Restaurangtips Paris

Säg Paris och gourmanden får något saligt i blicken. Följ med Rosita reser på en smakresa med ultracool sushi fusion, charmig trång köttrestaurang, picknick på filt i en grön park och takterrass med utsikt över Eiffeltornet.
Cocktail Miss Ko Paris sushi fusion
Smarrig cocktail på Miss Ko. 

Riskera inte att gå på en ”matmina” när du är några få dagar i en storstad. För sightseeingen på dagtid är det härligt att vara spontan för lunch. Middagarna kan det vara bra att förboka – i alla fall om du tycker att en bra mat- och restaurangupplevelse är en viktig del av resan. Här är Rosita resers restaurangtips från en weekend i Paris.

Miss Ko – sushi fusion
Den godaste sushi fusion jag någonsin ätit! Missa inte ultracoola Miss Ko, en upplevelse för både smak och sinne. Du hittar Miss Ko på 49/51 ave George V, en sidogata till paradgatan Champs Elysses.
Miss Ko Paris sushi fusionKombinera Miss Ko med att flanera på paradgatan Champs Elysses.

Inredningen är cool, ultramodern, uppseendeväckande – en kombination av stram och samtidigt lite knasig. Restaurangen är stor men upplevs inte alls högljud där vi sitter i sköna soffor längs med ett stort fönser som vetter ut mot den mindre utomhusterrassen. Eventuellt är det högre ljudnivå närmare baren.
Miss Ko Paris Välkommen till Miss Ko.

Prisklassen ligger runt 11-15 euro för olika sushirätter (8 bitar). En annan typ av huvudrätt kostar cirka 19-29 euro. För de goda drinkarna betalade vi runt 14-16 euro. Missa inte att beställa ”minipizzorna” (förrätt), mina smaklökar drömmer ännu om att de perfekt krispiga minipizzorna med rå fisk som smälter i munnen. Och sushin är, som sagt, den godaste jag någonsin ätit.
Miss Ko ParisModerna och samtidigt lite knasiga Miss Ko.

Sacrée Fleur – fransk köttrestaurang med genuin atmosfär
I charmiga Montmartre ligger Sacrée Fleur, en genuin fransk upplevelse. Prova anka från menyn, den smälter i munnen! Och boka bord, för att få plats i den lilla och mycket populära restaurangen som rankas högt på Trip Advisor.
Sacree Fleur Montmarte ParisCharmiga Sacrée Fleur i tillika charmiga Montmartre.

Meny är liten och tilltalar köttälskare. Det finns två fiskalternativ och en maträtt att välja på för barn: hamburgare och potatis, med glass som dessert för 13 euro. Prisklassen är runt 8-14 euro/förrätt och 17-26 euro/huvudrätt. Desserterna kostar 8 euro rakt av.
Desert Sacrée Fleur ParisKaffe och tre dagens små sötbitar att avrunda måltiden med.

Picknick i det gröna
Om vädret tillåter, köp med dig en baguett och varför inte också en flaska vin från supermarket och avnjut den i Luxemburgträdgården några minuters promenad från Sankt Michael statyn (Saint-Michel Fountain) i Latinkvarteren. Det härliga med Luxemburgträdgården är att den har så många olika utseenden – för olika tycke och smak. Här finns massor av plats för springglada ben och lekplats för barnfamiljer i storstaden. Nedan är en miljöbild från Luxemburgträdgården.
Luxemburgträdgården ParisCafe au lait-paus i Luxemburg trädgården.

Och ett annat utseende av Luxemburgträdgården.
Luxemburgträdgården ParisVackra Luxemburgträdgården.

Terrass – takbar med utsikt över Eiffeltornet
Paris är en vidunderlig syn från ovan, så att leta upp en snygg takbar är ett hett tips. På Terrass Hotel i Montmartre har du en vacker utsikt över staden och Eiffeltornet från dess takterrass. Om du prickar besöket hyfsat sent kvällstid kan du njuta av när Eiffeltornet blinkar fem minuter vid varje hel timme från kl. 21.00.

Det ska förvisso tilläggas att servicen var mycket bristfällig (ouppmärksam och senfärdig …). Priserna är höga. Du går hit för utsikten, och om du befinner dig i charmiga Montmartre.
Hotel Terrasse, Montmartre ParisNjut av utsikten från Hotel Terrasse i Montmartre.

Magiska Paris – häng med!
Vill du se mer bilder och tips från min Parisresa? Klicka in för en kul och annorlunda sightseeing i Paris och när jag gästbloggar om Paris för Resfeber.
Rosita i ParisRosita reser i magiska Paris.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *