Thassos – för grönskan, stränderna och det genuina Grekland

Vår båt från det grekiska fastlandet har sällskap av ett gäng gastande och hungriga måsar. Efter 45 minuter ankommer vi Thassos. Och jag drabbas totalt och direkt av den vackra ön.

Sköna gröna Thassos
Föreställ dig en ö där du flera gånger förtjust påtalar grönskan. Många gånger är naturen så vacker att du också ber ditt resesällskap om ett fotostopp. För jag har aldrig upplevt ett Grekland som är så grönt som Thassos. På flera platser får jag vibbar av alplandskap. I familjen konstaterar vi också: ”Det är lite Mallorca över det, med pinjeträden och de branta bergen”. Men det är också för stränderna jag kommer att minnas Thassos.

Gröna sköna Thassos på roadtrip.

En strandfavorit på Thassos – La Scala Beach
 Boka hyrbil och upplev mer av Thassos.

Strand- och landutflykt
Thassos bjuder inte på egentliga sevärdheter, men det är inga problem att både få avkoppling och upplevelser under en vecka eller två. Du kan besöka en ny fin strand varje dag. Thassos ligger nära det grekiska fastlandet för en dagsutflykt till den trevliga staden Kavala.
 Kavala med det vackra ljuset. 

Vackra östkusten
Du tar dig runt ön på 90 minuter. Östkusten är den vackraste delen naturmässigt, med flera mysiga stränder att svänga av vägen för ett besök. Långsträckta sandstränder, undanskymda strandvikar och cool, snygg Beach Club – alla med kristallklart vatten. Strandfavoriter presenteras i ett senare inlägg!
 

Genuina Thassos på bekväm charterresa
Thassos erbjuder mysiga lokala byar och lugna turistorter som till exempel Potos (hotellrecension Royal Paradise, kommande hotellpresentation barnvänliga Alexandra Beach), Limenaria och huvudorten Thassos stad.

 Mysiga Thassos stad. 

Att landa på fastlandet och åka till en ö
Kanske beror Thassos genuina atmosfär på att ön saknar flygplats. Charterflygen landar på fastlandet, på Kavala flygplats (flygtid cirka tre timmar). Därefter en kort busstransfer, knappt 15 minuter till hamnen i Keramoti där bussen kör ombord båttransfern som tar ytterligare ca 45 minuter till Thassos stad. Därefter återstår transport till ditt hotell. För aktuell transfertid, se din researrangörs webbsida för info.

Den totala resan gick fin-fint med våra tre barn (5-12 år). Då flygplatsen är så liten går det snabbt till du har ditt bagage och kan sätta dig i transferbuss eller hyrbil. Dessutom blir transporten en upplevelse i sig själv när den kombineras med båt.
Flyg, buss och båt till Thassos blir en spännande resa på själva resan.

Med goda vänner på Thassos fick vi hälsa på inne hos kapten under överfarten till ön.
  

Charmiga turistresmål
Turistorterna är charmiga och du behöver inte sakna något, tja utom möjligtvis annan shopping än turistsouvenirer. Restaurangutbudet är förvånansvärt stort, och priserna är låga med bra kvalitet på maten. Restaurangtips kommer i ett enskilt inlägg.

Gågata i Potos kantad av tavernor. 

Grekisk Meze vid stranden. 

Favoritrestaurangen – i ett senare inlägg. 

Älskade Thassos – på återseende 
Hela familjen vill återvända till Thassos. Det är bra betyg av en familj som består av tweenies, förskolebarn och vuxna. I tillägg till rubriken, vill vi återvända för den goda maten, de plånboksvänliga priser och de trevliga människorna. Blir Du sugen att besöka Thassos? Mer info och inspiration kommer!
 Att säga hejdå till en vän du inte kommer att träffa på länge.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *