Thassos sköna stränder

Gröna Thassos erbjuder en strand för varje smak. Från långsträckta sandstränder, undanskymda vikar och cool Beach Club. Packa strandväskan och häng med ”Rosita reser” till sköna strandhäng!

Strandliv på Thassos.

La Scala Beach – cool och avslappnad Beach Club 
10 km utanför huvudorten Thassos stad, på den nordvästra delen hittar du öns coolaste strand. La Scala Beach är Thassos svar på Ibiza, och bjuder på en avslappnad atmosfär och är betydligt mer plånboksvänlig.
La Scala Beach. 

Plånboksvänlig och Ibiza-cool 
La Scala Beach är Thassos svar på Ibiza-coola Beach Clubs. Undantaget priserna. Här ruinerar du dig inte även om du kostar på dig en stor lougehörna med skuggande takduk inklusive två solstolar och saccosäckar i olika storlekar. Dealen är att du beställer mat och dryck för 50 euro, som serveras vid din plats. En summa som inte är något problem att nå för en familj på fem personer under några timmar.

Servering direkt vid din plats på La Scala Beach.

Väljer du istället en av ”de vanliga solstolarna” på stranden kan du också få serveringen vid din plats eller om du istället väljer att äta i den snygga restaurangen. I anslutning till restaurangen finns en pool.
La Scala Beach restaurang och pool.

Barnvänliga Potos långgrunda stränder
I utkanten av Potos finns det barnvänliga hotellet Alexandra Beach. Direkt nedanför hotellet finns en härlig strand med kristallklart vatten. Se Rosita reser hotellpresentation Alexandra Beach. I Potos centrum finns långgrunda och barnvänliga stränder.

Stranden direkt nedanför Alexandra Beach. 

Potos Beach i centrum med en mängd charmiga tavernor.

Populära Aliki Beach
Fullsatt är det på Aliki Beach på östkusten, cirka 25 minuter med bil från Potos. Vattnet är kristallklart, liksom gäller för många av stränderna. Från huvudvägen är det ordentligt många trappsteg, men du kan också ta dig nästan ända ner till stranden med bil.

Belöningen efter många trappor.
Aliki Beach skymtar i grönskan.

Thassos – strandvikarnas ö
Andra populära stränder är  den kilometerlånga sandstranden Golden Beach på nordostkusten (knappt 1 timme bilresa från Potos) och lilla Livadi Beach som ligger skyddat, nere i en gryta (15 minuter med bil från Potos).

Det är i alla fall inget problem att hitta en strand på Thassos som passar just din smak. Så boka en hyrbil och ge dig ut för att finna just den!

Västkuststrand strax söder om Thassos stad.


Boka hyrbil och finn just din favoritstrand.

Livadia Beach.

Nyfiken på Thassos
Blir du sugen på att besöka Thassos nästa sommarsemester? Läs praktiska råd & tips för Thassossemestern om till exempel transporten (ön saknar flygplats och du ankommer via båttransfer från fastlandet). Jag tipsar också om två supertrevliga hotell på Thassos. Restaurangtips kommer!

Om du vill uppleva en genuin och grön ö, med fina stränder och supergod och plångboksvänlig mat – då är Thassos ett bra val för familjens sommarsemester!

2 thoughts on “Thassos sköna stränder

  1. Spanar igenom din blogg, att läsa om Thassos var skoj – var själv där sommaren 2006. Det var länge sedan. Så kanske är det på sin plats att göra ett återbesök.

    Varit i Grekland flera gånger som barn, och det mycket skoj resor vad jag kan minnas. Lagom restid, varmt, bra mat för barn mm. Men även vuxensemester i Grekland är ju bekvämt, Santorini är en höjdare.

    • Visst är Grekland fantastiskt! Vykortvackra Santorini har jag aldrig besökt. Kanske i samband med en kryssning i framtiden – och kunna bocka av flera härliga destinationer på samma resa 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *