Topp 5 resmål + 2 bonusresmål

Jag fick e-post till rositareser@gmail.com: ”Hej! Jag är en trött och utarbetad mamma som ska boka en oktobersemester åt familjen. Eftersom jag vet att du har stor erfarenhet av charterresor med Ving skulle jag vilja veta dina topp 5 bästa resmål som du tror passar oss hos dem. Jag arbetar nästan hela sommaren så vår resa i oktober blir som vår sommarsemester. Vi kan tänka oss att åka både en eller två veckor. Vi är två vuxna och tre barn 3, 5 och 7 år. Vi vill sola & bada. Det är jätteviktigt med ett fint poolområde på hotellet, gärna med barnaktiviter om det inte är för sent i säsongen. Det ska finnas minst en bra restaurang på hotellet, vi kan gärna tänka oss all-inklusive! Det får gärna vara nära till havet! Det vore mysigt att också bo i eller nära en fin by/stad att upptäcka och promenera i men det är inget måste, det viktigaste är att vi kan koppla av på hotellet! Jag tar gärna emot info om både större och mindre mysiga hotell, bara de som sagt har fin pool och restaurang! Vi planerar att resa i början av oktober! Mvh Mamma som längtar! ”

Hej Mamma som längtar, så roligt att du hör av dig!
Med hänsyn till dina önskemål, familjens sammansättning och period på året och – inte minst – utifrån vad min kunskap är presenterar jag härmed min Topp 5-lista:
* Rhodoserbjuder det mesta. Vackra stränder (framförallt stenstränder med klart vatten), trevliga sevärdheter – bl. a en stad listad på UNESCO´s världsarvlista – bra shopping och goda restaurangupplevelser. Min familj stortrivs på Sunwing Resort & Spa Kallithea och hotellet motsvarar dina önskemål. Läs min hotellberättelse här. Klimatet är fortsatt bra och rimligt stabilt i början av oktober (svensk sommar).

Anthony Quinn Beach känd från filmen ”Kanonerna på Navarone”.

* Gran Canariasolsäkert och behaglig temperatur i oktober. Atlanten har värmts upp under sommaren och tillåter ett dopp. Gran Canaria erbjuder ett brett hotellutbud och varierande resmål för barnfamiljer samt den härliga storstaden Las Palmas.
Mina 3 hotellfavoriter här är:
Fräscha Cordial Mogan Playa är ett stort men mycket trivsamt hotell med stora poolområden, det ena med sandstrand, fina rum, bra restauranger och promenadavstånd till hamnen i det trevligaste orten på ön, charmiga Puerto de Mogán. Ingen barnklubb men bowlinghallen kan nog glädja de äldsta barnen. Familjer som reser med yngre barn bör uppmärksammas att det inte finns vattenkokare eller mikrougn på rummet att värma välling och gröt.
– Trotjänaren Sunwing Resort & Spa Arguineguin har fått en ordentlig ansiktslyftning. Havsnära läge men inte helt strandnära.
– Snygga Marina Suites i solsäkra Puerto Rico. Här finns dock ingen barnklubb.

Idylliska Puerto de Mogán, mitt favoritresmål på Gran Canaria.

* Turkiet – vädersäkert, vackert och vänligt och ett bra alternativ även framåt höstkanten. Stort utbud av barnvänliga hotell på flera resmål. Familjen har trivts på Sunwing Resort & Spa Side West Beach och nu finns en ny och bättre motsvarighet, nämligen Sunwing Resort & Spa Side East Beach. Förvisso lite längre härifrån att promenera till stranden men värmen är helt annan i oktober än på högsommaren. Från här kan du också promenera till Side centrum. Jag gillar Alanya med dess snygga strandpromenad, här finns flera barnvänliga hotell.

Något svalkande i hamnen i Side, Turkiet

* Cypernför dess behagliga klimat även tidig höst, framför att det är vackert eller finns mycket att se. Hotell Olympic Lagoon Resort har fantastiska pooler, varierat mat- och dryckutbud i All Inclusive-konceptet och med närhet till strand (Golden Beach). Se ovan länk för hotellrecension. Barnaktiviteter med engelsktalande personal. Sunwing Resort & Spa Sandy Bay som med sina låga byggnader spridda över ett stort hotellområde känns hemtrevligt. Här är dessutom fördelarna med ”Miniland” och skandinaviska barnaktiviteter.

Nissi Beach bekvämt promenadavstånd från Sunwing, längre från Olympic Lagoon Resort.

* Egypten – solsäkert och ”mycket hotell för pengarna”. Här kretsar semesterlivet framförallt kring hotellet, så länge barnen är för små för de fantastiska utflykter som erbjuds. Hotellen är stora och Grand Makadi är inget undantag. Ändå är hotellet mycket trivsamt och All Inclusive-utbudet är absolut OK. Trots att det är så varmt i luften (eller kanske därför) upplever jag att poolerna är lite kyliga, men de är stora och härliga. Fantastisk snorkling, ta med badskor! Läs min hotellberättelse här. Nästan granne med Grand Makadi öppnar Sunwing Waterworld Resort Makadi Beach i oktober 2012.

Grand Makadi med stora poolområden och Nemofiskar att spana på i havet

Jag vet att fem tips efterfrågas, jag vill bara kort kommentera att …
* Teneriffaenligt min utsago den grönaste och vackraste av Kanarieöarna med flera trevliga familjehotell. TripAdvisor har t. ex utnämnt Sunwing Resort & Spa Fanabe som Kanarieöarnas bästa hotell 2012! Teide och djurparken Loro Parque är spännande och roliga utflykter för barn som stannar i minnet. Vackra Puerto de la Cruz med mäktiga Teide i bakgrunden.

* Arubamycker mer avkopplande semester än på smäktande karibiska Aruba blir det inte. Det passar lika bra för barnfamiljen som för det romantiska paret. Resmålet öppnar dock för charterresor först senare i oktober. Sand vit och len som potatismjöl, eldiga salsatakter och känslan av ett totalt lugn.

”Mamma som längtar” – jag hoppas att mina tips har varit till nytta & glädje för dig och att ni hittar en passande ”sommarresa i september-oktober”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *