Träningsresa för busy mamma

Utbudet av träningsresor skjuter i höjden. Jag vill också! Det är dock lättare sagt än gjort att finna tid – och pengar – för en träningsresa utan familjen. Istället toppar jag formen på familjesemestern!

En trebarnsmamma tränar där hon kan och när tid medges.

Tight vardagspussel för busy mamma
Min vardag innehåller förutom arbete, också tre barn med idrottsträningar samt kompletterande idrottstävlingar var och varannan helg. Jag pressar in egen träning så gott jag hinner. För det får mig att må bra och gör att jag orkar. En vardag hyfsat lik många andra mammors vardag gissar jag.

Jag drömmer om att göra en träningsresa. En ”ego-resa” med varierande träning och mat som stärker mig inifrån till ut. Det är svårt att tvinga in den pusselbiten i ett tight pussel. Men jag har en smidig lösning! Jag gör en träningsresa av familjesemestern.
Familjsemester när tre av dessa hängde med på träningspass.

(Mer) Strong Mama på semestern
Tränar du på semestern? Får du tid för en lugn stund i solstolen med en bra bok? Ger du din partner möjlighet till detsamma? Om ni vill alltså!

Eller, vill ni men orkar inte ensam ta hand om 2-3 barn? I alla fall inte mer än en dag eller två. Tvärtom, tränar jag och maken mer på semestern. Vi har ju oceaner av tid!
 Stark(are) mamma på semestern.
 Inspirationsläser Stora löparboken för kvinnor.

Träningsresa + familjersemester, älskar´t!
Jag har alltid tränat aktivt på semestern, oavsett hur många barn jag har rest med och om bebis och/eller tweenie. Hotellet avgör hur mycket träning, spa och böcker vi vuxna kan unna oss. Egentid och familjetid i samma resa, älskar’t!
Egentid och familjetid i samma resa, älskar’t!

Inga ursäkter!
På ett skandinaviskt familjeresort är det lätt att ensam ta hand om flera barn. Här finns lekrum att fördriva tiden med lek och film. Har barnet fyllt 3 år så kan det delta i roliga aktiviteter utan föräldrar – om din lilla älskling vill såklart! Tweenies, från 8 år, kan hänga med nya kompisar och aktivitetsledare för spel, lekar och se film. Poolområdet är barnsäkert så att du kanske till och med vågar vara där ensam med flera barn. På vissa träningspass får du ta med barn från 11 år gamla. Ingen ursäkt för att inte träna alltså!
 En bra stund på dagen.

Träna för större reseupplevelser
Men du kan (såklart) klämma in välgörande träning också utan ovan hotellplanering. Då behöver du dock ha lite starkare träningskaraktär. På cityresan är det kanon att bekanta dig med en stad med en joggingrunda tidig morgon innan staden har vaknat, innan det har blivit för varmt och turisterna har strömmat till.

Tallinn utan horder av kryssningsturister är magisk.
 Morgonjogg innan Tallinn vaknar.

Sightseeing och fys på samma gång
Att ta sig runt med egna ben ger dig en suverän geografisk översikt. Särskilt om du, liksom undertecknad har dåligt lokalsinne. Cykelsightseeing i Paris gav mig snabbt en bra översikt över staden samtidigt som vi tillryggalade hyfsat stora avstånd och bockade av flera sevärdheter.

Cykelsightseeing i Paris – den roligaste sightseeing jag gjort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *