Restaurangtips Thailand

Färsk seafood med utsikt över guppande longtailbåtar, svängiga ladieboys med en god bit mat, italiensk samt thailändsk högklassrestaurang och en måltid med fötterna i sanden.

Palm Seafood, Bangtao Thailand

”Rosita reser” restaurangtipsar i Thailand.

God mat är en del av resan, en ingrediens som förhöjer semesterupplevelsen. Här är några av ”Rosita resers” restaurangfavoriter i Phuket. Referenser och prisindex gäller för januari 2015 respektive 2016.

Snygga ladyboys i spillrors miljö
I Bangtao Beach lilla centrum hittar du Nok & Jo´s. Restaurangen är byggd av vrakdelar efter tsunamikatastrofen 2004. I den rustika miljön framför de snyggaste kvinnor, förlåt ladyboys, en medryckande cabaret om du kommer en onsdag eller en söndag. Pris cabaret och bbq-buffé: 550 bath per person.
Ladieboy Nok & Jo´s Bangtao Beach Thailand
Mer än bara matupplevelse på Nok & Jo´s.

Du kan också beställa från à la carte-meny med både thailändska och västerländska måltider. Väljer du denna meny tillkommer ca 250 bath/person för cabaretshowen. Övriga kvällar i veckan undantaget måndagar är det live musik.

Trendig finsmakarrestaurang i Bangtao Beach
Palm Seaside slog upp sina portar år 2015 och därmed fick Bangtao Beach en finsmakarrestaurang med färsk seafood och förtjusande utsikt.

Palm Seafood, Bangtao Beach, Thailand

Välkommen till Palm Seaside i Bangtao Beach.

Palm Seafood, Bangtao Thailand family

Fiskarna simmar i stora akvarium och smakerna på tallriken är fantastiska. Prisindex: förrätt 180-350 bath, soppa 220-750 bath beroende på storlek, varmrätt 250-1560 bath (dyrast ”Phuket lobster Thermidor”). För middag rekommenderas bordsreservation.

Palm Seafood, Phuket Thailand

En 5-åring och ett akvarium på Palm Seaside i Bangtao Beach.

Ta en fördrink innan middag och se solnedgången från snygga Palm Seaside.

Enkelhet i lyxförpackning med fötterna i sanden
Stränderna i Thailand har rensats på kommersiell verksamhet som restauranger, solstolsuthyrning och annat. Det finns en del restauranger på eller nära stranden, men det är i mycket begränsad omfattning. Det gäller alla resmål.

Surin Beach, Thailand

En måltid med fötterna i sanden i Surin Beach – ibland är det enklaste det bästa.

Italiensk finsmakarrestaurang
Mina bästa restaurangupplevelser i Thailand har jag fått på italienska finsmakarrestaurangen Da Maurizio norr om Patong Beach. Här har du fantastiskt läge med utsikt över havet och ljuvlig mat. Be om fördel om ett bord närmast havet, och ja du bör boka bord.

Smakar det, så kostar det. Vår middag på Da Maurizio för fem personer (varav tre barn) med en flaska vin, två drinkar samt dricks landar på motsvarande 4 000 kr.

Da Maurizio, Phuket Thailand

Välsmakande på Da Maurizio utanför Patong.

Da Mauritzio, Phuket Thailand

Barnen roar sig med att kika på krabbor på strandremsan vid Da Mauritzio.

Exklusiv thairestaurang med fantastisk utsikt
Baan Rim Pa är en välkänd klassiker. Restaurangen ligger strax utanför Patong centrum, i riktning mot Kamala. Här får du en lyxig variant av det thailändska köket. Fantastisk utsikt om du bokar i tid att få denna lyxiga middagssittning. Vid vårt besök (2017) var servicen aningen förvirrad men vi vet vidare tidigare besök och andra referenser att servicen funkar bra. Maten är jättegod och, som sagt, utsiken är magisk.

Klassikern Baan Rim Pa bjuder på en makalös utsikt.

Barnvänligt med bra smakupplevelse och service
Vi äter gärna på hotellet (Sunwing Kamala Beach och Sunwing Bangtao Beach), särskilt på restaurang Fino. Barn under 12 år äter gratis från barnmeny.
Chokladfondant Sunwing Bangtao Beach
God och barnvänlig restaurangupplevelse på Sunwing Bangtao Beach samt Sunwing Kamala Beach.

Lokal smakupplevelse på marknad
Låt smaklökarna spontant utforska varma frukter, färsk fisk över en grillbädd, kryddig räksoppa och andra läckerheter på en lokal marknad. Det kan bli varmt och en mängd varierande dofter av både mat och tvålar slåss om utrymmet i din näsas känselspröt. Du kan också få med dig hem en hel del shopping för liten peng. På marknad möter du också en lokal verklighet bortanför hotellområdets ofta välfriserade gräsmattor. Mina barn reflekterade över de smutsiga krymplingar som tiggde småslantar längs de jordtrampade gångarna.
Marknad Bangtao Beach
Marknad i Bangtao Beach.

Coolt och trendigt i Surin Beach **OBS! Restaurangen är stängd **
Klassikern Catch Beach Club bibehåller fanan högt. Service och maten från meny håller bra klass och vill du svänga dina lurviga så finns det plats för det också i den intilliggande stora baren med loungemöbler. Den här utsikten får du på köpet.
Catch Beach Club, Surin Beach Thailand
Middagsutsikt från Catch Beach Club, Surin Beach.

Hoppas att du hittar något som passar just dig.

Da Mauritzio, Phuket Thailand

Både smaker, service och utsikt är toppklass på Da Mauritzio

Thailand

Ljuvliga Thailand.

6 thoughts on “Restaurangtips Thailand

  • Tack för uppmärksamheten Sofia. Jag tar bort detaljinfo om marknadsdagar istället, sådant kan så lätt förändras – och till skillnad från restaurangerna så finns ju ingen webbsida att hänvisa till för aktuell info 🙂 Då är det bättre att man undersöker på plats vad som gäller specifikt.
   Med vänliga hälsningar, Rosita

 1. Tack för alla bra tips från er thailandsresa! Vart ligger marknaden i Bangtao? Hade ett pressat schema när jag var där så jag hann aldrig riktigt få en bra överblick över stranden, den är ju så långt! Fick en känsla av att det mesta var centrerat kring strandens södra del, stämmer det?

  • Hej Erik
   Så roligt att du tycker att du har hittat tips här, det blir jag glad att höra. Marknaden i Bangtao ligger helt nära Sunwing Bangtao Beach längs med vägen som når ut till ”huvudvägen”. Vi tog skjuts av en ”moped” dit och så promenerade jag 10 minuter hem (övriga i familjen återvände till hotellet på samma sätt som till marknaden). Angående stranden så stämmer det du beskriver, det ”mesta” är koncentrerat kring den södra delen av ön. Även om det också där är behagligt lugnt och ganska oexploaterat. En fantastisk strand för promenad tidig morgon – love it!

   Bästa hälsningar,
   Rosita

 2. Perfekt, ska kika närmare på marknaden. Ja, jag tyckte Bangtao verkar vara ett bra komplement till stränderna söderut som är lite mer exploaterade. Det är många som upplever att Phuket tappat sin charm i och med alla turister men jag brukar hänvisa till både Bangtao och Nai Yang Beach. Tyvärr var jag där så kort tid så det var kul att höra hur du upplevde stranden, så man inte är helt ute och cyklar 🙂

  Kul att det gått så bra med boken! Rekommenderar den när det finns möjlighet.

  Hälsningar

  Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *