emot att följa den! Skapar en länk till den i min egen reseblogg! //Maria

 4. Grattis Rosita till utmärkelsen samt Lycka till i framtiden. Kära hälsningar till hela familjen.

  Else och Jan-Olof .

 5. Hurra! Äntligen en sida, som motbevisar mina farhågor. Jag skall bli mamma här i april och har fått min sambo att lova att barnet inte skall hindra oss från att resa/upptäcka omvärlden. Jag är nämligen – nästan- livrädd för att jag inte skall våga resa med barnet och på så vis bli handikappad i mitt leverne. Din sida hamnar bland favoriterna på en gång, utan att jag ens har hunnit ögna igenom det hela. Det ser dock lovande ut. Tack för inspirationen. Jag blir hoppfull. /Ida

  • Hej Ida,
   tack snälla så himla glad jag blir av din hälsning och uppmuntrande ord! Jag hoppas att du ska finna mycket reseinspiration och mod, men också tips och förståelse att ”landa i” och acceptera de begränsningar som faktiskt blir i resande med barn (ja, så är det faktiskt också). Man lär av erfarenhet, så är det onekligen. Vi som, sprillans nya föräldrar, hade hört att spädbarn inte har ett balanssinne och därmed inte kan bli illamående varpå vi tog vår 13 veckor gamla dotter för att uppleva de vackra OCH mycket kurviga vägarna längs Mallorcas västkust. Hon kräktes ner sig fullständigt och vi hade naturligtvis inte ombyte med oss …. Tur att det var varmt och skönt och att små bebisar är söta nakna, under vår dagsutflykt i sköna Valldemossa. Men vi kunde inte ha A/C på under hela bilresan tillbaka eftersom vår lilla dotter skulle bli kall (förkyld) då. Perioder av livet får man resa på bebis- och småbarnsvillkor. Men NATURLIGTVIS kan man fortsatt resa och uppleva världen med barn! Hoppas du fortsätter att följa med på min resa.

   Följ gärna Rosita reser på Facebook för mer regelbundna uppdateringar med fotografier och annat smått och gott.

   Bästa hälsningar, Rosita

 6. Hei Rosita!
  Jeg ble så overrasket da jeg leste på ving sine sider om Thailand (planerer muligens en reise dit) også så jeg deg….Rosita? Hmmmm det var kjent…men….det….er jo…..MIN gamle guideskole lærer:):) Det er noen år siden det nå og jeg ente opp som førskolelærer istedet;) Mann, to barn, bosatt i Sverige og nå et utrolig lengtende etter varme!! Så neste år bærer det avgårde i Januar! Vi er ikke bereiste i det hele tatt så jeg surfet litt rundt og fant deg!! Haha! Du skriver veldig bra og jeg ble nesten litt sugen på Aruba også. Så nå blir det enten Thailand eller Aruba!

  Ps! Du ser like smashing ut som for ti år siden….13 år siden;)

  Hilsen Linda

  • Linda, så otroligt roligt att höra och tack för att du skickar en hälsning! Ja många år har passerat sedan guideskolan på Gran Canaria sommaren 2000, härligt att höra att du också är mamma nu. Jag hoppas att du kommer finna tips och inspiration i er reseplanering. Om du har yngre barn än skolbarn, passa på att undvika att resa på lovet- det tjänar ni (pengar) på. Aruba är ljuvligt med ”alltid” stabilt klimat och Thailand är ju alltid härliga Thailand. Hoppas att du kikar in fler gånger och hör gärna av dig igen om frågor eller annat!

   Må så gott och bästa hälsningar, Rosita
   Ps, följ gärna ”Rosita reser” på FB för mer kontinuerliga uppdateringar med bilder och korta texter. Särskilt de närmast förestående fem veckor då jag är mycket på resande fot 🙂

 7. Hur har jag kunnat glömma din blogg, sedan jag hittade hit via travel blog awards (där jag kom om det nu var 4a eller hur det var? minns inte).
  Nu har jag lagt till och prenumererar. Jättefin blogg och med mycket inspiration.
  Själva planerar vi nu resa nästa vinter (ja och lite smått emellan, Nice, Italien mm), tror vi siktar på mellanöstern och Sri Lanka en månad. Varit där?

  Kram Lisa

  • Hej Lisa,
   så kul att höra att du har hittat tillbaka! Vilka härliga resor ni planerar för. Jag har tyvärr aldrig varit i Sri Lanka men hört mycket positivt om landet. Bland annat från min make som har varit där några gånger.

   Lycka till med reseplanering och på återhörande. Närmaste tiden blir artikelfokus Rom, Istanbul, Berlin och Teneriffa som jag besökt/besöker perioden februari-april. Och minst två Sverigeutflykter också 🙂

   Kram Rosita

  • Tack snälla Christine, åh så roligt att höra!! Jag ska kika in på din blogg också.

   Ha en fin dag och hoppas på återseende – i cyberrymden 🙂
   Hälsningar Rosita

 8. Hej Rosita! Vilket fint jobb du gjort! Själv har jag en sajt där jag riktat in mig på familjer som reser till Portugal. Vid varje fastighet som jag förmedlar finns speciell information ”för dig som reser med barn”. Portugal är ett mycket trevligt och barnvänligt land.
  Bästa hälsningar, Sofie Broström

  • Hej Sofia,
   så kul att du lämnar en hälsning här. Vet du, jag och familjen är jättesugna på att besöka Portugal. Jag är särskilt sugen på Lissabon. Jag ska absolut kolla in din sida!

   Varma hälsningar, Rosita

 9. Lissabon är jättefint och mycket trevligt, och Portugal ligger i tiden, inslag om maten därifrån på Gomorron Sverige om Portugisisk mat nyligen. Länken till den har jag lagt på https://www.facebook.com/SofiesRenting ) Men finns också mycket annat att upptäcka i landet. De är inte så bra på marknadsföring så därför så finns pärlor som inte alls är så kända, men minst eller kanske just därför mer värda att besöka 🙂

  Bästa hälsningar, Sofie

 10. Hej Rosita,
  Vilken trevlig blogg! Så fräsch och inspirerande med matnyttig info.
  Jag sparade också din sida för ett speciellt ändamål och det var det du så intressant skrev om din bokrelease. Nu hittar jag inte artikeln i ditt flöde och jag undrar om du skulle vilja hjälpa mig att plocka fram den? Du skrev en massa bra informativa saker där som jag vill lära av. I vår har jag mitt boksläpp så jag börjar redan nu planera så smått.
  Lycka till med allt du företar dig.
  Hälsn.
  Iréne

 11. Hallå Rosita! Härligt att läsa om dig och dina resor. Jag och familjen skulle vilja göra en 6-månadersresa och skulle vilja ta med oss en grundskolelärare i 4 månader för att skola barnen. Har du något tips på hur vi ska göra? Mvh, Fredrik

  • Hej Fredrik,
   kul att du har hittat hit. Sådana långa resor har jag aldrig gjort och har därmed ingen erfarenhet av det du efterfrågar. Men det finns ju exempel på familjer som är borta flera månader med skolbarn, och undervisar själva. Att ta med sig en grundskollärare på resan har jag dock aldrig hört talas om. Kolla bloggarna ”Att resa med barn” (reser jorden runt i 9 månader med ”hemskolning”) och Mary of Rövarhamn som tidigare har rest runt i några år (!) med hemskola ombord på båten. Lycka till!

   Bästa hälsningar,
   Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *