Sunwing Kallithea Beach – Rhodos

Med högt läge i gröna omgivningar och med magnifik utsikt över havet ligger Sunwing Kallithea Beach. Poolerna är många, boendelalternativen fler, havsvattnet kristallklart och den medeltida Rhodos stad helt nära.

Sunwing Kallithea Beach, utsik strand och La Tasca by the Sea
Sunwing Kallithea Beach – utsikt stranden och restaurang La Tasca by the Sea.

En av hotellets främsta fördelar är läget, granne med havet i den lugna orten Kallithea. Hotellområdet omges av prunkande grönska och är högt beläget med utsikt över havet nästan var du än vänder näsan. Den vackra huvudstaden Rhodos stad,  listad bland UNESCO´s världsarvslista når du på tio minuter med bil.
Sunwing Kallithea Beach with children

Kristallklart vatten
Den 200 meter långa stranden nedanför hotellet består av grus, sand och mindre stenar som glittrar vackert i grönt, brunt och blått. Vattnet är kristallklart och lugnt utan stora vågor. Det är inte långgrunt men fungerar ändå bra för barn som inte är simkunniga – med armpuffar på! För simkunniga barn och vuxna, är Kallitheastranden fantastiskt.
Kallithea Beach, RhodosKallithea Beach nedanför Sunwing-hotellet.

Färgskimrande stenar
Delar av strandremsan har mycket begränsat utrymme, som ökar och ger plats för cirka fyra rader av solstolar. Närmast havet finns plats för solbad från handdukar. Solstolar och parasoll är mot en mindre avgift. Och stenarna, som ju egentligen inte är stenar skimrar i grönt, brunt, vitt och blått.
Skönt strandliv Kallithea Beach
Skönt strandliv på Kallithea Beach.

Poolliv för alla åldrar
Sunwing Kallithea Beach har tre stora poolområden fördelade vid huvudbyggnaden Athena samt vid byggnaden Helios. Med pooldjup 30 cm, 70 cm och djupare så finns det något som passar alla, och naturligtvis är det skuggande tak över de två bebispoolerna. Dessutom är det sluttande nergång i de två största och djupa poolerna som gör att de fungerar fint även för barn som inte kan simma. Vid två av poolerna finns två vattenrutschkanor.
Pool liv Sunwing Kallithea Beach
Del av poolområdet vid Helios på övre bild och Athena nedre två bilder.

Bebis, barn och ungdom – alla trivs på Sunwing!
På Sunwing-hotellen finns något för alla åldrar. De yngsta barnen, upp till 7 år har skoj i de två ”Mini Land”. Här finns lekrum och lekplats med skuggande tak. Det erbjuds arrangerade betalaktiviteter för barn från 3 år och ”Open House” med gratis aktiviteter som att rita, pyssla, se film, ansiktsmålning med mera.  Till Open House är alla barn välkomna i sällskap med förälder. Det ena Mini Land – vid Athena/Poseidon – är uppfräschat med ljusa färger, nytt möblemang och till och med en härlig scen!
Filmmys i MiniLandSvalka från hettan i Mini Land. Rita, måla, bygg pussel och lego.

När tweenisarna vill vara för sig själv en stund
Barn och ungdomar från 8 år trivs i Teen Lounge. En skuggad oas med pyssel, lekar, spel, datorspel och soft filmmys. Teen Lounge har öppet flera timmar för både fria aktiviteter och arrangerade aktiviteter som är mot avgift.

Högsta betyg till personalen
På alla hotell slutar och tillkommer ju ny personal inför varje säsong. Men personalen i restaurangerna på Sunwing Kallithea Beach känner vi igen sedan flera år tillbaka och de ska ha guldstjärnor allihopa. Personalen lyfter hotellupplevelsen många nivåer och är en stor anledning till varför vi återkommer gång på gång. Personal på Sunwing Kallithea BeachAlla gäster minns Theo som jobbar i Fino restaurangen.

Världens bästa giraff och björn – Lollo och Bernie!
Förbered dig på att du kommer att halka ner i popularitetsgrad när barnet har presenterats för den snälla björnen Bernie och busiga giraffen Lollo.
Lollo och BernieBästa kompisarna, Lollo och Bernie.

Du kan boka ett privat besök med Lollo eller Bernie! För vissa rumstyper ingår detta, läs mer här. Vi hade inte bokat ett privat i förväg och det rekommenderas. Annars får du hoppas på tur, att det finns en ledig tid efter att de förbokade har valt sina tider. För mer information om ett privat Lollo eller Bernie besök, klicka in här. Lollo på besök!”Vem är det som knackar på dörren? Nämen, är det Lollo!”

Njut mat och utsikt
Njut av god mat med utsikt över havet från alla tre restauranger, ”La Tasca by the Sea” (lunch á la carte), ”La Tasca” (frukost-, lunch- och middagsbuffé) samt ”Fino” (frukostbuffé och middag á la carte).
Utsikt La Tasca by the seaBästa havsutsikten får du på restaurang La Tasca by the Sea.


Träna på semestern
Efter att ha njutit av god mat och dryck vill i alla fall jag röra på mig. På alla Sunwing Family Resorts finns gratis SATS träning* och gym! *begränsat antal platser. På Sunwing Kallithea Beach finns också en joggingslinga på 1,6 kilometer, med både stigande höjd och nerförsbacke och på framförallt hårt underlag.

SATS träning Sunwing Kallithea Beach

Miljövänligt hotell
Sunwing Family Resorts är miljövänliga hotell med återvinningsstationer för plast, papper, burkar etc. Och de används! På Sunwing Kallithea Beach är de ytterligare miljösmarta och miljövänliga. Hur onödigt dyrt känns det inte att köpa bollar, sandhinkar m.m för att slänga (lämna kvar) vid hemresa. Här kan du handla begagnat billigt, lämna det vid hemresa och få tillbaka en slant. Miljö- OCH ekonomismart! Sunwing Kallithea Beach underlättar för dig att ha ett gott miljösamvete.
Miljövänligt på Sunwing Kallithea Beach
Vilken byggnad ska vi boka?

Sunwing Kallithea Beach består av flera byggnader spridda över det stora hotellområdet, med många olika typer av boende. Vi har semestrat här många gånger, här är mina personliga tips och info om byggnader och exempel på rumstyper.
Triton pool accessLyckoskutt på Triton med pool access.

Eller varför inte tillbringa semestern med skönt loungehäng på din 58 m2 stora terrass med havsutsikt. Så här kan du bo i byggnaden Poseidon.
Sunwing Kallithea Beach PoseidonRenoverade lägenheter (2014) på Poseidon med 58 m2 terrass.

Jag förbehåller mig rätten för ändringar sedan hotellbesöket gjordes. Kontrollera alltid hotellfakta med din researrangör eller med hotellet.

Packa med hem mer än en solbränna
Oavsett hur bra Sunwing Family Resorts så rekommenderar jag att ni lämnar hotellet och upplever den vackra ön. Här är mina Rhodosfavoriter (från 2011, delvis uppdaterad 2014).
Tassos Beach

Greklandsinspiration med barnen
Visste du att biofilmen Sune i Grekland – All Inclusive (2013) är inspelad påSunwing Kallithea Beach härliga miljö! Vill du och barnen få ännu lite mer Greklandsinspiration inför sommaren? Jag och 5-åringen gillar den här tokroliga boken om Abbe och hans vuxna reser till Grekland.
Abbe och hans vuxna åker till Grekland, Idus förlag
Abbe och hans vuxna åker till Grekland, Idus förlag barn