Article written by

24 Responses

 1. dianasdrömmar
  dianasdrömmar at | | Reply

  Vilket fantastiskt ställe, kanske något att besöka nästa resa 🙂 stor kram Diana

 2. Lina
  Lina at | | Reply

  Längtar tillbaka 🙂 Hur mår du? Long time, vi måste ses, visst kunde du inte 20 sept? Kramar

 3. Kristina
  Kristina at | | Reply

  Hej!
  Har läst dina artiklar om Alcudia och nu Kalithea, jättebra info verkligen! Ska åka med man och 6-åriga tjejen i slutet av maj, början av juni till Medelhavet och har väldigt svårt att bestämma vart vi ska. Gillar ”öar” så är inne på Mallorca – Sunwing Alcudia Beach, men nu när jag läst din recension om Kalithea så börjar jag vela… Kalithea verkar ju supermysigt med den, som jag förstår det, lilla orten, gröna omgivningen, joggingslinga och träning, rutschkanor i poolen osv. Tycker också det är bra om det inte är alltför långrunt som det säkert är i Alcudia?
  Hur är det med All Inclusive på Kalithea, hade ni det? Finns det restauranger i närheten förrutom de på hotellet, eller är hotellets restauranger tillräckligt bra? Gillar AI konceptet samtidigt som det är skönt att själv bestämma vart man ska äta.
  Mvh Kicki

 4. Kristina
  Kristina at | | Reply

  Då var Rhodos-resan bokad! Det blev en 2 rums lägenhet med balkong mot pool och hav, Helios, på Sunwing Kalithea Beach. Stod mellan Side och Rhodos och inte är det lätt att välja, men det verkade vara så många som var nöjda med detta resmålet. Känns också som om det är lite grönare på Rhodos plus att där också var lite fler sevärdheter som tilltalar oss… Blir i maj så hoppas bara där är varmt då 🙂 Tack för recensionerna du skrivit, de hjälpte verkligen mig i sökandet efter resmål!
  Mvh Kristina

 5. Line
  Line at | | Reply

  Hei Rosita,

  Jeg ble så glad da jeg fant bloggen din da den svarer på mange av mine spørsmål. Vi har tre barn (1,4,7) og tenker at charterreise passer oss best i sommer. Jeg har sett på ving sine reiser til mallorca, kreta, rhodos og kypros.Nå står det mellom Rhodods (Kalithea) og Mallorca (sunwing alcudia og cala bona), hvilken av stedene tror du passer best for barn i vår aldersklasse? Jeg heller mot Rhodods, da jeg elsker grekisk mat og synes ting går litt lungnere i Grekenlands, sammenlignet med Spanien. Samtidig ser jeg du bare har positive ting å si om sunwing Alcudia og Mallorca…

  Hilsen Line

  1. Nikki
   Nikki at | | Reply

   Får jag också svara? Vi har arit på Mallorca många ggr (bott på flera olika hotell dock inte på Sunwings) med våra barn när de var yngre! Vi var på Rhodos förra året på Sunwing och det är verkligen fint där men med barn i era barns ålder hade jag helt klart valt att åka till Alcudia. Blir liksom inte bättre än så för en familj med tre små barn! Vi brukar hyra bil från flygplatsen och åker runt lite, favoritstranden på Mallorca är Formentorstranden, man går en bit åt vänster…. Fantastiskt fint! Själva åker vi tillbaka till Sunwing på Rhodos, ett fantastiskt hotell med barn som snart är på väg in i tonåren…. Om dina barn inte gillar att bada i havet så fungerar så klart Rhodos också… Det finns ju dessutom barnvänliga mysiga stränder om man hyr bil där….

 6. Nikki
  Nikki at | | Reply

  Rosita?!

  Vi har ju varit på Rhodos två ggr och bott i Kallithea men vi vet inte vad som menas med byn Koskinou?! Kör oftast in till gamla stan på kvällarna (en gång stannade vi i Lindos och åt på kvällen det var väldigt mysigt! När man kör neråt Faliraki kör man då igenom det som är Koskinou? Men det är ju bara en väldigt trafikerad väg? Eller ska man svänga upp till höger på något vis? Vad heter er favoritrestaurang där? Min sambo promenerade dit en dag och var och handlade på något apotek. Men om han var i vad som kan kallas för byn Koskinou är tveksamt, ser inte ut som på bilderna vi googlat fram! 😉

 7. Matilda
  Matilda at | | Reply

  Hej,
  Tack för mkt bra beskrivning. Vi funderar på att åka till Kallithea med hela släkten (10 pers). Förra året var vi på West Beach i Side och var mkt nöjda och året innan dess på Sandy Bay i Cypern.
  Nu vill vi prova ngt nytt utan att gå i från Sunwing konceptet.
  Min fråga är vilket boende vi ska välja.
  Vi har två barn som är 3 och 6 år gamla och vill gärna bo hyfsat nära poolen, en lekplats eller miniland.
  Vilket av boendena har ni uppskattat mest och varför?

  Mvh
  Matilda

 8. Anna
  Anna at | | Reply

  Hej,
  Tack för jättebra information och en härlig sida med mycket fina bilder! Jätteuppskattat!

  Jag har ett par frågor och skulle bli jätteglad för svar.

  Ungefär hur långt är det mellan Poseidon (kängst bort) och stället där det serveras frukost? Jag tänkte om man bokar Poseidon och får långt bort kanske det känns lite långt på morgonen.

  Vet du om det finns en livsmedelsbutik utanför hotellområdet? Vilken/var/hur långt bort? Om det inte är lagom promenadavstånd, kan man ta buss eller taxi till affären tror du? Vi är vegetarianer och därför tycker inte vi att all buffeer på hotellet passar så bra. Vi hade tänkt laga en del kuncher och middag själva.

  Tänkte barar dubbelkolla hur djupa poolerna vid Helios är? Stämmer det att det finns en halvdjup (ca 70cm) barnpool där eller ligger den vid Athena? Hur är de djupare poolerna, är det grunt där man går i och sen sluttande botten?

  Tack på förhand!

  Mvh, Anna

 9. Mia
  Mia at | | Reply

  Rekommenderar du all inklusive ? Har hört både och om det .. Har två barn på snart 5 och 9 år som ingen är någon storätare.

 10. Cecilia
  Cecilia at | | Reply

  Tack för superinfo! Några ytterligare funderingar: Jag tror jag har bestämmt mig för att boka Helios i september2015, men vilken lägenhet. 2vuxna med 2 tjejer på då fyllda 3 o 6. Alt1 är Lollo&B (här är jag rädd för att det är föör nära poolen o mkt spring o störande? Alt2 en 3rroyalfamily stor terass mot pool, bättre läge större lägenhet, dock dyrare o inga favoritdjur 🙂 Alt3 är Happy baby bra läge, men känns dumt då den minsta är 3år, men billigare än L&B o bra läge. Sen undrar jag över maten. Efter bra info av dig lutar det åt La Tasca in. Här undrar jag om det går att få lunchen take away? Vi var på VivaBahia alcudia i år o där ångrade vi oss att vi inte hade all in. ( hade halvpension) Mkt pga dyra luncher o alla goda drinkar till kvällsunderhållningen både till oss vuxna o goda fruktdrinkar barnen älskade. Hade även jättebra glassar i sitt allin 🙂 Så tacksam för svar!

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: