Resa med barn i olika åldrar

Att resa med barn är en lätt match – om du jämför med att resa med flera. Hur skapar du en semesterresa som roar både en tweenie och en föris – gärna samtidigt? Och inte att förglömma, där också föräldrarna blir nöjda. Jag har blivit en ypperlig reseprojektledare och är en fena på att hantera trebarnsfamiljens olika behov och önskemål.
Rosita reser med trio barn
Att resa med en trio av barn.

Pseudotvillingar kallas syskon som föds med mindre än 1½ års mellanrum. Jag vet knappt hur det är att resa med bara ett barn, jag var gravid när barn nummer ett var knappt nio månader gammal. Därefter kom en sladdis – när det yngsta syskon hade hunnit fylla sex år.

Att trolla med knäna, eller att räcka till för många
Tre på resaI incheckningskön kikar föräldrar med ett barn, nyfiket på de större familjerna med mer av allt – barn, bagage, vagnar. Antingen med ett lättat uttryck i ansiktet eller ett imponerande dito. Att resa med ett barn är lätt. I alla fall om du jämför med att resa med flera barn. Vi har erfarenhet av att resa utomlands som sprillans nya föräldrar (12 veckor), att resa med två små barn (pseudotvillingar) till att resa som kvintett och med stor åldersskillnad mellan barnen.

Att resa med flera barn innebär kompromisser oavsett åldersskillnad. Barns intressen och behov är olika. Stor åldersskillnad mellan barnen ger större olikheter. Det finns inget universalknep för att få dessa olikheter att fungera helt smidigt och i total harmoni. Men du kan underlätta så att hela familjen, oavsett barnens åldrar, får en semester med både upplevelser och avkoppling. I min bok, Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester tipsar jag om hur ni gör!
Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemester Idus förlag
Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester.

Resa med barn Scandic Klara I Familjeliv.se beskriver familjen Järvheden hur de löser barn med stor åldersskillnad och semester. Liksom de gör, gör också vi vid enskilda tillfällen. Till exempel reste jag och äldsta dottern till Berlin, och maken/pappan och yngsta dottern åkte till Disneyland Paris. Och de små ”24 timmar på tu man hand” som vi gör med ett barn åt gången på hotell hemma i Stockholm (BILD från övernattning på Scandic Klara)

Från bebis till tweenie
Barn är ett föränderligt resesällskap. Alla åldrar har sin tjustning och sina utmaningar och visst är det i praktiken lättare att resa ju äldre barnen blir. Å andra sidan blir det andra dilemman att hantera. Vilka är behoven, utmaningarna och glädjeämnena för de olika åldersgrupper, från 0-12 år? I bokan har jag också samlat massor av tips för att underlätta i reseplaneringen utifrån ålder på din barnaskara.
Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemester
Passa på! 120 kr* för massor av praktiska tips och inspiration att resa med barn, 0-12 år. Beställ här!

* Bokrea 120 kr t. om 1 mars. Ordinarie pris 159 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *