Topp 5 Drömstränder

Regnet öser ner, himlen är grå och vindarna piskar runt mitt hår. Det är juni och officiellt sommar. Men likväl har kvicksilvret i termometern fullt sjå att nå över 10-grader strecket i Sverige. Då plockar jag fram en 5-i-topp drömstränder att värma mig med.
Stockholm, Sverige 3 juni
Kungsholmen Stockholm, 3 juni 2015 …

5-i-topp Drömstränder
Det finns mängder av ljuvliga stränder i världen. Jag har besökt långt ifrån alla, eller ens många. Denna topplista är inget facit, eller en lista ens i inbördes ordning. Se det som inspiration. Här är en lista av några verkliga smällkarameller i strandväg.

1) Eagle Beach, Aruba
Hela familjen älskar Aruba. Vi har semestrat här två gånger och kommer säkert att återvända. Här rinner lugnet som balsam genom kroppen, på både vuxna och livliga ”resortbarn” och stränderna är absolut höjdpunkten.
Druif Beach, Aruba
Druif Beach/Eagle Beach på Aruba.

2) Alcudia, Mallorca
Barnfamiljernas paradis. Charterturismens grand old lady Mallorca bjussar på många fantastiska och varierande stränder. För små barnben är långgrunda Alcudia Beach den ultimata stranden, och på sina ställen påminner den om en Karibienstrand.
Alcudia Beach, Mallorca
Småbarnsfamiljernas mecka, Alcudia Beach på Medelhavets pärla Mallorca.

3) Playa Sirena, Caya Largo Kuba
Det ska tillstås att det inte är den mest smidiga resan, i alla fall inte med barn, till den pyttelilla ön Caya Largo i Kuba. Men stränderna går inte av för hackor. En av stränderna på ön, Playa Paraiso placerar sig på fjärde plats på Trip Advisor Travelers Choice. Och Playa Sirena är verkligen inte sämre.
Playa Sirena, Caya Largo Kuba
Sand och enskildhet – en gömd pärla 30 minuter med propellerplan från Havanna

4) Miami Beach, Florida USA
Det är så här – Florida funkar alltid! Miami Beach bjuder på mix av hela spektrat med cool, trendig, avslappnad och crazy. Miamia Beach är en beroendeframkallande plats. Dessutom får du här både magnifik stad och strand. Tiopoängare helt enkelt.
Miamia Beach, Florida
Miami Beach i Florida är beroendeframkallande och en stor svenskfavorit.

5) Gouveneur Beach, St Barth
Jetset-öarnas ö nummer 1 St Barth med diskret lyx och flärd som aldrig känns prålig. Tänk att denna fantastiska lilla pärla en gång tillhörde Sverige. Jag har sedan mitt besök 2013 fortsatt inte kunnat smälta att vi släppte St Barth ifrån oss. Till St Barth tar du dig smidigt från St Martin/St Maarten.
Gouveneur Beach, St Barth
Inte en solstol så långt ögat når på Gouveneur Beach, St Barth.

Efter att ha drömt mig bort till solkyssta drömstränder så känner jag mig lite varmare. Och vem vet, kanske väntar bättre Sverige-väder runt knuten …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *