Weekend i Paris

Bonjour. Jag har blivit förälskad i en stad. Följ med mig på en weekend med väninnor i Paris så ska jag berätta varför.
Skål för Paris surfa med Norwegian
Vi är fem väninnor som landar med NorwegianOrly flygplats utanför Paris. Vi väljer taxikön då vi summerar att totalsumman för vårt sällskap att resa med snabbtåget RER kommer att kosta snarlikt – och då dessutom behöva kompletteras med taxi sista biten till hotellet för att slippa irra runt med kommunala färdmedel.  Taxiresan till Holiday Inn Paris Montmartre tar cirka 30 minuter och kostar runt 80 euro. BILD:  Ombord på Norwegian kan du surfa på WiFi.

Luften är ljummen, ölen är kall
Vi anländer Montmartre sen torsdag kväll och väljer första bästa, enkla uteservering nära hotellet. Här vecklar vi upp kartan för att lokalisera hur vi tar oss till morgondagens första hållpunkt. Det är mitten av september. Luften är ljummen,  ölen är kall och god och jag är omgiven av nära och kära väninnor. Jackpot!
Sightseeing ParisPlanering för väninne-weekend i Paris.

Paris sightseeing på cykel
Glöm Hop-On-Hop-off bussar. Jag har ett bättre förslag att uppleva Paris! Följ med på en fyra timmar guidad cykeltur. Vi testade Blue Bike Tours och blev supernöjda. Din Parisresa börjar med fördel med denna sightseeing. Att transporteras till fots eller per cykel ger en bra uppfattning om en stads geografi och dess ”landmärkens” (sevärdheters) avstånd och förhållanden till varandra. En suverän start på din cityresa! Läs min recension Blue Bike Tours cykelsightseeing i Paris.
Blue Bike Tours Paris Upplev Paris på cykel.

Storstadens gröna lunga
Miljonstaden Paris har flera gröna lungor. En av dem är den vackra Luxembourgträdgården. Hit kommer du på några minuters promenad från mötesplatsen för Blue Bike Tours cykelsightseeing i Latinkvarteren.
Luxembourg garden ParisEn sida av Luxembourgträdgårdens många ansikten.

Ta en paus, njut en cafe au lait och ditt sällskap i Luxembourgträdgården.
Luxemburgträdgården ParisLuxembourgträdgården i höstskrud.

Följ i Amelies fotspår
Parisresan är inte komplett utan ett besök i Montmartre. Följ i Amelies fotspår förbi konstnärer med staffli och färggranna tavlor, genom kullerstensgator med putsade stenfasader, unika små butiker och balkonger med klängande blomster.
Montmartre ParisKonstnärer i Montmartre.

Som en vit marängbakelse tronar Sacre Coeur på toppen av Montmartre. Det är gratis inträde till den vackra kyrkan. Här kan du tända ett ljus och tänka på någon som du saknar. Sätt dig sedan i trappan utanför och lyssna till gycklare och musikanter och insup den franka atmosfären. De charmiga kvarteren av Montmartre består av branta backar och långa trappor och orkar du inte promenera hela vägen upp kan du ta skjuts av Le Petit Train de Montmartre (ca 6,5 euro/vuxen och 4,5 euro/barn).
Sacre Coeur Montmartre ParisSitt i trappan nedanför Sacre Coeur i Montmartre och insup stämningen.

Tunnelbana i ParisMetropolitain Paris
Det är lätt, smidigt och billigt att åka tunnelbana i Paris. För att uppleva mest möjligt geografiskt av Paris under en weekend är tunnelbana ett tips. Du kan köpa engångsbiljetter eller en biljett för gäller för ett antal dagar. Naturligtvis kommer du att promenera mycket också så ta med bekväma skor.

Eiffeltornet = Paris
Har du inte sett Eiffeltornet, så har du inte varit i Paris. Vill du åka upp i tornet rekommenderas att du förköper biljetter till Eiffeltornet i god tid. Från kl. 21.00 och in på nattimmarna glittrar Eiffeltornet 5 minuter varje heltimme – missa inte, det är en magnifik syn!

Här poserar min 10-åriga dotter Emilia framför Eiffeltornet. Hon reste till Paris tillsammans med min pappa strax efter min resa. De hade fokus på barnens favorit Disneyland Paris. En barnvänlig Paris-resa presenteras senare.
Eiffeltornet Paris resa med barnParis funkar också toppen att uppleva med barn.

Märkeskläder, second hand och vintage
Såklart har jag inte glömt shoppingen! Det finns hur mycket som helst. Vintage och second hand i Maraiskvarteren, ”kul och unikt” i Montmartre och internationellt kända märken längs paradgatan Champs-Élysées. Och mycket mer såklart.
Champs ElyssesParadgatan Champs- Élyssées en afton i september.

Gratis utsikt från Triumfbågen för den med starka ben
Paris är extra vacker från ovan, och det finns flera utsiktspunkter för detta. Denna utsikt är gratis och utan egentlig kö. Inte så illa va (även om himlen är grå och regntung)! Dessutom får du bra lårmuskler att gå uppför de 400 trappstegen i Triumfbågen
Paris FranceParis från ovan, från Triumfbågen.

God mat – en del av resan
Här hittar du mina restaurangtips i Paris som är riktiga smak- och sinnesupplevelser.

Hoppas att du har fått lite tips och inspiration för en eventuell Parisresa. Jag har blivit förälskad i en stad, och det var magiskt att få dela upplevelserna med kära väninnor. Au revoir vackra Paris. På återseende.
Montmartre Paris
Rosita reser blir bok

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *