Rome food walking tour

Upplev Rom med dina smaklökar på en utflykt genom matlandet Italien. Utflykten ”Eating Italy” bjuder på utöver mat, också fotboll, maffia och gamla gravar.

I gemytliga Testaccio, tre kilometer utanför Roms citycenter startar en smakrik utflykt till fots, med Eating Italy.
Polpetti "Eating Italy"Italienska ost- och korvdelikatesser hos Polpetti.

Under utflykten avnjuter vi smakprover av Iltaliens välsmakande kök med ostar, parmaskinka,  pizza och andra typiska italienska läckerheter som till exempel desserten Canolli. Den fyra timmar långa utflykten innehåller flera olika smakprover och ett pausstopp med lunch och vin.
Eating Italy, RomVolpetti Piú bjuder på en smakbit pizza – så som pizza ska smaka.

Italienska delikatesser
Matresan går genom personliga små butiker till en modern matmarknad där vi gnuggar det hembakade brödet med vitlök och täcker det med röd, kryddad och finhackad tomat till en ljuvligt god Bruschetta. Vi avnjuter också buffalo mozarella och tar en titt i köttdisken där vi lär oss att känna igen olika typer av kött.
Saluhall i RomSamling vid köttdisken på matmarknaden med modern touch.

Den söta delikatessen Canolli tillreds vid vår ankomst för bästa möjliga smak. Det grova rånet knäcks mjukt vid den första tuggan och tänderna sjunker ner i den söta fyllningen av Ricottaost. En ny favorit på min dessert-himmel.
Cannoli på "Eating Italy"Canolli, en ny favorit på min desserthimmel.

En lektion i italiensk glass
Vad tänker du på när jag du hör ordet ”Gelato”, italiensk glass? Ser du framför dig färggrann glass som sväller likt runda glassberg över avlånga metallådor på rad i frysdisken? På Rome food walking tour får vi en lektion i hur du skiljer en äkta Gelato från den oäkta varianten. Äkta Gelato liknar nämligen inte på toppiga glassberg, utan istället en glass som är slätstruken i höjd med glasslådan. I ett litet café får vi en smakbit av en krämig, äkta Gelato med två valfria smaker. Och med risk att upprepa mig, det smakar ljuvligt.

Rom är  mer än mat
Rom och Italien är naturligtvis mycket mer än mat. Utflykten ”Eating Italy” bjuder också på besök på en vacker kyrkogård, där vi faktiskt hittar både en svensk och en dansk grav. Här får du inte fotografera och publicera bilder från den gröna lummiga oasen med ståtliga vita gravstenarna. För den fotbollsintresserade kan jag dock visa Romas tidigare hemmaarena, en numera ganska övervuxen historia.
Romas tidigare hemmaarena
Romas tidigare hemmaarena, i Testaccio utanför Rom.

Praktiska tips för promenaden
Karta, Rome food walking tourDet enda jag saknar under den fyra timmar långa utflykten är att ingen dryck serveras innan lunch. För de de två timmar med promenad och guidning innan lunchstoppet rekommenderas att ha med en vattenflaska. Till lunchen, som består av pasta med tre olika såser, serveras vatten, vin och kaffe. En Espresso efter maten hade heller inte suttit fel.
BILD: vår karta under ”Eating Italy”

 

 

 

Rom är mer än gamla byggnader
Italien och Rom är mycket mer än de fantastiskt vackra och mäktiga byggnadsverk och ruiner. Gör också en matresa – det blir ett minne att bevara.

8 thoughts on “Rome food walking tour

 1. Hej Rosita!

  Tack för inspirationen! Har bokat en food tour, fast i Trastevere! Ser verkligen fram emot att äta mig genom Rom.. 🙂

  //Cecilia L

  • Cecilia, så roligt att höra!! Och Trastevere är hur mysigt som helst, kanske mysigare … 😉 Enjoy Rome food walking tour!

 2. Vilket underbart inspirerande inlägg! Det riktigt vattnas i munnen. Jag älskar både Italien och italiensk mat. Det var länge sen jag var där men nu blev jag sugen …

 3. Undrar var jag kan boka en food tour för slutet av juni? Kostnad? Finns touren i olika distrikt?

  • Hej Christina,
   kolla förslagsvis med företaget som jag bokade med och länkar till i artikeln. Där ser du info om priser m.m (mellan ca 65-85 euro/vuxen). En annan läsare har kommeterat här att hon har bokat en ”food walking tour” men i Travestere, som är en verkligen supermysig stadsdel i Rom.

   Lycka till! Jag kan varmt rekommendera utflykten. Och om du planerar en resa i juni, undersök om du kan få Luna som guide. Suverän!

   Häslningar, Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *