Köp en ny garderob i samband med äventyrsresan

När du ska åka på en vanlig solresa kanske du inte behöver speciellt mycket mer kläder än en bikini, ett par byxor, sandaler och några klänningar. Kanske kan du även hitta något bland jackor för dam på NA-KD. Vem vet om det blir kyligt på kvällen. Om du däremot ska åka bort på en äventyrsresa krävs det lite mer eftertanke vad gäller garderoben. Kanske du behöver investera i helt nya plagg beroende på vad du ska göra.

Vad involverar din äventyrsresa?

Vad ska du egentligen pyssla med under din resa? Fundera på vilka kläder du behöver beroende på väder och omständigheter. Kanske kommer du att utsättas för mycket vatten under en forsränning. Då behöver du slitstarka och vattentåliga plagg. Det kan också vara bra med jackor för dam på NA-KD av vattentätt material, åtminstone att ha under din övre mundering. Tänk att du oftast behöver lager på lager, oavsett vilket äventyr du ska ge dig ut på.

Om du istället ska vistas i ett mycket kallt klimat kan du hitta en jacka i kategorin jackor för dam på NA-KD, såtillvida du inte ska bege dig till Nordpolens kyla och dess snöbeklädda landskap. Där krävs det extremt tjockt tyg och även tillbehör som vantar och mössa, glasögon med mera. Expeditionsresor till Nordpolen är heta trender just nu; att se Svalbard är exempelvis oerhört populärt.

Ska du vistas i Afrika och se de vilda djuren ska du dels skydda dig mot värme och fuktighet men också mot mygg. Tunna men täckande kläder är viktigt och gärna av safarimodell. I jackor för dam på NA-KD hittar du både långärmade och kortärmade safarijackor eller utilityjackor som passar till den afrikanska äventyrsresan.

Tänk praktiskt

Om det inte är en sol- eller shoppingresa ska du tänka mer praktiskt när du investerar i en ny resegarderob. I vissa länder är kläderna betydligt billigare än i Sverige, så passa på att kanske köpa på plats. I annat fall kan du titta in på olika onlinebutiker specialiserade på äventyrsklädsel. har du tur får du rabatt eller hittar något till nedsatt pris. Det finns också specifika äventyrsbutiker som endast säljer kläder för olika sporter ute i naturen. Är du osäker så tala med personalen och få lite tips, eller läs på bloggar från erfarna personer som rest en del.

Packa smart

Under ett äventyr när du kanske ska bära mycket på din packning själv, vill du förmodligen inte bära omkring på ett ton med saker. Packa bara ner det nödvändigaste och välj plagg som är tåliga och gjorda av bra tyg. Köp en bra väska som du kan bära på ryggen och där du kan ha med dig allt du behöver under ditt äventyr.

Äventyrssemester