Article written by

21 Responses

 1. Happyvardag
  Happyvardag at | | Reply

  Vilka underbara bilder och en superb presentation (som vanligt) av dig. Jag blir sugen…..En swimoutlägenhet hade varit som gjord för familjen Happyvardag
  Kram Mia

 2. Cilla
  Cilla at | | Reply

  Super bra recension Rosita, av hotellet och lägenhetstyperna! Känns som man flyttas till resmålet när man läser. Tror vi kör på vår bokade triton med pool access. Får hålla tummarna för bra väder bara. Men hotellet kommer vi nog älska oavsett väder. Tack du har varit en stor hjälp! Kram

 3. jenny
  jenny at | | Reply

  Hej! Trevlig presentation. Är lägenheterna med egen pool ”säkra” för en 4:a åring med tycker du? Är terassdörr och poolgrind superenkla att öppna?

  Tack på förhand!
  Jenny

 4. Nikki
  Nikki at | | Reply

  Hej!

  Hur många år har ni varit på Sunwing Rhodos? Vi var där förra året och 2011 var vi också på Rhodos men bodde på andra ställen (två olika). Vi bokade en resa till Sunwing igen men min sambo som älskade stället har varit mycket kluven att åka till samma ställe igen året efter så nu börjar jag också vela liiite. Samtidigt har stället precis allt som vår familj har behov av för att få en skön semester så varför leta alternativ. Vi har barn som är 7, 12 och 14 och det som är så fint med hotellet är att de stora kan vara så fria där… Det finns något för alla och ag upplever det som du skriver att det var en hel del tonåringar där och min dotter som har ett handikapp fick en fantastisk kontakt med de andra tonåringarna vid showen hon var med i och de höll ihopa även sedan i poolen osv… Sen är det nära till gamla stan, kort transfer för mig som har värk, fantastisk utsikt var man än är nästan på hotellet… Vi hyr bil och åker iväg vissa dagar till finare stränder… Ja varför byta ett vinnande koncept? När jag skriver detta så känns ju Rhodos som ett gibet alternativ! Andra resmål finns ju kvar….. Eller hur?

 5. Nikki
  Nikki at | | Reply

  Ha! Ha! Då ligger vi lite i lä…. 😉

  Vi har ju större barn och Sunwing Kallithea känns så rätt även för dem… De är ju i en ålder då de vlll kunna röra sig lite utan oss i släptåg. Om några år kommer vi säkert åka till andra hotell så jag känner varför inte ta detta i år igen? Samtidigt tittar vi lite på Sunwing på Cypern som ju verkar bra men det har inte samma magnifika utsikt när man befinner sig på hotellområdet som man har på Kallithea. Bara som när man äter frukost, lunch och middag. Vi gör som så tar första veckan med enbart frukost och andra veckan med AI. Då kan man äta på La Tasca några ggr, i Rhodos stad några ggr och i Lindos en gång som vi gjorde förra året! Det blir nog bra trots allt eller så bestämmer vi oss för något annat men tror det blir Rhodos…. 😉 tack för ditt svar!

 6. Emma
  Emma at | | Reply

  Hej! Kul att läsa om hotellet jag precis bokat till i maj. Verkar vara en hit för småbarnsfamiljen! Vi har bokat enrumslgh på poseidon. Jag är dock osäker på om jag gjort rätt val. Vi är endast två vuxna och en 2 åring. Vill ha lite lugn och ro mellan allt pool och strand-bus, så därför kändes posedion som rätt val. Känner du till om terrasserna där är inhägnade, dvs har en grind att låsa?
  Ha det gott!

 7. Sofi
  Sofi at | | Reply

  Hej Rosita! En stor eloge för en jättebra sida, mycket bra info för mig som har enorm beslutsångest 😉 och medelhöga krav kanske 🙂 Dessutom har vi bara rest med charter en gång… Sitter just nu och vill boka resa till Kallithea i slutet av september och undrar om du har tips var man ska bo/i vilken byggnad? Vi är en familj med två barn (4,5år och 7år i sep). Helios med begränsad havsutsikt, balkong (är det havsutsikt elller ej???, via denna länk http://www.ving.se/grekland/kallithea/sunwing-kallithea/charterpaket?ItemId=4108&SelectedPackage=63_cn3_RHO4_ARIA2_VS1%3a3_A12c1_E3_NRKD201409281710003_RHO8%3a2_VS2_711%3a&BookingQuery=139%3a32%3ad201409142782%3a0%3a8%3an0%3a4_42%3a42%3a4%3a7%3a0%3a0%3a2%3a&BuildingId=35020&BrowsePrev=True&BrowseNext=False&UseBookingFlow=True&isCharter=1#price-list)

  eller på Athena i 2-rumslgh FAMILY D balkong med havsutsikt.

