Tivoli Köpenhamn – förlustelser för alla åldrar

Karuseller och glass kan vara det bästa barn vet. På färggranna Tivoli i Köpenhamn roas både liten och stor. Här finns hisnande och snurriga karuseller, ett dignande utbud av restauranger och barer och underhållning i världsklass – allt omgärdat av en fantastisk stor ”have”. Tivoli är en dejlig utflykt för hela familjen.
Tivoli och blommor i ett
Välkommen till Tivoli – karuseller och färggrann prakt i ett.

Dagsutflykt från Sverige

Tivoli ligger praktiskt taget mitt i smeten av Köpenhamn. Från knytpunkten Hovedbanegård går du tvärs över gatan och så är du framme. Om du utgår från Helsingborg med omnejd, så kan du faktiskt besöka vårt grannland och nöjesfältet på en dagsutflykt (se praktiskt info om transporter och priser längst ner).

Tivoli är mycket mer än ett nöjesfält. Jag drar en suck av lättnad när stiger innanför portarna och framför mig öppnar sig en enorm yta dekorerad med gröna, välklippta gräsmattor, prunkande blomsterrabatter och sirlig stuckatur på byggnader. Längre fram sticker en mäktig guldspira upp mot den blå himlen, och döttrarna drar mig i ärmen – ”Skynda, vi måste åka karuseller!”. Därmed tilltar Tivoli både liten och stor.
Blommande träd
Vackra Tivoli – både karuseller och vuxen-retreat.


Topp 3 karuseller

Demonen är en skräckinjagande röd berg-och-dalbana som når 28 meter upp i luften och med några riktigt häftiga saltomortaler. Här är höjden dock inte mycket att skryta med om du jämför med ”Det gyllene tornet” som mäter 63 meter upp i det blå. Men ingen slår Vertigo, vår nummer ett på topplistan av karuseller som framkallar skräckblandade glädjetjut.

För de yngre barnen finns som sig bör på ett tivoli, veteranbilar, den klassiska tivoli-djurkarusellen, berg-och-dalbanor med lite snällare toppar och dalar, loja båtar att segla runt i på sjön och mer.

För att undvika värsta rusningen, häng på låset när Tivoli öppnar. Från runt lunch har köerna blivit rejält mycket längre än på förmiddagen.
Demonen Tivoli Köpenhamn
Den röda faran – Demonen på Tivoli.

Blomsterprakt på Tivoli KöpenhamnEldorado för alla åldrar
Tivoli är mycket mer än ett nöjesfält. Området är betydligt större än Gröna Lund i Stockholm, och har också fokus på parkliknande rekreation med stora gräsytor, prunkande blomsterrabatter och i vart och vartannat hörn kan du njuta av levande musik och svängiga parader. Hoppa på den lilla gula spårvagnen Linje 8 så får ni en överblick över parken samtidigt som ni kan passa på att vila benen en stund.

Vad sägs om mer än 40 restauranger, caféer och barer att välja på. Här finns något som passar alla – oavsett tycke, smak och plånbok. Välj mellan lyxiga matkrogar till Hot dog corner och Rasmus Klump pannkakshus och naturligtvis Biergarten med skummande öl och mycket mer. På Tivoli behöver du inte ha barn för att skylla på ett besök.

Underhållning i världsklass
Likt vi känner igen i Sverige så utvecklas nöjesfält att inkludera mycket mer än karuseller. Tivoli bjuder på underhållning hela dagen och på kvällarna skrudar nöjesfältet om för att ta emot världskända artister. Vad sägs om den världsberömda gitarristen Mark Knopfler, Mr Showman Elton John och de två amerikanska superstjärnorna Tony Bennett och Lady Gaga som tillsammans tolkar jazz klassiker.

Maxade förlustelser på Tivoli
Vi låter hela dagen gå på Tivoli. För det tilltalar hela vår tregenerations-sällskap, från lillebror 4 år, tweenietjejerna, föräldrar och farmor. Tivoli bjuder på förlustelser, skrattfest, underhållning, skönhet för ögat och smakrika upplevelser. Nästa besök checkar vi in i Köpenhamn för att också uppleva fyrverkerier av underhållning.
Familjen Rosita reser på Tivoli Köpenhamn
Tack Tivoli Köpenhamn och på återseende!

Ps! Vill du ha mer Danmark-inspiration? Följ Rosita reser på Instagram, Facebook och Twitter. Den 19-21 besöker jag och lillebror Adam 4 år, barnvänliga lustfyllda Lolland-Falster. Följ med live via sociala medier!

PRAKTISK INFO:
Transport: färja mellan Helsingborg och Helsingör (Danmark) tar cirka 15 minuter och trafikerar några gånger i timmen. Köp din biljett hos Scandlines i hamnen. Pris tur&retur: barn 4-11 år ca 42 kr, vuxen ca 198 kr
På Scandlines kan du också köpa din biljett med tåg Helsingör till Köpenhamn (ca 1 timme). Pris tur&retur: barn från 11 år ca 47 kr, vuxen ca 98 kr.
Tåg med barn
Tuffa tåg 1 timme mellan Helsingör och Helsingborg.

Bra att veta: Praktisk info tivoli
Hovedbanegård, Köpenhamn Danmark

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *