Sunwing Kallithea Beach – vilken rumstyp ska vi boka?

Tänk att doppa tårna i poolen direkt när du stiger ut på terrassen. Eller att få koppla av i en solstol på terrassen medan bebis och livliga små barn leker tryggt omgärdade av ett staket. Eller föredrar du att ha en stor terrass med loungemöbler och rofylld havutsikt? Sunwing Kallithea Beach erbjuder ett boende för alla smaker!

Sunwing Kallithea Beach Triton buildingSunwing Kallithea Beach erbjuder fräscha lägenheter med egen pool!

När ni har bestämt er för att boka Sunwing Kallithea Bech i djungeln av många fina Sunwing Family Resorts, så kvarstår frågan: ”vilken hotellbyggnad och rumstyp ska vi boka? ” För det är ett stort hotell med flera byggnader och rumstyper att välja bland. Här är personliga tips och info efter flera semestrar på hotellet, som jag hoppas att ska hjälpa i köpbeslutet.

Triton – Sunwing Kallitheas Roll´s Royce
Byggnaden Triton är som ”ett hotell i hotellet”.  Här bor du avsides från de livligaste delarna av hotellet (huvudbyggnaden Athena). Uppskattar du ett lite lugnare boende så är Triton ett bra val.

Triton ligger närmast stranden, där endast en gräsmatta skiljer från svalkande havsbad. Hotellets lyxigaste boende är pool access-lägenheterna med en långsträckt pool vid terrassen. Lägenheter är ljusa och snyggt inredda med en kombination av lyxig känsla och familjevänligt. Avhängningsytorna är perfekt för en barnfamilj.
Triton swim out, Sunwing Kallithea BeachTritons pool access-lägenheter, där ”Sune i Grekland” bodde!

Det närmaste poolområde för Tritonbyggnaden finns vid huvudbyggnaden Athena och dess ”aktivitetspool” (ett av två poolområden vid Athena). Strax ovanför Triton ligger byggnaden Helios med poolområde och fler faciliteter (se beskrivningar nedan).

Helios – bästa boendet för Lollo och Bernie fantaster
Ovanför Triton ligger Helios med de bästa lägenheterna för alla Lollo och Bernie fantaster! Lollo och Bernie Suites är specialdesignade familjerum som är renoverade 2012 i ljusa färger och med dekorationer av de populära maskotarna. Jag träffade tre glada barn och deras lika nöjda föräldrar som bodde där, och fick kika in.
Lollo o Bernie suites, Kallithea
Syskonen Theo, Thilde och Olivia stortrivs i Lollo och Bernie Suites på Sunwing Kallithea Beach.

I Lollo och Bernie Suites finns allt du kan tänkas önska av bekvämligheter och roligheter med yngre barn. Till exempel flera roliga spel och det ingår ett privat besök av Lollo eller Bernie!

Lugn stund för småbarnföräldrar
Lollo och Bernie Suiterna är inhägnade med staket så att mamma och pappa kan få en lugn stund i solstolen. Det verkar som att Sunwing och Ving har tänkt på allt här.
inhägnade terrasser Lollo och Bernie suites, HeliosInhägnade terrasser på Lollo och Bernie suites i nära anslutning till poolen.

Helios har ett stort härligt poolområde med två vattenrutschbanor och två separata grundare pooler (30 cm respektive 65 cm), varav den djupare med en liten rutschkana. Den stora poolen är sluttande så att det är smidigt även för icke simkunniga barn att gå i poolen. Det fläktar eller blåser alltid mest på Helios-området.
Pool at Sunwing Kallithea Beach at Helios building
Del av poolområdet på Helios.

Småbarn, tweenies och sportnördar – alla trivs på Helios
I anslutning till Helios poolområd finns Lime Bar som serverar dryck och snacks. Här finns också bufférestaurang La Tasca samt Sport Bar som visar sport på stora tv-skärmar. De yngsta barnen trivs i MiniLand med lekrum och skuggad lekplats och tweenies (från 8 åtta år) kan svalka sig på Teen Lounge med en biosalong, tv-spel och massor med annat skoj.

På Helios finns naturligtvis också många fler lägenhetstyper. Till exempel trerumslägenheter med havsutsikt  som är renoverade 2011. Här ligger Triton byggnaden framför, och på en lägre nivå, varför havsutsikten är på visst avstånd.

Poseidon – bungalowkänsla och havsutsikt
Poseidon ligger i ytterligheten åt andra hållet från huvudbyggnaden. Här är också lugnare, liksom på Triton. Samtidigt som du har nära till Mini Land med lekrum och en stor härlig lekplats med havsutsikt. Här finns också hotellets största poolområde med tre pooler i varerande storlek samt vattenrutschkanor (se bild nedan, beskrivning Athena).

Vissa lägenheter på Poseidon är totalrenoverade 2014. Dessa trerumslägenheter rymmer den större familjen med en terrass som har plats för både snygga loungemöbler, stor matplats och flera solstolar. Kryddat det med vidsträckt havsutsikt.
Sunwing Kallithea Beach Poseidon
Kan du tänka sig denna terrass för frukost och en kvällsdrink, räck upp en hand.

Athena – Hotellets livliga hjärta
Sunwing Kallithea Beach´s äldsta byggnad är huvudbyggnaden Athena. Här  bor du i hjärtat av hotellet med nära till det mesta! Athena är granne med hotellets största poolområde som består av två stora pooler varav en med smidigt sluttande nergång (se bild), vattenrutschkanor (2 st.), en barnpool (70 cm djup) och en bebispool (30 cm djup). Här är det alltid fart och fläkt.
Poolliv Athena, Sunwing Kallithea BeachSkoj poolliv vid Athena.

I Athena finns också hotellets hjärta – receptionen – samt restaurang Fino som är öppen för frukostbuffé och middag á la carte. Då byggnaden är den äldsta på hotellet är den också delvis lite gammalmodig och även något sliten.
Athena med havsutsiktLägenheter på Athena varierat i standard och utseende. Här, större tvårumslägenhet med havsutsikt. 

Ariadne – ger grekisk bykänsla
Den enda byggnad som jag inte har bott i är Ariadne, som har närmaste granne Poseidon. Ariadne är byggt som grekisk liten by med låga byggnader omgivna av stora gräsmattor. Jag upplever att det är lugnt och mysigt vid Ariadne.
Sunwing Kallithea Beach with children
Stora gröna ytor omger Ariadne.  Perfekt för livliga springglada ben.

Var vill Du bo?
Jag hoppas att du har fått en liten guidning i Sunwing Kallithea Beach olika byggnader, som kan hjälpa dig i köpbeslutet. Läs min hotellrecension av Sunwing Kallithea Beach. Jag förbehåller mig rätten för ändringar sedan hotellbesöket gjordes. Kontrollera alltid hotellfakta med din researrangör eller med hotellet.

21 thoughts on “Sunwing Kallithea Beach – vilken rumstyp ska vi boka?

 1. Vilka underbara bilder och en superb presentation (som vanligt) av dig. Jag blir sugen…..En swimoutlägenhet hade varit som gjord för familjen Happyvardag
  Kram Mia

  • Åh tack snälla Mia för dina (alltid) vänliga och uppmuntrande ord! Tack för feedback! Och jag tror också väldigt bestämt att just Triton med swimoutlägenheterna hade passat familjen Happyvardag alldeles strålande. Att finnas något för hela familjen liksom. ”Lilla” Gabriell skulle ha det superskoj. De senaste åren har jag noterat en mycket stor ökning av tonånringar på Sunwing (Kallitha Beach). Ett helt gäng tjejer och killar ser jag hänga ihop och prata hemlisar … För TB tänker jag naturligtvis på 😉
   Kram Rosita

 2. Super bra recension Rosita, av hotellet och lägenhetstyperna! Känns som man flyttas till resmålet när man läser. Tror vi kör på vår bokade triton med pool access. Får hålla tummarna för bra väder bara. Men hotellet kommer vi nog älska oavsett väder. Tack du har varit en stor hjälp! Kram

  • Åh tack snälla Cilla, SOM de orden värmer att höra! Det är super att få respons, så vet jag om informationen blir tydlig men också inspirerande. Jag fick t. ex en fråga från en mamma som skulle till SWR Kallithea där jag kunde komplettera hotellpresentationen med en information som jag hade ”missat” (som kunde uppskattas från fler att få). Sådant är mycket värdefullt!

   Skriv gärna och berätta efter semestern vad NI tyckte!
   Kram Rosita

 3. Hej! Trevlig presentation. Är lägenheterna med egen pool ”säkra” för en 4:a åring med tycker du? Är terassdörr och poolgrind superenkla att öppna?

  Tack på förhand!
  Jenny

  • Hej Jenny, och tack för din hälsning.
   Jag upplever inte att det är lätt för en 4-åring att öppna grind till poolen, och absolut inte den hyfsat ”tunga” terrassdörren. Vi har bokat Tritonlägenhet med pool till nästa sommar också. Då är vårt yngsta barn 3 år och 9 månader.

   Men självklart är det alltid viktigt att ha extra stor uppsikt av sitt barn i närhet av pooler.

   Hälsningar Rosita, från St. Martin. Bilder, korta texter och filmsnuttar från denna karibiska pärla kan du se på Facebook ”Rosita reser”, och senare blir det artiklar här på hemsidan.

 4. Hej!

  Hur många år har ni varit på Sunwing Rhodos? Vi var där förra året och 2011 var vi också på Rhodos men bodde på andra ställen (två olika). Vi bokade en resa till Sunwing igen men min sambo som älskade stället har varit mycket kluven att åka till samma ställe igen året efter så nu börjar jag också vela liiite. Samtidigt har stället precis allt som vår familj har behov av för att få en skön semester så varför leta alternativ. Vi har barn som är 7, 12 och 14 och det som är så fint med hotellet är att de stora kan vara så fria där… Det finns något för alla och ag upplever det som du skriver att det var en hel del tonåringar där och min dotter som har ett handikapp fick en fantastisk kontakt med de andra tonåringarna vid showen hon var med i och de höll ihopa även sedan i poolen osv… Sen är det nära till gamla stan, kort transfer för mig som har värk, fantastisk utsikt var man än är nästan på hotellet… Vi hyr bil och åker iväg vissa dagar till finare stränder… Ja varför byta ett vinnande koncept? När jag skriver detta så känns ju Rhodos som ett gibet alternativ! Andra resmål finns ju kvar….. Eller hur?

  • Åh jag vågar knappt skriva hur ofta vi har varit där … 🙂 Det blir 6e gången. Men vi har inte funnit en större Sunwing-favorit för sommarsemestern (alltså inte inkluderat Sunwing-hotellen i Thailand). Sunwing Alcudia var länge vår favorit med den långgrunda stranden, men våra två äldsta barn är för gamla (för simkunniga) att uppskatta det nu, och sedan några år tillbaka. Vi har bott på alt. besökt i samband med semester men boende på annat hotell dessa Sunwing: båda i Turkiet, båda på Mallorca, på Cypern, Gran Canaria och Teneriffa. Alltså inte på Kreta och där är vi jättesugna på att besöka Ocean Beach Club som vi har hört idel lovord om och som verkar vara precis den typ av hotell som vi gillar. Den långa transfern har avskräckt oss. Men nu är lillebror så stor att han kommer fixa det bra. Nästa sommar. För vi har redan bokat Sunwing Kallithea och den underbara Tritonbyggnaden med pool denna sommar … Vi uppskattar PRECIS desamma saker som du beskriver. Och efter så många semestrar där (+ faktiskt en ytterligare resa när jag och maken hamnade där på ospec. resa i lågsäsong när vi inte hade barn … Vi trivdes redan då, bodde lite avsides i Poseiodon där det inte var larm från barnen, när vi ännu var barnlösa 😉

   Men sommaren 2014 ska vi (nog …) resa annanstans! Även om vi kommer sakna den fantastiska personalen så …

   Lycka till med familjens reseplanering!
   Vänliga hälsningar, Rosita

 5. Ha! Ha! Då ligger vi lite i lä…. 😉

  Vi har ju större barn och Sunwing Kallithea känns så rätt även för dem… De är ju i en ålder då de vlll kunna röra sig lite utan oss i släptåg. Om några år kommer vi säkert åka till andra hotell så jag känner varför inte ta detta i år igen? Samtidigt tittar vi lite på Sunwing på Cypern som ju verkar bra men det har inte samma magnifika utsikt när man befinner sig på hotellområdet som man har på Kallithea. Bara som när man äter frukost, lunch och middag. Vi gör som så tar första veckan med enbart frukost och andra veckan med AI. Då kan man äta på La Tasca några ggr, i Rhodos stad några ggr och i Lindos en gång som vi gjorde förra året! Det blir nog bra trots allt eller så bestämmer vi oss för något annat men tror det blir Rhodos…. 😉 tack för ditt svar!

 6. Hej! Kul att läsa om hotellet jag precis bokat till i maj. Verkar vara en hit för småbarnsfamiljen! Vi har bokat enrumslgh på poseidon. Jag är dock osäker på om jag gjort rätt val. Vi är endast två vuxna och en 2 åring. Vill ha lite lugn och ro mellan allt pool och strand-bus, så därför kändes posedion som rätt val. Känner du till om terrasserna där är inhägnade, dvs har en grind att låsa?
  Ha det gott!

 7. Hej Rosita! En stor eloge för en jättebra sida, mycket bra info för mig som har enorm beslutsångest 😉 och medelhöga krav kanske 🙂 Dessutom har vi bara rest med charter en gång… Sitter just nu och vill boka resa till Kallithea i slutet av september och undrar om du har tips var man ska bo/i vilken byggnad? Vi är en familj med två barn (4,5år och 7år i sep). Helios med begränsad havsutsikt, balkong (är det havsutsikt elller ej???, via denna länk http://www.ving.se/grekland/kallithea/sunwing-kallithea/charterpaket?ItemId=4108&SelectedPackage=63_cn3_RHO4_ARIA2_VS1%3a3_A12c1_E3_NRKD201409281710003_RHO8%3a2_VS2_711%3a&BookingQuery=139%3a32%3ad201409142782%3a0%3a8%3an0%3a4_42%3a42%3a4%3a7%3a0%3a0%3a2%3a&BuildingId=35020&BrowsePrev=True&BrowseNext=False&UseBookingFlow=True&isCharter=1#price-list)

  eller på Athena i 2-rumslgh FAMILY D balkong med havsutsikt.

  Eller annat tips på boende? Vi vill gärna se havet och inte bli besvikna med en stor byggnad framför-är detta möjligt? Samtidigt ska det inte vara allt för långt till de mindre poolerna. Vi kommer nog mest vilja vara i poolen/kanorna med barnen eftersom vad jag förstått inte finns någon ”fin” sandstrand i närheten? Eller hur är din uppfattning-vill man gå ned till havet?

  En sista fråga ska man boka all-inclusive eller inte?
  Jag är så tacksam om du skulle vilja ge lite råd och tips! Tusen tack! Mvh Sofi

  • Hej Sofie,
   tack snälla för så härligt beröm! Glad om jag kan vara till hjälp med artiklarna här. Jag ska försöka sammanfatta några svar här:
   Ang. Helios och med begränsad havsutsikt så innebär det mig veterligen att utsikt är på avstånd. Tritonbyggnaden ligger framför, men på lägre nivå. Du har därmed taket på Triton framför dig. Samma sak gäller för Athena – att den byggnaden inte ligger helt nära havet. MEN där finns ändå havsutsikt utan s.k ”begränsningar”, och det beror ju (väl?) på att det inte finns några egentliga störande byggnader framför. Du har poolområde framför, men ser alltså havet fullt ut om än på visst avstånd. Vi har också bott i en sådan lägenhet (Athena med havsutsikt) och hade alltså full utsikt över havet, men man ska också beakta att man kan ha ett tak ”under sig”, så att säga.

   De absoluta bästa havsutsikterna finns följdaktligen på de byggnaderna som ligger närmast havet, nämligen Triton och Poseidon (även om du från sistnämnda ”får gå längs med havet för att komma ner till själva stranden”). Helios och Athena är, som du beskriver, närmaste poolerna.

   Ang. stranden tycker jag inte att den är dålig. Dock är den som sagt ingen SANDstrand, vilket det finns väldigt få av på Rhodos (se tips-artikeln om Rhodos här på ”Rosita reser”). Den är också hyfsat smal, men å andra sidan är det lugnare på hotellet i slutet september än det är under högsommar. Vattnet är klart och stilla. Inte direkt långgrunt, men funkar bra även för icke simkunniga med armpuffar också för att vattnet är så stilla. Jag älskar att bada i havet och har fått barnen att acceptera det också. Vi brukar jämka, förmiddagen på stranden och eftermiddagen vid poolen. Det fungerar förvisso sämre nu när de två äldsta har blivit (snart) 11 res. 9½. Men vi besöker också stranden regelbundet. Jag kan tycka att det är skönt att ”slippa all sand på kroppen”, så jag gillar stranden vid Kallithea.

   Och så bryter vi alltid upp några gånger under vistelsen, från resortliv, och gör utflykter till andra stränder, andra restauranger. Rekommenderas!

   Hoppas att du känner att ha fått lite vägledning i om detta svar.

   Trevlig resa!
   Hälsningar Rosita

 8. Hej Rosita!
  Tack för en bra sida med mkt bra info! Vi har tänkt boka en vecka i oktober och funderar starkt på just Sunwing Kallithea. Allt låter väldigt bra när både du och Ving beskriver hotellet. Det enda vi är tveksamma till är just stranden. Både vi och våra barn föredrar strand framför pool än så länge (barnen är 2 och 5). Är det bara sten, ingen sand? Gör det ont för småbarnen att gå på stenarna? Var i Marmaris för ett par år sedan när vår äldste son var 2,5 och han tyckte inte om den steniga stranden tyvärr.

  Om jag förstod det rätt har du varit på fler Sunwing hotell? Vi vill åka till östra Medelhavet eftersom det är varmast och mest solsäkert i oktober och vill gärna ha ett hotell nära stranden och inte längre transfer än 1 timme. Blir det bra på Rhodos tror du eller har du något annat att rekommendera? Side? Cypern?

  Hälsningar Paula

  • Hej Paula, (det här svaret har tidigare tyvärr publicerats under fel artikel. Jag beklagar verkligen detta. Så har jag inte kunnat tipsa dig i tid).
   Tack för din kommentar här och det gör mig alltid glad att få positiv feedback för bloggen – tack!
   Först, så roligt att era barn mest gillar strand! Det är uppfriskande att höra tycker jag. Vi har från när döttrarna varit små alltid kombinerat poolbad med lika mycket strandbad. Så de har ”lärt sig” att uppskatta båda. Även om ska erkännas att de som ”tweenisar” mest väljer poolen. Stranden vid Kallithea är bara sten och grus. Men absolut inte vass, utan ”runt slipade stenar” (snarare runt slipade glasflaskor som lyser i grönt, brunt och blått. Inget vasst glas alltså!). Vi har semestrat på Kallithea sedan döttrarna var runt 3 år, och med lillebror sedan bebis och ingen av dem har klagat på strandens underlag, vi har inte alls behövt badskor.
   Sunwing i Ayia Napa, Cypern har jag bara besökt för middag/show då vi bodde på annat hotell (Omympic Lagoon Resort, recension på bloggen). Hotellet ligger riktigt bra mellan två strandremsor. Cypern är ju kanske också det mest vädersäkra resmålet i oktober (även om den perioden alltid är ett lotteri avseende väder). Sunwinghotellet här har några byggnader/ lägenheter som är renoverade, andra inte och är lite slitna.
   Ang. Side har jag bott på det ena och äldre Sunwinghotellet (East tror jag det är, se byggår). Jag har hört att det andra är ”lite snyggare”. Inga problem med stranden här, fin sandstrand. Hoppas att det är till lite hjälp.
   Vi åker till Sunwing Kallithea igen i sommar … Älskar verkligen det hotellet, och har också vänner på Rhodos vilket såklart påverkar vårt val. Du får följa med på Insta och FB om du har det (heter ”Rosita reser” där också)! Vi ska också till en mer grekisk ö, helt ny för mig att upptäcka – glädjer mig!

   Soliga hälsningar och lycka till i reseplaneringen!

 9. Hej!
  Ska till Rhodos och Sunwing KB i nästa vecka! Vi har två stora barn på 14 & 16 samt två små på 7 och 3 1/2. Vi bokade en 3-rums lgh i nyrenoverade Poseidon med stor terass 🙂 Jag hoppas på en bra resa – vi har tidigare varit på Sunwing på Mallorca, Teneriffa och Kreta. OBC på Kreta var fantastiskt! Dock lite lång transfer och inte så mycket att se i närområdet. Därför blev det Rhodos i år! Vi har valt att bara köpa till frukost. Har du tips på bra restauranger inom bra räckhåll från resorten? Vi älskar fisk, bläckfisk, skaldjur och gärna genuint grekiska rätter som stifado mm. Tack för en bra sida – ska nog börja följa dig på FB!
  // Hanna

  • Så roligt att höra att ni ska till mitt favorit Sunwing-hotell! Jag har tyvärr inte många restaurangtips på Rhodos, och framförallt inte helt nära hotellet. Men några få restaurangtips hittar du i en annan Rhodos-artikel. Klicka in på kategori Rhodos för både restaurangtips, strandtips och utflyktstips. Ja följ gärna på FB, där är mycket mer aktivitet än här på webbsidan som uppdateras mindre frekvent – beroende på mina resor och utflykter med barnen.

   Bästa hälsningar, Rosita

 10. Kan varmt rekommendera restaurang Medusa som ligger i byn. Gå ut på huvudvägen från Sunwing sväng vänster och gå ca 1 km så kommer ni in till ett litet centrum. Restaurangen ligger på vänster sida. Suverän grekisk mat. Det är en äldre grekisk kvinna som lagar maten. Är ni hungriga -ät en greek plate !
  Inne i Rhodos gamla stad kan jag rekommendera Nikkis Place -fantastiskt god grekisk mat!

  Far till en Royal lägenhet på Poiseidon om en vecka! Längtar oerhört! Andra gången vi är på resorten och 5:e gången på Rhodos – underbar ö!

  • Hej Anna-Karin,
   tack snälla för tips! Det ska jag spara om/när vi åker tillbaka!

   Önskar er en underbar semester, visst är Sunwing Kallithea något utöver det vanliga 🙂
   Bästa hälsningar, Rosita

 11. Hej Rosita! Underbart med en berest tjej som kan tipsa vilsna småbarnsföräldrar! Funderar på Sunwing kalithea i sommar och är lite orolig över standarden på maten då hotellet endast är fyrstjärnigt. Hur upplevde du kvalitén på maten? I somras var vi på viva zafiro i alcudia och det var fantastiskt bra!

  • Hej Julia, så kul att du har hittat hit. Vår familj stortrivs på Sunwing Kallithea och den upplevelsen baserar vi på många fler aspekter än maten. T ex, läget – havsutsikt från stora delar av hotellområdet och närheten till Rhodos stad – personalen, kristallklart vågstilla hav samt faciliteter med flera poolområden, restauranger, varierande hotellbyggnader så att man kan hitta det som passar just din familj (som det här inlägget beskriver). Jag tycker att maten är absolut bra, ibland med små dippar men också med höjdpunkter naturligtvis. Restaurang Fino håller högre klass än La Tasca (+ by The Sea) men där La Tasca by The Sea bjuder på det läckraste läget. Viva Zafira är som du beskriver 5-stjärnigt i jmf SWR Kallithea.
   Hoppas att du känner att du har fått lite mer hjälp i ert semesterval.
   Soliga hälsningar, Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *