Royal Paradise – lyxig relax på Thassos

Royal Paradise bjuder på avkoppling med guldkant, på den grekiska gröna ön Thassos. Här bor du i lugna omgivningar, granne med sandstrand och utan risk för morgontidiga solstolsjägare. I en mjuk loungesäng med svepande, skira vita tyger i vinden njuter jag utsikten över grönska och hav med en drink i handen.
Luxury Royal Paradise, Thassos
Semester med guldkand på Royal Paradise.

Semester utan trängsel
Snygga Royal Paradise ligger drygt två kilometer utanför den lilla byn PotosThassos. Royal Paradise är femstjärnigt men avslappnat. Mitt första intryck av hotellet, som är fullbokat vid vårt besök, är att det känns att vara så lite gäster där. Ändå upplevs det inte att vara öde. Det beror på var du rör dig på området. Till skillnad från många charterhotell med skandinavisk publik, så föredrar hotellgästerna här att sola på stranden istället för vid poolen. Direkt nedanför hotellet finns en härlig liten sandstrand som är hyfsat långgrund.
Beach, Royal Paradise, Thassos
Sandstranden direkt nedanför hotellet.

En solstol till varje gäst
Jag som egentligen är strandtjej, stortrivs vid det luftiga poolområdet. Det finns en grund pool (50 cm) för de yngsta barnen och en stor pool som förutom lekfulla bad, passar ypperligt för några simlängder (att träna på semestern är en hit!). Poolbaren serverar kaffe, dryck, glass och enkla rätter vid serveringar under trädens skugga eller vid din solstol. På Royal Paradise slipper du trängsel. Här sägs finnas en solstol till varje hotellgäst och ytorna är generösa för de 77 rummen.
Poolliv på Royal Paradise
Lyxig relax på Royal Paradise.

Pool Royal Paradise, Thassos
Rymligt poolområde på Royal Paradise.

Solstolar poolområde Royal Paradise, Thassos

Semester med guldkant
Det härligaste är nog de grupper av sittmöbler som är placerade med bekväma avstånd för privata samtal, ovanför stranden. Här serveras drinkar och snacks vid ditt bord när du har beställt i poolbaren. En perfekt avrundning efter en dag vid poolen eller stranden.
Relax på Royal Paradise, Thassos
Den här platsen och en bra bok ….

Lounge Royal Paradise
Far och dotter njuter innan det är dags för middag. Ser du busig lillebror?

Femstjärnigt med personlig bordsservering
Vi äter frukost och några övriga måltider på hotellet. Frukost och lunch serveras som trevlig buffé. + för frukosten att du kan beställa cappuchino och färskpressad juice till bordet. Men ibland dröjer serveringen när många hotellgäster kommer samtidigt.
Frukostbuffé Royal Paradise
Frukost med härlig utsikt.

Femstjärnigt med förbättringspotential
Middag serveras med menyval, fyra rätter (soppa, förrätt, varmrätt, dessert) med tre valmöjligheter för varje. Barnmeny saknas och våra barn kinkar över utbudet. Men personalen är hjälpsam och erbjuder alternativ som kycklingfilé och spaghetti carbonara. Maten smakar absolut helt okej. Vid frukost och middag är det tidvis lite kaotiskt och personalen räcker inte riktigt till. Det är få skandinaver på hotellet och på hotellparkeringen är majoriteten lyxiga bilar som är registrerade i olika balkanländer. Ön Thassos ligger ju nära grekiska fastlandet för bilsemester från Bulgarien, Ukraina, Rumänien med flera. Den nordiska resemarknaden rekommenderar hotellet som så kallat ”vuxenhotell”, men från övriga nationaliteter kommer många barnfamiljer (hotellet har både lekplats och barnklubb). Mixen av nationaliteter på hotellet fungerar fin-fint. Dock vill jag påstå att nordbor överlag är mer smilande mot personalen, det önskar jag att fler skulle vara. Det skulle säkert uppmuntra hotellpersonalen.
Middag på Royal Paradise
Restaurangen gillas när personalen hjälper till för mer barnvänliga måltider.

Royal Paradise, Thassos

På Royal Paradise dröjer sig kvar en känsla att vilja stanna kvar och njuta länge på hotellet. Spaet är riktigt trevligt med gullig personal som serviceminded också bjuder dig på isande kallt vatten och en handduk när du tränat dig svettig i det lilla gymmet. Eftermiddagarna i de härliga solsängarna och sofforna med utsikt över havet är ljuvliga. Grönskan är påtaglig i den välskötta trädgården. Lyxig relax helt enkelt.
Grönskande poolområde, Royal Paradise
Gröna Royal Paradise.

View balcony Royal Paradise, Thassos
Utsikt från vår balkong.

Garden Royal Paradise, Thassos

Barnvänligt på Thassos
Nästa hotellrecension tar dig till öns kanske mest barnvänliga hotell. På Vings Family Garden-hotell Alexandra Beach sa döttrarna genast: ”Här bor vi nästa gång!”
Alexandra Beach Thassos
Snygga och barnvänliga Alexandra Beach i Potos.

PS! För mer reseinspiration och alla praktiska tips som du kan behöva inför familjesemestern, köp min bok fraktfritt på Adlibris!

Jag har sommarlov. Kommentarsfunktionen fungerar inte på bloggen. Vill du kontakta mig gör du det på rositareser@gmail.com, på Facebook och Instagram (Rosita reser)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *