Sydney Opera, Harbour Bridge och Botaniska trädgården

Vackrare vy än Sydney Opera House och Harbour Bridge är svårt att överträffa. I blickfånget från stora delar av staden kan de även upplevas närmare. Så bör också Botaniska trädgården göras, stillhet mitt i city. 

Kanske beror det på att byggnaderna Sydney Opera House och Harbour Bridge är så välkända från media eller för att de är imponerande som jag aldrig ser mig mätt på dem.  Troligtvis en kombination av detta.
Darling Harbour och Sydney Opera HouseSe Sydney Opera House och Harbour Bridge från havssidan. Sightseeingbåt Circular Quay-Darling Harbour (ca 30 minuter) kostar ca 5,60 AUD/person (nov. -12).

Circular Quay
är samlingspunkt där flera kommunala färdmedel möts, såväl för land- som vattentrafik. Härifrån är det kort promenadavstånd till Sydney Opera House, som ligger i direkt anslutning till Botaniska trädgården. Dessutom utgår och ankommer flera sightseeingbåtar från Cirular Quay för vackra vyer över staden med dess karaktäristiska landmärken.

Upplev Sydney Opera House
Insidan av Sydney Opera House är mäktigast på scenen (det är inte tillåtet att fotografera i salarna). Föreställningarna är av hög klass och en minnesvärd upplevelse. Boka biljetter i god tid via internet för bästa möjliga platser för den prisklass du önskar.
Sydney Opera HouseHarbour Bridge Sydney

 

 

 

T.v. på utomhusterassen vid Sydney Opera House. T.h.med Harbour Bridge i bakgrunden.

 

Botaniska trädgården
I direkt anslutning till Sydney Opera House finns Botaniska trädgården. En lugn oas mitt i city där turister, skolklasser och övriga Sydneyinvånare intar sin picknick eller tar en promenad i blomsterprakten.
Botaniska trädgården SydneyBarn och ungdomar njuter och leker i Botaniska trädgården i Sydney.

Botaniska trädgården

Sightseeing-tåg
För att få en snabb överblick av Botaniska trädgården, inklusive lite guidning, finns ett minitåg som tar dig runt parken för 10 AUD/person.

 

 

Harbour Bridge
Vacker och mäktig att skåda är Harbour Bridge i både dag- och nattljus. Njut av vyn under middagsbesök på tjusiga Café Sydney. Kom ihåg att reservera bord i god tid för sittplats på utomhusterrassen.
Harbour Bridge, Sydney

Vågar du kan du klättra upp på Harbour Bridge.Darling Harbour Sydney
Bridgeclimbing Harbour Bridge

 


Tre must do i Sydney

Du kan inte missa Sydney Opera House och Harbour Bridge när du besöker Sydney, de kanske två mest karaktäristiska landmärken i staden. Kika gärna närmare på dem, i en oförglömlig föreställning eller höggående  promenad. Missa inte Botaniska trädgården när du ändå är i krokarna.

2 thoughts on “Sydney Opera, Harbour Bridge och Botaniska trädgården

  1. Du beskriver det så fint & jag är överlycklig du föll för denna underbart vackra & mångkulturella stad 🙂 Jag blir fortsatt ”blown away” över dess unikhet då jag åkerinom city nu& då-och det efter dryga 9 år Down Under! Säkert samma känsla du har över ”din” stad Stockholm ;-)Kramis*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *