Resa med trillingar – intervju med Trilogin

Du börjar resa med ett (1) barn*, med möjlighet att bli varm i kläderna att uppleva världen med en liten resenär. Men det finns också föräldrar som rivstartar med tre små resenärer. Möt trillingföräldrarna Viktor och Pernilla Lundin som berättar om första utlandsresan med sina trillingar.
Resa med trillingar. Trilogin, Viktor och Pernilla Lundin

En trio bebisar på resande fot

Att resa med barn är underbart, men inte alltid en helt lätt historia. Det är mycket nog att tänka på att resa med en bebis. Föreställ dig att resa med en trio krypglada bebisar!

Storbloggaren Viktor Lundin, alias Trilogin, och hans fru Pernilla Lundin bangade inte att resa utomlands med de åtta månader gamla trillingarna Angcelo, Dagny och Florence.
Trillingar på Arlanda. Trilogin
En triss med bebisar på Arlanda.

Hej Viktor & Pernilla! Hur har debutresan med trillingar gått?
– Det har gått bra! Men inte helt oväntat så har vi också hamnat i situationer som har satt både oss och barnen på prov, berättar Viktor. Syftet med resan var att vi kände att vi behövde ett miljöombyte. Livet har gått i ett så länge här hemma – och det innebär 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, konstaterar trillingpappan.
Mat på resande fot med trillingar
Miljöombyte för matning av trillingar – välbehövligt för att bryta av vardagen.

Många oroar sig för flygresan. Hur är det att flyga med tre (!) bebisar?
– Flygresan gick faktiskt bra! Barnen sov största delen av tiden och när de var vakna fick leksaker och ipaden hjälpa till med underhållningen. Jobbigare var bilresan från Alicante till Moraira, tillägger Viktor.

Viktor och Pernilla berättar att den beräknade en timmes bilresa blev två timmar på grund av oklarheter kring adress till det hyrda huset.
– Med strålande sol och inga solskyddsgardiner så blev det svettigt att hålla barnen nöjda …

Dessutom tog den totala transporten – från Gävle till Moraira (90 km norr om Alicante) – elva timmar, vilket makarna konstaterar att tog på krafterna hos både vuxna och barn.
Att resa med trillingar. Trilogin
Trillingmamma Pernilla Lundin får hjälp av sin mamma Viveka på resande fot.

Var ni inte nervösa att resa utomlands med tre bebisar?
– Visst var vi lite nervösa. Men samtidigt så är vi sammansvetsat team. Vi känner oss starka inför sådana här typer av uppgifter. Dessutom tog vi hjälp av familj som följde med på resan. Vi hade faktiskt inte kunnat genomföra resan utan dem!

För att få flyga med tre barn under två år, så krävs det nämligen tre vuxna. Barn under två år får inte sitta själv i en flygstol.

Mormor Viveka var med under den två veckor långa semestern. En semestervecka var också Pernillas bror med familj med. Viktor lovordar svärmor.
– Viveka och jag är också ett bra team tillsammans med barnen. Det är en stor fördel för att få vår vardag att gå ihop. Även hemma i Gävle.
Frukost på hotell. Trilogin
Tre vuxna på tre bebisar – sådan tur att mormor Viveka finns!

Ni hyrde ett privat hus, varför valde ni det framför att boka ett hotell?
– Vi gjorde det valet bland annat för att vi var två familjer under del av semestern. Dessutom behöver vi kunna styra dagarna efter egna behov och inte behöva anpassa oss. Det är svårt nog ändå med trillingar, säger Viktor med ett leende.
De vuxna njuter av semester i hyrt hus i Spanien
Ibland fick de vuxna en stund att njuta av lugnet. Och den fantastiska utsikten.

Vilka lärdomar tar ni med er till nästa resa med trillingarna?
Att bättre kontrollera närområdet kring där vi bor! Svarar Viktor snabbt. Vi bodde högt upp på ett berg vilket gjorde det svårt för promenader. Både vi och trillingarna skulle ha behövt bekvämare möjlighet för att röra på oss.

Slutligen, vad är era 3 tips för att resa med många små barn.
1) Detaljer!
Planera resan i minsta detalj. Vem gör vad? Vem checkar in bagaget? Vem kollar upp att det finns mat i huset/på hotellet eller mataffärer/restauranger öppna vid ankomst? Vem har full koll på boendet, med faciliter och närområdet? Gå igenom allt innan avresa och gör det gärna tillsammans.

Kit4Kids fick underlätta barnsemestern. Allt nedan levererades direkt till det hyrda huset.
Kit4Kids gör barnsemestern och familjeresan lättare!
Kit4Kids gav familjen en bekväm och smidig start på semestern.

Transporter!
Reflektera över hur lång den totala transporten blir. Transport innebär inte bara flygresan. Det är också transport till flygplatsen och väntetid där inför avresa. Samt transport till boendet men också hur ni tar er fram under semestern. Vad är avstånden till strand och centrum? Underskatta inte att transporter är jobbiga för barn.

Underlätta flygresan!
Unna er att uppgradera flygresan, det underlättar mycket. Flera flygbolag erbjuder att boka säten med större benutrymme och ibland finns också möjlighet att boka ”vagga” för yngre barn att sova i.
Flyga med trillingar
Flyga med bebis – flyga med tre bebisar!

Trilogin – en trillingpappas och trillingars värld
Tack snälla Viktor och Pernilla för att ni vill dela med er av er ganska unika erfarenhet att resa med trillingar under 1 år.

Vill du veta mer om livet i en trillingfamilj? Klicka in på Viktors blogg Trilogin.

* Ingress: Ingen regel utan undantag. Det finns både tvillingföräldrar och trillingföräldrar såklart, som gör en rivstart och debutreser med flera barn i resesällskapet. Heja er!

Vill du ha mer reseinspiration och restips? Nu har jag bokrea på Rosita reser – Den perfekta guiden för din barnsemester (nu 129 kr). Håll utkik på bloggen för reseinspiration för nästa sommarsemester och tips på en mini-get away på ett slott!
Rosita reser - Den perfekta guiden för din barnsemester (Idus förlag)

6 thoughts on “Resa med trillingar – intervju med Trilogin

 1. Oj, verkligen tufft att resa med 3 bebisar..! Men tur att det iallafall var lika många vuxna som bebisar, det underlättade säkert en hel del 🙂

  • Eller hur Maria! Ja, att vara 3 vuxna var t om nödvändigt för resan eftersom de annars inte skulle kunna flyga. Men phu, på plats också. Sen förstår jag familjens behov av att ibland är det verkligen skönt med miljöombyte – även om det är lika mycket jobb som hemma. Men förhoppningsvis mindre, med mer måltider från restaurang och slippa städa så mycket. Förvisso sker det nog mer på hotell än i hyrt hus …
   Må så gott, kul att du ofta hör av dig Maria!

  • Eller hur, inspiration! Att resa med bebis OCH flera syskon i andra åldrar – som du och jag gör/har gjort – är ju också ”jobbigt” (en utmaning). På ett annat sätt liksom. Visst!

 2. Oj, vilken grej att resa med tre bebisar, tur att mormor var med. Fint att hyra ett hus istället för hotell men jag skulle bli så nervös att ha poolen så där precis utanför dörren….

  • Karin, imponerande visst!! Mmm, det lär ha varit ett pass att hålla koll på trion på terrassen. Och hade trillingarna varit lite äldre och snabbare (!) så hade nog familjen tänkt annorlunda om boendet. Tultade 1-åringar hade nog varit mycket tuffare …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *