Hälsoresa eller skönhetsresa?

På senare tid har det blivit populärt att åka på en hälsoresa under semestern. Varför åka utomlands och spendera mesta tiden på stranden när målet med en semesterresa är att ladda batterierna och må bättre när du kommer hem? Dagens hälsoresor erbjuder en hel del för de allra flesta och du behöver inte vara någon träningsfantast för att dra nytta av en sådan resa. Det handlar om att njuta av god samt hälsosam mat, sköna hälsobehandlingar och spa, samt prova på olika träningsformer som exempelvis yoga eller zumba.

Fördelar med hälsoresor

Fördelen med en hälsoresa är att du förenar din semesterresa med att förbättra ditt välmående. Det är inte nödvändigt att åka utomlands för att kunna njuta av en hälsoresa utan Sverige erbjuder många fantastiska resmål med fokus på hälsa och spa, både över en helg och en lite längre vistelse. Det handlar i slutändan om att ge kroppen en välbehövlig vila, hela själen och få en mental återhämtning genom exempelvis yoga och meditation.

Psykiskt välmående

Det har blivit allt viktigare för vårt psykiska välmående att ha en vacker kropp som vi känner oss nöjda med. Trots hälsoresor och allt de erbjuder för sina gäster behöver många lite mer. För kvinnor är brösten viktiga och antalet bröstoperationer av olika slag ökar årligen. Den vanligaste operationen är givetvis estetisk. I och med att risken för komplikationer har minskat plus att implantat samt operationsmetoder förbättrats är det en trygg och god investering. Hos Citadellkliniken får alla patienter en unik trygghet både före, under och efter en bröstförstoring. När du är patient hos Citadellkliniken får du garanterat vackra och naturliga resultat. På Citadellkliniken arbetar endast specialistutbildade plastikkirurger och för att kunna ge sina kunder perfekta resultat har kliniken dessutom utvecklat ett unik teknik med specialförband. Du kommer att få vackert skapta bröst som harmonierar med din kropp. Men kliniken utför även bröstförminskning, bröstlyft samt bröstsymmetri. Givetvis utför Citadellkliniken även andra behandlingar såsom bukplastik, fettsugning, ansiktsplastik, body contouring och mycket mer. Som patient kommer du att bli väl omhändertagen, garanteras hög säkerhet samt bästa kvalitet på vården och ett vackert resultat.

Farliga skönhetsresor utomlands

Många förväxlar hälsoresor med farliga skönhetsresor utomlands. Det är inte ovanligt att det bedrivs kampanjer på bland annat sociala medier för att attrahera svenskar till utländska plastikkliniker. Att utföra en skönhetsoperation utomlands innebär stora risker och det är inte ovanligt att operationer utförs av mindre seriösa eller outbildade aktörer. Konsekvenserna kan bli både allvarliga och katastrofala. Vad som från början var ett lockande erbjudande till ett billigare skönhetsingrepp förvandlas lätt till en dyrköpt mardröm med svåra infektioner samt fula eller missformade resultat. Om du vill genomföra ett skönhetsingrepp bör du alltid göra detta hos specialistutbildade plastikkirurger samt välutbildad personal. Även om ett skönhetsingrepp (som utförs av högutbildade läkare och personal) kanske kostar lite mer i Sverige är du garanterad en hög säkerhet och ett mycket fint resultat, något som du aldrig garanteras utomlands.

En hälsoresa däremot kommer alltid att vara riskfri och kommer att ge ett högt välmående samt en välbehövlig semester, utomlands eller här hemma i Sverige.