Restaurangtips på Aruba

Aruba har hög kvalitet på mat, från privata restauranger till All Inclusive-hotellens utbud. Följ med på en matresa som inte gör dig besviken.

Zeerover – Vill du ha en riktigt lokal matupplevelse där du kan komma klädd i shorts och flip flop? Då är Restaurang Zeerover ArubaZeerover troligtvis den bästa i kombination med billigaste restaurangen på Aruba. Är du däremot ute efter vita dukar och klanderfri service bör du gå någon annanstans.

Himmelrike med plastbord
Den enkla restaurangen med himmelsk mat är beläget vid ett litet fiskeläge i Savaneta söder om Oranjestad, ca 20 km från Palm Beach. Vid enkla plastbord och plaststolar och med en fantastisk utsikt över havet kompletteras den genuina upplevelsen av musik från jukebox där de lokala invånarna bestämmer spellistan.

Fisk och skaldjur på ZeeroverMenyn består av dagens fångst av fisk och skaldjur och är skriven på en griffeltavla.  Vid entrén är en liten kiosk där en dam tar emot beställningar, du beställer per vikt. Till maten finns öl, läsk och vatten att beställa (vin och sprit finns inte), nyfriterad pommes frites, nybakat bröd eller stekta plataner.  Olika heta såser serveras till måltiden.

Ät dig proppmätt för 100 kronor Restaurant Zeerover Aruba
På Zeerover äter du med händerna eller med de plastbestick som tillhandahålls. Summan för smaksensationen och upplevelsen är blott runt 100 SEK/person inklusive dryck.

 

 

Amazonia – för det makalöst goda köttets skull. Brasiliansk steakhouse i Palm Beach-området, med rustik inredning och servering inomhus och utomhus. Du betalar ett buffépris och därefter serveras kött, kyckling och korvar som skärs upp från långa spett vid ert bord. Varje middagssällskap har ett timglas vid sitt bord. Så länge det visar på grönt serveras mat, kom därför ihåg att vända på timglaset om ni vill vila magen. Bordsreservation rekommenderas. Öppet endast för middag.
Restaurang Amazonia, Aruba
Restaurang Amazonia för köttälskaren
.

La Trattoria serverar italienska läckerheter och bjuder på vidsträckt utsikt över den platta ön. Beläget vid California Lighthouse. Bordsreservation rekommenderas särskilt för middag.
Restaurang La Trattoria, Aruba
Vacker och vidsträckt utsikt från restaurang La Trattoria.

Blossom har fantastiskt sushi med kockar som showar med stora eldar mitt i restaurangen. Restaurangen är belägen inomhus på hotell The Westin Resort & Casino vid Palm Beach. Liksom ofta vid servering inomhus på sydligare breddgrader kan det passa bra med en kofta då luftkonditioneringen ofta är sval. Bordsreservation rekommenderas.
Sushi på Blossom, Aruba
God och trevlig sushiupplevelse på restaurang Blossom.

Passions on the beach – mer romantiskt än så här blir det inte. Vita dukar, ljus och facklor i den lätta vindbrisen och den finkorniga vita sanden under fötterna. Med hänsyn till den romantiska och stilla inramningen är restaurangen inte helt lämplig att besöka med barn dock. Ligger vid Eagle Beach mitt emot hotell Amsterdam Manor. Det finns en bar lite längre upp på stranden med utsikt över restaurang Passion och havet, det var det närmaste vi kom med våra barn …
Restaurang Passion, Aruba
Romantiska Passion on the beach

A-klass för All Inclusive på Aruba
Prisnivån på restauranger är i allmänhet hög på Aruba, undantaget snabbmatskedjor samt Zeerover beskriven ovan. Därför är det prisvärt att semestra på All Inclusive-hotell där matnivån ofta är hög. Divi Aruba All Inclusive, som jag har bott på två gånger, är vackert beläget direkt vid den potatismjölmjuka Druif-stranden och har ett mycket bra All Inclusive-utbud.
Divi Aruba All Inclusive

Sandstranden utanför Divi Aruba All Incluvive är bländande vit.

Tillsammans med grannhotellet Tamarijn Aruba All Inclusive finns flera á la carte-restauranger för obegränsat antal besök under vistelsen (i mån av plats, bordsreservation krävs). På Divi Aruba finns en (1) á la carte-restaurang med internationell och karibisk meny. Mysigast är att sitta utomhus och blicka ut över stranden. I tillägg finns på hotellet bufférestaurang, snackbar och bar.

På Tamarijn Aruba finns ytterligare tre á la carte-alternativ med italiensk meny, asiatisk meny (endast Strandbar Tamarijn Arubainomhusservering) samt grillmeny (mycket begränsat antal platser, beläget i bufférestaurangen). Dessutom finns också här bufférestaurang, snackbar och barer (se bild). Liksom ofta vid servering inomhus på sydligare breddgrader kan det passa bra med en kofta då luftkonditioneringen ofta är sval.

Ett extra plus för fantastisk service på de båda hotellen. Ett som är säkert är att du kommer att resa hem från Aruba med goda och smakrika matminnen.

Sugen på Aruba
Blir du sugen på och nyfiken att veta mer om Aruba? Se fler av mina artiklar från den lyckliga ön ”One happy island”, här.

One thought on “Restaurangtips på Aruba

  1. Tack!!Det hoppas jag verkligen!Har du börjat med boken. Var det svårt att sätta igång? Ska börja när jag kommit hejm i från Bangkok. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *