Packa rätt för semestern

När det är dags att åka på semester kommer också den där delen med packning till. Oavsett om man ska åka ut på landet, eller om man ska resa utomlands blir det en hel del saker att ta med sig. Men hur ska man tänka när man packar, och vad gäller kring bagage på flygplan?

Packa smart

Det finns flera tips kring hur man packar smart och det kan vara värt att ta del av dem för att få ner packningens storlek så mycket som möjligt. Om man är många som ska resa, och om utrymmet för packning är begränsat gör man klokt i att ytterligare effektivisera packningen. Tänk till exempel på att hoprullade kläder tar mindre plats än vikta sådana.

Vätskor och medicin

När det gäller olika vätskor och mediciner finns det regler för dem, särskilt om man ska flyga. Olika vätskor som du vill ha i ditt handbagage på flygplanet ska packas i en återförslutningsbar plastpåse. I plastpåsen får det finnas behållare som maximalt innehåller en deciliter per behållare. Äter du dietmat eller om du behöver ha med barnmat eller flytande mediciner är de dock undantagna från reglerna. De får finnas i större behållare i handbagaget, men de måste visas upp. Om du vill ha med dig större behållare som en Armani parfym eller större flaskor med schampo måste de checkas in. Packa dem riktigt noga, för om en flaska går sönder kommer inte några skador ersättas.

Checka in bagage eller inte?

När det gäller flygresor kan bagaget hanteras på lite olika sätt. Man kan antingen välja att ta med sitt bagage som handbagage, eller så kan man checka in det. Större väskor får man inte ha som handbagage, men om man inte har så mycket packning kan det kännas onödigt att checka in väskan. En risk med att checka in bagage är att det kan hamna på en annan destination än den man själv ska till.

Barn och deras packning

Ska barn följa med på resan kan det vara bra om de också får hjälpa till med att packa sin egen resväska. Se dock till att alla nödvändiga saker kommer med, men låt gärna barnen lägga ner saker de kan tänkas behöva på planet eller i bilen i varsin lite mindre väska.