  Eller annat tips på boende? Vi vill gärna se havet och inte bli besvikna med en stor byggnad framför-är detta möjligt? Samtidigt ska det inte vara allt för långt till de mindre poolerna. Vi kommer nog mest vilja vara i poolen/kanorna med barnen eftersom vad jag förstått inte finns någon ”fin” sandstrand i närheten? Eller hur är din uppfattning-vill man gå ned till havet?

  En sista fråga ska man boka all-inclusive eller inte?
  Jag är så tacksam om du skulle vilja ge lite råd och tips! Tusen tack! Mvh Sofi

 8. Paula
  Paula at | | Reply

  Hej Rosita!
  Tack för en bra sida med mkt bra info! Vi har tänkt boka en vecka i oktober och funderar starkt på just Sunwing Kallithea. Allt låter väldigt bra när både du och Ving beskriver hotellet. Det enda vi är tveksamma till är just stranden. Både vi och våra barn föredrar strand framför pool än så länge (barnen är 2 och 5). Är det bara sten, ingen sand? Gör det ont för småbarnen att gå på stenarna? Var i Marmaris för ett par år sedan när vår äldste son var 2,5 och han tyckte inte om den steniga stranden tyvärr.

  Om jag förstod det rätt har du varit på fler Sunwing hotell? Vi vill åka till östra Medelhavet eftersom det är varmast och mest solsäkert i oktober och vill gärna ha ett hotell nära stranden och inte längre transfer än 1 timme. Blir det bra på Rhodos tror du eller har du något annat att rekommendera? Side? Cypern?

  Hälsningar Paula

 9. Hanna
  Hanna at | | Reply

  Hej!
  Ska till Rhodos och Sunwing KB i nästa vecka! Vi har två stora barn på 14 & 16 samt två små på 7 och 3 1/2. Vi bokade en 3-rums lgh i nyrenoverade Poseidon med stor terass 🙂 Jag hoppas på en bra resa – vi har tidigare varit på Sunwing på Mallorca, Teneriffa och Kreta. OBC på Kreta var fantastiskt! Dock lite lång transfer och inte så mycket att se i närområdet. Därför blev det Rhodos i år! Vi har valt att bara köpa till frukost. Har du tips på bra restauranger inom bra räckhåll från resorten? Vi älskar fisk, bläckfisk, skaldjur och gärna genuint grekiska rätter som stifado mm. Tack för en bra sida – ska nog börja följa dig på FB!
  // Hanna

 10. Anna-Karin
  Anna-Karin at | | Reply

  Kan varmt rekommendera restaurang Medusa som ligger i byn. Gå ut på huvudvägen från Sunwing sväng vänster och gå ca 1 km så kommer ni in till ett litet centrum. Restaurangen ligger på vänster sida. Suverän grekisk mat. Det är en äldre grekisk kvinna som lagar maten. Är ni hungriga -ät en greek plate !
  Inne i Rhodos gamla stad kan jag rekommendera Nikkis Place -fantastiskt god grekisk mat!

  Far till en Royal lägenhet på Poiseidon om en vecka! Längtar oerhört! Andra gången vi är på resorten och 5:e gången på Rhodos – underbar ö!

 11. julia
  julia at | | Reply

  Hej Rosita! Underbart med en berest tjej som kan tipsa vilsna småbarnsföräldrar! Funderar på Sunwing kalithea i sommar och är lite orolig över standarden på maten då hotellet endast är fyrstjärnigt. Hur upplevde du kvalitén på maten? I somras var vi på viva zafiro i alcudia och det var fantastiskt bra!

Please comment with your real name using good manners.

Leave a Reply

%d bloggare gillar detta: