Restaurangtips New York

Kan det vara världens dyraste brunch? Sant är i alla fall att anrika Waldorf Astoria är en upplevelse att spara i minnesbanken. Vi besöker en kunglig favorit i Central Park, återvänder till ett kärt hamburgerhak och en Brooklynfavorit med snygg utsikt över Manhattan.

Toppklass läge, mat och service på prinsessfavoriten The Loeb Boathouse.

Toppklass läge, mat och service på prinsessfavoriten The Loeb Boathouse i Central Park.

Rosita reser-restaurangfavoriter i New York
Det ska medges på en gång. Här presenteras inga billiga hak eller någon av de stora smakupplevelser som erbjuds i mobila gatustånd längs New Yorks gator. Dessa ska vi också uppleva en gång. Nu var vi i stan få dygn och unnande oss fascionabla luncher – och billigare middagar. Här följer en kort presentation av några restaurangfavoriter i New York.

Brooklyn Bridge - Manhattan and Brooklyn

Restaurangtips på både Manhattansidan och Brooklynsidan.

Waldorf Astoria
Ja anrika Waldorf Astoria är en upplevelse. En av de mest välkända brunscherna är lika populär som den är dyr. Nu har jag upplevt den och behöver inte göra det igen – också med hänsyn till att barnen blir äldre och därmed (ännu) dyrare nota … Priset då? Smakar det så kostar det: $125/vuxen, $75/barn (5-12 år) plus 18 % obligatorisk dricks samt skatter. Exklusive dryck.

Maken kämpade på med dyr hummer och rysk kaviar för att kompensera ena dotterns pannkakor med Nutella … Tilläggas bör att samma dotter också åt en hel del räkor samt kött. Av dessertbordet smakades det mesta. Den mer gourmanddottern hade turligt nog mer fokus på dyrgriparna på buffébordet.

Waldorf Astoria brunch

Dyrgripar på Waldorf Astoria brunch

Eloge till bjussiga Waldorf Astoria
Summarum. Maten är – såklart – av högsta klass. Servicen oklanderlig. En stor eloge till Waldorf Astoria som med anledning av min födelsedag bjöd oss på den halva flaska champagne som vi beställt. Ps. Det är en upplevelse i sig, att nyfiken observera vissa av hotellets uppenbart förmögna gäster.

Waldorf Astoria

Del av brunchtallrik på Waldorf Astoria

Celebration @ Waldorf Astoria, New York

40-års fira på Waldorf Astoria

Dessert Waldorf Astoria, New York

Del av desserttallrik på Waldorf Astoria. Det är tillåtet att backa …


Brunch Waldorf Astoria, New York

Personlig service på Waldorf Astoria söta dessertbord.


Brunch Waldorf Astoria, New York

Chokladfontän på Waldorf Astorias brunch.

The River Café
Klassiska The River Café ligger nära brofästet på Brooklynsidan. Härifrån har du fantastisk utsikt över Manhattan skyline. Notera gärna önskemål om bord vid fönstret. Bra mat och trevlig service, om än en hovmästare upplevdes att vara lite ny och darrig.

Brooklyn Bridge, New York

Brooklyn Bridge och en restaurangfavorit med grym utsikt över Manhattan skyline

The River Café, Brooklyn

Välkommen till The River Café

The River Café, Brooklyn New York

Varmrätt(er) på The River Café

The River Café, Brooklyn New York

Förätt på The River Café.

The River Café, Brooklyn New York

Champagne (igen) på The River Café

Blomsterprakt och klassiska toner
Vi stiger in på The River Café till klassiska toner och en ljuvlig doft av blommor.

The River Café, Brooklyn New York

Blomsterprakt på The River Café.

The River Café

Blomsterprakt på The River Café

Den obligatoriska promenaden över Brooklyn Bridge
Ta förslagsvis taxi dit och välj istället att promenera tillbaka över bron.

Brooklyn Bridge, New York

Den klassiska sightseeing i New York – promenera över Brooklyn Bridge

New York med barn, Brooklyn Bridge

Selfie på Brooklyn Bridge

P.J. Clarkes´
En kär favorit från tidigare New York-besök är hamburgerrestaurangen P.J. Clarkes´ med kanske New York´s bästa hamburgare. Här har lagats mat i 133 år (2016) och det är så här jag föreställer mig en genuin lokal New York matkrog. Servicen är rask, personlig och vänlig och från jukeboxen strömmar gamla godingar från 60- och 70 talet men även favoriter från U2. Vi droppade in för två middagar – liksom vid besöket för fyra år sedan. Också för att restaurangen ligger nära vårt hotell San Carlos.

P.J. Clarkes, New York

Välkommen till P.J. Clarkes´

P.J. Clarkes, New York

Klassisk inredning på hamburgerhaket P.J. Clarkes´

P.J. Clarkes, New York

Desserterna är stora och räcker för två personer på P.J. Clarkes´

The Loeb Boathouse Central Park
Prinsessfavoriten i Central Park där Madeleine visade upp sin nya romans, numera make är ingen turistfälla. Det kan kanske bero på den magiskt vackra, soliga aprildagen och skönheten i Central Park som blir extra påtaglig då, men The Loeb Boathouse Central Park blir en av våra nya favoriter. Att sitta i baren med ett glas bubbel, blicka ut över den lilla sjön där turister ror runt i små båtar och med utsikt över skyskraporna bakom grönskan – det är en fantastisk upplevelse av New York. Servicen är topp, maten likaså. Besöket toppas av en promenad i Central Park.

The Loeb Boathouse, Central Park

Om man skulle se på The Loeb Boathouse i gammaldags färger

The Loeb Boathouse New York

Fantastisk restaurangupplevelse på The Loeb Boathouse New York

New York med barn

Upplev New York med barn – tonåring och tweenie är en perfekt ålder!

Tulips in Central Park

Vår i Central Park

Mer New York!
Äldre New York-inlägg här.

Gamla restaurangrecensioner, mars 2012
Nedan är gamla restaurangrecensioner från New York-besöket 2012.

Sparks Steakhouse (2012)
Klassisk köttrestaurang Sparks Steakhouse där det sägs att maffiabossar tidigare styrde – och att en av dem blev ihjälskjuten utanför restaurangen. Två oberoende källor vittnar om att det innan börskraschen ofta var två timmar väntetid oavsett om bokat bord. Kom det maffiabossar gick nämligen de före i kön. Numera går Wall street folket hit på after work. Bordsbokning rekommenderas, trots en mycket stor restaurang så var det fullsatt runt kl 19 en vanlig tisdag. Dyrt men ändå prisvärt. Alla köttbitar väger 14oz. (ca 450gr), take it or leave it. Samma meny och inredning i 30 år. Sparks Steakhouse har den bästa och bredaste vinlista jag någonsin sett. Sugen på rödtjut för 3000 USD? No problem det finns på den enorma vinlistan.

Inga krusiduller på Sparks Steakhouse. En enorm köttbit rakt av på tallriken.

Red Rooster Harlem (2012)
Svenske Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster i Harlem är särskilt känd för sin söndagsbrunch med levande musik. Dessa dagar är det inte möjligt att boka bord. Rekommenderas att vara där senast kl 11.30, det är fullsatt med köer från 12-tiden. Festligt, folkligt och fullsatt.

Festligt, folkligt och fullsatt på Red Rooster.

Star Strucked på Red Rooster
När vi besökte Red Rooster var skådespelaren Jean Reno med familj, känd från storfilmer som ”Leon”, ”The Big Blue” m.fl., där. Coolt.

4 thoughts on “Restaurangtips New York

 1. Vad härligt!
  Håller med om boathouse i central park – verkligen ingen turistfälla och sååå bra! Njutit brunch där. Och även när vi var på River café var det rätt dryg service..!
  Brunchen på waldorf astoria ser ljuvlig ut! Vad kostade det? Det var samma stil på fredagsbrunchen i Dubai, så det kan jag tipsa om ifall ni har vägarna förbi 😉

  Grattis igen, så värdigt firande! Kram

  • Hej Lisa,
   så roligt att du lämnar en hälsning! Och att du liksom jag/vi också jättegillar Boathouse!! Brunchen på Waldorf Astoria kostar $125/vuxen, $75/barn (5-12 år) plus 18 % obligatorisk dricks samt skatter. Exklusive dryck. Är det billigare eller dyrare än i Dubai? Jag har uppdaterat blogginlägget med den info nu – tack ”för tips”.

   Och TACK för grattis igen!
   Kram

  • Tack gulliga Linda! Mmm det var riktigt härliga mat- och restaurangupplevelser. Det dröjer några år till nästa extravaganta matresa Men minnena kommer finnas kvar länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *