Handbok i resemedicin

Är du riskmedveten och förberedd ”om olyckan är framme” när du reser? Oavsett om det gäller en charterresa, sommarstugan eller en expedition i Afrika är sjukvårdskunskap bra att ha.

Handbok i ResemedicinRickard Ånell är specialist i ortopedi, företagsläkare samt flyg- och dykläkare och har skrivit boken ”Handbok i resemedicin”. Boken är en lättläst och lättförstådd handbok om det mesta jag kan komma på kan hända på resande fot (och för all del även på hemmaplan). ”Vad gör man när något inträffar och hjälp inte finns att tillgå? Vissa problem kan man lösa helt på egen hand, andra kan man lindra i väntan på medicinsk vård”, beskriver författaren som i boken belyser allt från ”vanliga sjukdilemman” till allvarliga sjukdomar och infektioner.

Från bitskador och trauma till kolera
Ämnena i boken är närmast outtömliga. Allt från feber, urinvägsinfektion, diarré, ögonskador, tandskador, Första hjälpen, buksmärtor m.fl beskrivs med symptom, eventuell orsak samt behandling.

Handbok resemedicinTips på reseapotek
Du får också tips på reseapotek för olika typer av resor (litet- respektive avancerat reseapotek). Innehållet är mycket tydligt och lättöverskådligt presenterat.

Behändigt format för resan
Handbok i resemedicin är i ett behändigt pocketformat, perfekt att följa med i överallt på resan.

8 thoughts on “Handbok i resemedicin

  1. JAG är med, har oturen att yngsta sonen oftast blir sjuk när vi reser, går troll i detta tror jag, så bra med lite kunskap

  2. Åh – jag är med!! Vore verkligen toppen att vinna en sådan bok för oss som är ute och reser ”ganska” mycket :-).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *