Barnvänlig utflykt från Makrigialos, Kreta

Fiskebyn Makrigialos på Kreta har långa avstånd till större orter och varierande aktiviteter, men vi hittar en charmig utflyktspärla i Agios Nikolaus. Hit åker ni för shopping och njuta av sol och bad.

Barnvänlig utflykt på Kreta

Barnvänliga utflykt nära Makrigialos
Vi bor på snygga Ocean Beach Club, granne med tillika populära Sunwing Makrigialos Beach i Makrigialos. Vi vet när vi bokar resan att resmålet ligger ganska ”off”, runt två timmars transfer från flygplatsen. Men visst kan du göra härliga utflykter också härifrån! Vi besöker palmstranden Vai Beach och den lilla orten Sitia. Favoritutflykten går dock till Agios Nikolaus.

Agios Nikolaus, Kreta

Agios Nikolaus, Kreta

Charmiga gågator, shopping och tavernor
Agios Nikolaus är en härlig stad vid havet med en vacker marina, gågator kantade med butiker med fina kläder, väskor, keramik och souvenirer och ett hyfsat bra utbud av restauranger och caféer. Från Makrigialos tar det cirka 65 minuter med bil och vägen är inte lika kurvig som vid tidigare utflykt.
  

Snygga grannen Elounda Beach
Gör gärna också en avstickare till närliggande Elounda Beach (ca 9 km). Här finns exklusiva hotell och resmålet känns ”lite snyggare”. Ta en glasspaus vid marinan och varför inte svalka er med ett dopp från den närliggande och populära stranden. Även om det kan vara svårt att hitta en parkering (samma sak gäller i Agios Nikolaus).

Elounda Beach, Kreta

Elounda Beach, Kreta

Visit Greece, Crete

Charmiga Grekland, Elounda Beach Kreta

Vandring med natursköna vyer
Med utgångspunkt nedanför O.B.C finns en härlig vandringsled till den lilla byn Pefki (ca 6,5 km enkel väg). Denna aktivitet är dock inte barnvänlig – men ett varmt tips (i dubbel bemärkelse) för föräldrar. Läs mer om vandringen Makrigialos -> Pefki HÄR och vandring till bergskapellet här.

Få en naturskön upplevelse på vandring i Makrigialos.

Mer om Makrigialos, Kreta
Bege er ut från hotellresorten – små och större utflykter ger stort mervärde till semesterresan! Är du nyfiken att veta mer om semester i Makrigialos, läs mina restaurangtips, hotellpresentation och allmän fakta om transfer HÄR.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *