Restaurangtips i Istanbul

Det turkiska köket är smakrikt. Den lokala och typiska meze serveras som smårätter i en buffé av läckerheter. Jag fick två fantastiska, och helt olika, smak- och restaurangupplevelser i Istanbul.

Restaurang Mikla ligger högst upp i exklusiva “The Marmara Pera” hotell med en vidunderlig utsikt över staden. Mikla är fashionabelt med full uppmärksamhet av din servitör. Och maten serveras lika tjusigt som den är delikat.


Prislappen för en tre rätters-meny exklusive dryck är cirka 140 turkiska lira motsvarande 445 kronor. Ett drinkpaket med tre glas utvald dryck kostar ytterligare cirka 60 turkiska lira eller 190 kronor. (prisexempel från mars 2013).

Mikla passar sällskap på tu man hand och vänner som reser i parrelationer. Men också ett gäng väninnor, även om fnittriga samtal utmärker sig i den sobra och tysta miljön.
Tjejer på Mikla, Istanbul
Meze by Lemon Tree är en liten och charmig restaurang med ljus och fräsch inredning. Och med fantastiskt god meze, en mycket vänlig service och härligt festlig atmosfär.
Meze by Lemon TreeBild lånad från Meze by Lemon Tree.

Meny med ett antal mezerätter, en huvudrätt och blandade lokala desserter kostar exklusive dryck cirka 75 turkiska lira, motsvarande cirka 240 kronor. Inklusive dryck gick en dignade och suveränt god middag på motsvarande 380 kronor. (mars 2013)

Läs om mina Istanbultips, med sevärdheter och hotelltips. Ge gärna dina egna restaurangtips för Istanbul i kommentarsfältet! Restaurang Mikla och Meze by Lemon Tree ligger i de trendiga kvarteren av Beyoğlu, supernära The Peak Hotel där jag och mitt resesällskap bodde.

Vy från MiklaFotovy från restaurang Mikla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *