Sunwing Alcudia Beach – Mallorca

Småbarnsfamiljerna mecka torde vara Sunwing Alcudia Beach. Långgrunt bad – check, stora, platta barnvagnsvänliga ytor – check, fantasifull rymlig barnpool – check, begränsad trafik nära hotellet – check. Därtill barnvänliga faciliteter som rymliga lägenheter, skuggad lekplats och barnklubb. Checkar in småbarnsfamiljen!

Våra fyra första år som föräldrar och senare med sladdis har vi semestrat på Sunwing Alcudia Beach. Kanske småbarnsfamiljens bästa check-in.Hotellet ligger direkt vid den finare delen av Alcudia-stranden.

Sunwing Alcudia Beach och huvudbyggnaden Nuevas Palmeras

Godmorgon Puerto de Alcudia
En traktor på stranden gör som böljande vita vågor av sanden som gnistrar i motljuset av den uppåtstigande solen. Parasoller likt toppiga stråhattar står i prydliga rader. I övre strandkant passerar motionärer på det platta promenadstråket. Puerto de Alcudia vaknar till en ny dag.

Alcudia-stranden i arla morgon

Småbarnsvänligt bad
Det är gott om solstolar och parasoller men också mycket plats för till exempel sand- och bollekar.  Havet är så långgrunt att det blir som en enorm plaskpool för de minsta barnbenen. Mjuk sand under fötterna långt ut i vattnet och praktiskt taget vågstilla eller mindre vågor. Perfekt för de yngsta barnen. Våra skolbarn (liksom föräldrarna) hade föredragit att lättare kunna slänga sig i plurret.

Pärlband längs med stranden
Sunwing Alcudia Beach består av flera olika byggnader. Fem stycken ligger på ett pärlband längs stranden (Villa Princesa, Princesa, Victoria, Nuevas Palmeras och Las Palmeras) och tre byggnader (Las Piramides, Villa Isabel och Diana) på andra sidan av den enkelriktade väg som skiljer strandbyggnaderna och övriga. Här får smak, behov och plånbok avgöra vilken byggnad som bokas.

En lägenhet på Vila Princesa med stor balkong

Poolområde framförallt för de små
De yngsta barnen får sitt lystmäte tillfredsställt i den rymliga barnpoolen med två rutschkanor av liten och lite större storlek med soltak över del av poolen. Poolen sluttar i djup så att det lilla barnet själv kan gå i poolen vilket inte gäller för övriga pooler på hotellet. Dessa pooler (för äldre, simkunniga barn och vuxna) är ganska små, så i poolhänseende är hotellet mest tilltalande för yngre barn. I anslutning till barnpoolen finns lekrum med stor skuggad lekplats.

Barnpool på Sunwing Alcudia Beach.

Svettas (mer) på semestern
Du behöver knappt lämna stranden för att träna på semestern, så det finns inga (bra) ursäkter för att avstå. Hotellets aktivitetsvärdar arrangerar populär vattengymnastik i havet och i huvudbyggnaden Nuevas Palmeras finns gratis SATS-träningspass (begränsat antal platser). Gymmet har vacker utsikt över pool, strand och hav och är öppet dygnet runt för den som har betalat avgiften.


När barnen trivs så trivs föräldrarna

Vissa perioder i barnfamiljelivet är det särskilt smidigt och bekvämt att semestra på skandinaviska familjeresort. Giraffen Lollo och björnen Bernie sjunger ”De är bästa vänner och de bor i Miniland …”. Särskilt de yngsta barnen älskar de kramgoa maskotarna.  I MiniLand finns ”Open House” med gratis aktiviteter som diverse pyssel och ansiktsmålning och fri lek i lekparken i sällskap av förälder.

Från 3 års ålder kan barnen delta i föräldrafria aktiviteter. När semestern innebär ingen matplanering, handling, matlagning och städning så har familjen 100 % kvantitets- och kvalitetstid. Vi har så mycket kvantitestid tillsammans hela familjen så att våra barn vill slippa föräldrarna ibland …


Tittut med Lollo.

Vårda kärleken – vårda familjen
När var du på en dejt med din man eller fru senast? På de skandinaviska familjeresorten är det lätt att få till middag på tu man hand när barnen har skoj på ”Pizza- och movienight” eller vid barnshowen. Då bokar maken och jag bord på Fino och avnjuter en ljuvligt god oxfilé och till det, förslagsvis, en flaska Pesquera. Du hinner med en krämig chokladmousse och caffe latte också. Personalen är fantastisk, det gäller även på restaurang La Tasca.

