Känner du inte igen dig?

Globetrottermamma har blivit Rosita reser med ny webbadress och design. Men innehållet är detsamma – inspirerande artiklar om resor och utflykter med barn i vida världen och i sköna Sverige.

Nu undrar du kanske, varför ny webbadress, varför nytt utseende och till och med ett nytt namn? Jo det ska jag försöka förklara.

Varför nytt utseende?
* Rosita reser, tidigare Globetrottermamma, är ett webbforum för rese- och utflyktsinspiration med barn. Det är inte en traditionell blogg med dagliga (“personliga”) inlägg. Se på forumet som ett virituellt magasin som utkommer med längre frekvens än en blogg men oftare än ett pappersmagasin. Utseende och layout visar nu bättre och tydligare på detta.

Varför nytt namn?
* I starten innehöll Globetrottermamma endast artiklar om klassiska utlandsresmål. Jag vill lyfta fram även mindre och kortare resor, också utflykter, i vårt sköna land Sverige. Hittills har jag inte hittat något reseforum för barnfamiljer som erbjuder den variationen av resor och utflykter. I alla fall inte utan att webbsidan är fullklottrad av reklam och att den skriftliga kvaliteten är ytterst svajig med flera skribenter med varierande goda skrivkunskaper. Rosita reser ger ett större perspektiv än Globetrottermamma gör, att en resa kan vara en närmare resa. Det är förvisso inte alltid jag som reser, men det är jag som intervjuar, väljer fokusinriktning och därefter presenterar reseupplevelsen i en artikel.

Mer varför
Med en mer ändamålsenlig och “proffsig” webbplats är min förhoppning att jag ska kunna erbjuda fler intressanta artiklar. Helt gratis! Genom att webbplatsen blir mer synlig och (er)känd har jag goda förhoppningar att så kommer ske. Dessutom kommer jag kunna erbjuda utlottningar av diverse artiklar till Dig. Håll utkik, några är redan klara att presenteras!

Surfa gärna runt och bekanta dig med den nya fina webbplatsen som duktiga Sara Lindholm har byggt. Notera att den inte är helt klar än. Några finjusteringar och små tillägg återstår men vi tjuvstartar ändå tycker jag. Jag hoppas innerligt att Du vill följa med mig i flytten.

Prenumeranter och FB-gillare
Är du prenumerant på Globetrottermamma så har du automatiskt förts över som prenumerant till den nya webbplatsen. För Facebook kommer jag att ändra namnet till Rosita reser snarast möjligt när vissa åtgärder är klara. Att Gillar-antalet på Facebook tickar nedåt beror på att jag har uppmanat vänner att tillfälligt sluta Gilla Globetrottermamma eftersom namnbyte på Facebook inte går att genomföra om mer än 200 Gillare. När namnbyte är klart också på Facebook kommer Gilla-siffran snabbt att öka.

Jag hoppas att Du ska gilla och trivas med Rosita reser. Varmt välkommen!

Article written by

2 Responses

  1. Fia Fit
    Fia Fit at | | Reply

    Vilken supersnygg sida! Så himla roligt! Du måste berätta allt om denna sida imorgon när vi ses.

    Kram

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: