Mer pengar med pantbanken

Om du behöver mer semesterpengar kan du låna av dig själv genom att pantsätta smycken och andra värdefulla föremål. Det är ett smart sätt att få råd med en resa även om det för tillfället är lite tomt i plånboken.

Testa pantbanken online

Du längtar efter att få resa. Göra en bilsemester, se nya platser och uppleva äventyr, men reskassan är för liten. Idag finns pantbanken online. Den stora fördelen med pantbanken gentemot andra finansieringsinstitut är att du vare sig lånar pengar av någon annan, måste betala hög ränta eller sälja något värdefullt. Du har en värdefull sak och använder den en tid som en pant, men löser sedan ut den. Låt oss säga att du ett diamantsmycke, guldörhängen, manschettknappar eller liknande som har du fått från dina mor- eller farföräldrar. Fina släktklenoder som du vill ha kvar. Samtidigt behöver du också pengar. De värdefulla föremålen ligger bara i ditt barnrumsskåp eller i ett bankfack. Varför inte pantsätta dem? Låna av dig själv. När du sedan har pengarna löser du ut panten och smycket är fortfarande ditt. Det är väldigt enkelt att pantsätta. Du går in på pantbanken och beställer en gratis pantpåse som skickas hem till dig. Lägg i dina saker i pantpåsen och lägg den sedan på posten. Pantpåsen är försäkrad, så du kan känna dig trygg. Utbetalningen sker sedan mycket snabbt, inom fem minuter efter att du godkänt pantbankens låneerbjudande. Mycket snabbare och smidigare än att fysiskt besöka en pantbank, behöva sälja dina smycken eller inte resa alls.

Mer respengar

Det är härligt att ha en riktig reskassa! Dags att boka biljetter och uppleva äventyr. Vart du kan resa och hur länge du kan vara borta beror naturligtvis på hur stort sparkapital som du redan har och hur mycket du har kunnat panta. Men det beror också på hur du vill resa och hur du använder pengarna. En person kan resa runt en månads tid i Europa för samma summa som en annan gör av med i London på en vecka. Om bankkontot var lite tomt innan du pantsatte dina smycken kan det vara klokt att försöka resa på en stramare budget. Så får du uppleva mycket och ändå ha pengar kvar när du kommer hem.

Du kan resa mycket och länge genom att skapa din egen resa. Vart du reser, USA eller Thailand, har också mycket inverkan på hur länge du kan vara borta. Om du har pantsatt fina guldsmycken för att du behöver komma iväg, återhämta dig eller uppleva äventyr för att du är uttråkad, är Sydostasien ett bra alternativ. Vill du resa i Europa eller USA under en längre tid kan du bo på vandrarhem, hyra lägenhet eller sitta husvakt. Det finns många sätt att kombinera för att kunna resa länge på en liten budget. Du kommer också spara mycket genom att laga en del av maten själv. Bor du på vandrarhem eller i lägenhet lagar du mat där och kommer spara tusenlappar under vistelsen. Det är också smart att resa under lågsäsong. Det är förvisso inte möjligt för alla, men om du kan ta ledigt kommer du kunna vara borta mycket längre. En veckas charter under sportlovet kostar lika mycket som två veckor i oktober.