Oxfilé på restaurang Fino

Bra restaurangupplevelse även med barn
Oroas du över tanken att äta på restaurang dagligen med barnen? Det behöver du inte göra. Vid La Tasca är det särskilt bekvämt att äta med yngre och rastlösa barn. I direkt anslutning till restaurangen finns en liten och mycket enkel lekplats som duger bra för ändamålet att övriga familjen ska hinna avsluta sin måltid. Fino-restaurangen ligger precis utanför var showerna framförs (med vissa sittplatser inomhus med utsikt över scenen) och när barnen är tillräckligt gamla att våga/kunna se barnshowen själva (alternativt har äldre syskon som kan hjälpa till …) innebär det att föräldrarna kan avsluta måltiden i lugn och ro.

Upplevelser stannar längre än solbrännan
Oavsett hur bra hotell ni bor på och hur bra ni trivs där, se till att upplev mer av resmål och ö eller land. Dessa minnen stannar längre än solbrännan. Mina barnvänliga Mallorcatips hittar du här.


Båthamnen i Puerto Alcudia.

Easy Travel – så smart
Allt har ett slut, så även semestern. En av många familjevänliga aspekter på Sunwing Resort är Easy Travel*. Du som reser med barn vet att det innebär vissa bestyr, då är det skönt att i lugn och ro checka in bagaget redan på hotellet. Sen behöver du bara hålla reda på barnen när det är dags att resa till flygplatsen. Där går ni direkt till gaten utan att passera incheckning.
* Easy Travel gäller på de flesta Sunwing Family Resorts. Se ovan länk för undantag.

20 thoughts on “Sunwing Alcudia Beach – Mallorca

 1. Det lutar faktiskt åt Alcudia. Har så många kollegor som reser dit varje år 🙂 er resa ser ju fantastiskt ut :=) Men Mallis vädret kan ju svika i slutet av maj början på juni….ska man våga chansa??? Vad tror du ? 😉 Härliga resor du ska iväg på 🙂 Ska familjen med på alla eller åker du ensam? Låter super skoj 🙂
  Ha en fin helg. Kramar Lina

 2. Har fortf inte bokat, så fullbokad första v i juni, så alla typ bästa rum är redan bokat, få se om vi åker dit ändå. Annars har du nåt annat banvänlig bra hotell att rekommendera på Mallis, annars kanske vi testar nya sunwing i side el rhodos, det ser ju så nice ut.

  hoppas du mår bra, kram Lina

 3. Det blev Sunwing Side East Beach för oss ist 🙂 Har haft en underbar v här, har du vart här? Ha en mysig helg, kram Lina

  • Så härligt Lina (och jag svarade ju tidigare på din blogg)! Jag har aldrig varit på Sunwing Side East Beach. Men det kanske blir ett besök i framtiden där, vem vet …

   Kram Rosita

  • Så härligt Tove!! Princesa och Vila Princesa är mina favoritbyggnader. Särskilt de med stor balkong naturligtvis 🙂

   Ha en underbar semester!

 4. Hej! Har funderat länge på att åka med familjen till Sunwing Alcudia Beach, ser så fint ut.
  Men jag undrar lite hur området utanför hotellet ser ut, har aldrig varit i Alcudia. Finns det mysiga restauranger i närheten (inte hotellets)? Eller måste man ta taxi el buss för att ta sig in till centrum med affärer och restauranger?
  Har tidigare varit i Cala Bona och där är så mysig strandpromenad med restauranger och affärer, men skulle gärna vilja prova något nytt ställe.
  Tacksam för lite information!
  Mvh Susanne

  • Hej Susanne,
   ett snabbt svar nu när jag är på resande fot. Sunwing i Alcudia ligger jättenära hamnen med ett stort utbud av restauranger, även längs vägen in till hamnen (= ”city”). Ett helt OK shoppingutbud finns också.

   Hoppas att ni hittar ett hotell som passar er. Kika också på min senaste hotellrecension, från Rhodos 🙂

   Soliga hälsningar,
   Rosita

 5. Hej! Nu äntligen är det bokat 🙂 I sept tar vi 1 vecka ledigt o ska bara njuta på SW Alcudia o Villa Princesa Royal Family med stor balkong! Har dessutom bokat SW all inclusive! Oj oj va vi ska må gott! Kram o ha en fin sommar!

  • Hanna, det låter underbart. Semester-lyx. Vi har bott på Sunwing Alcudia fem gånger, då framförallt när döttrarna var små – och senaste gången med sladdis. För framförallt tycker jag att det är ett paradis ”mecka för småbarnsfamiljer”. Havet är så långgrunt och den större barnpoolen är den roligaste av poolerna.

   Vi har också stortrivts på Princessa och (en gång) på Vila Princesa. Bästa byggnaderna tycker jag, lite lugnare än vid huvudbyggnaden.

   Kram och glad sommar!

 6. Hej, vi har två barn 3 och 5 år. Jag har bokat allinclusive men läser att ”bara” buffén ingår. Bör man välja ett annat alternativ om man vill äta på de olika alacarte resturangerna. Känns ju onödigt att betala dubbelt. Hur är priserna i resturangerna? Tack!

  • Hej Oscar,
   beklagar mitt sena svar. Jag har inte fått något mail om ”väntande kommentar” (jag ska leta efter ett sådant mail bland ”skräpmail”, ibland har de hamnat där). Det stämmer att det ”bara” ingår buffé i All Inclusive-utbudet. Men det finns väl också ”Inclusive” att boka på Sunwing Alcudia Beach? Alltså där 5 av 7 luncher och middagar ingår – och du alltså kan äta på andra restauranger övriga 2 dagar/vecka. Kika på vad som erbjuds på Vings webbsidan för hotellet! Ang. priser i restaurangen så har jag inte varit i Alcudia sedan 2012, och om du önskar detaljinfo om prisnivå så rekommenderar jag dig att kontaka researrangören (Ving).

   Lycka till i reseplaneringen!
   Bästa hälsningar, Rosita

   Må så gott och bästa hälsningar,

 7. Hej! Har kollat på Sunving Alcudiabeach och nu ser jag dina recensioner så det låter ju super. Är det ok resmål i mitten april eller vad tycker du? Vad kan du annars rekommendera denna period? Med vänlig hälsning, Ingrid

  • Hej Ingrid,
   så kul att du har hittat hit och till härliga Sunwing Alcudia Beach. Tja, april skulle jag inte rekommendera för Mallorca. Tidigast mitten på maj, men även då kan vädret vara lite vanskligt.
   April överhuvudtaget är en vansklig månad vädermässigt. Kanarieöarna skulle jag rekommendera, de har troligtvis mer sol- och värmesäkert klimat än t. ex runt Medelhavet.

   Bästa hälsningar, Rosita

 8. Hej!
  Funderar på att boka en lägenhet i Villa Pincessa med stor balkong i början av september nästa år. Har varit på Mallis i maj/juni två ggr tidigare och då var vädret sådär… Vet du nåt om hur det är/brukar vara vädermässigt i september?
  En annan sak jag undrar över är om det finns hissar så att man enkelt kan rulla in vagn med sovande barn i lägenheten och tillslut, minns du vilka tider som solen skiner på balkongerna med havsutsikt?

  • Hej Ida,
   så härligt med reseplaner.
   September är en mer vädersäker period än i alla fall maj. Dessutom är vattnet uppvärmt då, till motsats maj – och början juni.

   Hm, på Vila Princessa finns väl ingen hiss alls? Inte då vi bodde där i alla fall, men notera att det var för mer än sex år sedan. På Princessa-byggnaden finns det dock hiss. Åh det är svårt att minnas precisa tider för sol på balkongen. Jag vågar inte sia/gissa om det, bättre att du kollar upp med researrangören.

   Med vänliga hälsningar, Rosita

 9. Sunwing-hotellet i Alcudia ser så fint ut. Vi var på Fritidsresors Blue Village i Alcudia i augusti i år och det var också jättefint men Sunwing har ju bättre läge nära centrum. Blue Village Alcudia Pins ligger också fint vid stranden. Det fanns ett fåtal restauranger och butiker i närheten. Hoppas vi får möjlighet att testa Sunwing nån gång också. Men då tänker vi inte åka på högsäsong utan när det är lite svalare och mindre folk.

  • Visst är Sunwing Alcudia fint! Inget annat familjehotell i Alcudia kan konkurrerar med läge. Sen passar det ju framförallt för familjer med yngre barn, än ”lite äldre” barn (simkunniga, tweenies) – tycker jag. Med den långgrunda stranden och den härliga småbarnspoolen. Vår familj har ju stortrivts på Sunwing Kallithea på Rhodos. Men i sommar provar vi en variant av Sunwing. Vi premiärbesöker hotell OBC på Kreta, granne med Sunwing med alla tilltänkta detaljer/faciliteter för Sunwing i lite ”upgraded” skala men utan barnaktiviteterna. Vill man ha dessa får man knalla de runt 500 meter till Sunwing Makrigialos. Kommer passa vår familj perfekt tror jag 🙂

   Med vänliga hälsningar, Rosita

 10. Hej! Vi håller på kolla på boende på Alcudia Beach. Då vi är en stor familj (2 Vuxna & 5 barn) så undrar jag om det är Villa Isabell som gäller? Eller kan man gå på annat boende? Någon som har bott i Villa Isabell? Tacksam för tips! Mvh/Rickard

  • Hej Rickard, beklagar min sena återkoppling – jag har helt missat din kommentar. Jag föreslår att du kontaktar en reserådgivare hos Ving, de är bäst på de olika byggnader och rumstyper – jag reser ju ”bara” med tre barn.
   Med vänlig hälsning,
   Rosita

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *