Rosenhill – exotisk bohemisk hippie på Ekerö

Rosenhill är en brokig och ruffig historia. Jag blir förälskad vid första anblicken. Rosenhill – med trädgård, café och musteri – är en exotisk känsla av ”annorlunda”, på nära Ekerö utanför Stockholm.

”Så … annorlunda det här”, konstaterar maken. Vi har parkerat på en gropig, stor gräsyta och går längs grusvägen som kantas av gröna, rufsiga ängar med knotiga små träd som är på väg att slå ut i vit blom. En röd traktor med ett släp lastat med jord, ett stort växthus som istället för med grönt är inrett med soffor bestående av pallkragar täckta av brokiga filtar, och stolar och bord där praktiskt taget alla är omaka. Och högst upp tronar en stor röd lada med ett lappat och lagat tak.
Välkommen till Rosenhills, Ekerö
Välkommen till Rosenhills – retreat några få mil utanför Stockholm city.

Hippieoas på Ekerö
Rosenhill är som en exotisk oas från allt som för många svenskar är ”tillrättalagt och korrekt” i den vanliga (var)dagen. En befriande upplevelse och det är inte konstigt att den kända konstnären och bloggaren Carolina Gynning (med mera) stortrivs här.

Jag blev faktiskt lite överväldigad, över den härliga påträngande känslan av ”annorlunda”. Att göra en nära och liten resa för att uppleva något – faktiskt – exotiskt. Du behöver bara ta dig till Ekerö, cirka 25 minuter med bil från Brommarondellen. Så nästa soliga lediga dag – se till att ta bilen och upplev bohemiska, shabby chic och lite ”hippie” Rosenhills trädgård och musteri. Här kommer några fler bilder.
Fika på Rosenhills
Oas och retreat på Rosenhill.

Fika med barn på Rosenhills
Fika med barn på charmiga Rosenhill.

Café i växthuset Rosenhiills
Fika i ett växthus på Rosenhills.

Fika i solen på Rosenhills
Det finns olika ”fikautrymmen” på Rosenhill – bara att välja efter tycke och smak.

Lunch på Rosenhills
Smarrig sallad till lunch på Rosenhill.

Trädgård Rosenhills
Andas in, andas ut – på Rosenhill.

Rosenhills Ekerö
Upp till ”röda ladan” av Rosenhill.

FAKTA
Adress: Nyckelbyvägen 22, Ekerö (ca 25 minuter med bil från Brommarondellen)
Öppet: maj – oktober: tisdag – söndag kl. 11 – 17
Att fika/äta: Flera hembakta läckerheter. Allt från rabarberpaj till rawfood-bollar. Enkel lunchmeny: till barnen ugnspannka (ca 55 kr) och varmkorv (15 kr/styck). Sallad (90 kr), smörgåsar (45-75 kr), ”plockbricka av gobitar”.
Sittning: stora utrymmen, både utomhus och inomhus så det finns (nog) alltid plats för att äta/fika. Kön till servering kan dock bli lång (bara en kassa) i lunch- och fikarusning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *